Aktuális, Tábor
Hozzászólás

Nap kerekedett a Belvárosi Közösségi Térben

Szülőnek lenni kimerítő mesterség, minden öröme és szépsége mellett sokszor megélhetjük, hogy a napok szélsebesen szállnak el. Nem sok időnk és lehetőségünk marad arra, hogy megpihenjünk egy pillanatra, és a problémamegoldáson túlnézve önmagunkra is maradjon időnk.

A Belvárosi Közösségi Tér Napkerekítő tábora olyan egyedülálló kezdeményezés, amely egyszerre biztosít lehetőséget a szülők számára a kikapcsolódásra, feltöltődésre, az önismeret fejlesztésére, és a gyerekeknek az élményszerzésre és önfeledt szórakozásra.

A június 29-től július 1-ig tartó háromnapos Napkerekítő tábor során az 5-14 éves gyerekek számára gyermekpszichológus szakemberek biztosítottak élménydús programokat. Gondoskodtak arról, hogy biztonságos, derűs közösségben szerezhessenek pozitív tapasztalásokat, fejlődhessenek a szociális készségeik és erősödhessen az önbizalmuk. Eközben szüleik külön csoportban szintén szakemberek vezetésével kikapcsolódhattak a meseterápia, a művészetterápia és a testtudati terápia segítségével.

„Ha teheted, gyere, alkoss, kapcsolódj ki, szabadulj meg néhány terhedtől!” (Hajni)

A három nap során a felnőttek a Metamorphoses Alkotó-fejlesztő Meseterápia eszközével, mesék segítségével keresték meg önmaguk elveszettnek vélt lassabb ritmusát, csodálkoztak rá a bennük lakozó ezer színre, kapcsolódtak erőforrásaikhoz. Együtt éltük meg, hogy bár a hétköznapokban gyakran egyedül érezzük magunkat nehézségeinkkel, valójában lehet és kell is társakra bukkanni a szülői lét útvesztőjében, olyan barátokra, akiknek tükrében szépnek és értékesnek láthatjuk önmagunkat.

A Napkerekítő tábor harmadik napjára a gyerekek a számtalan élménytől eltelve, boldog-fáradtan, szüleik pedig újult energiákkal, kisimultan, türelemmel feltöltve térhettek haza a Belvárosi Közösségi Térből.

„Köszönöm az Anyaság és Nő élményt, azt, hogy van, hogy folytatódik!” (Móni)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.