Aktuális, Tábor
Hozzászólás

Mozgalmas hét a Varázskavics táborban

Az augusztusi 9-i héten a 9-11 éves gyermekek érkeztek a Varázskavics gyermekpszichodráma táborba.

A hét elejét ismerkedéssel és a gyermekpszichodráma megismerésével kezdtük. A csapatépítő játékok után minden nap elutaztunk egy kontinensre, hogy ott szerepbe bújva két kiscsoportban eljátsszuk a gyerekek által kitalált történetet. Nem is tudjuk, melyik részt élvezték jobban a gyerekek, a szerepek kitalálását vagy egymás produkcióinak a megnézését.  Mindenesetre kreativitásból sosem volt hiány!

A nap folyamán volt lehetőség a csendes pihenőben közösen lepihenni, vagy a játszótéren és a focipályán kiereszteni a gőzt. Akik nem levegőztek, szintén nem unatkoztak, ők rögtönzött divatbemutatóhoz csatlakozhattak, illetve óriási Imagine-parti vette kezdetét.

Délután volt idő a kézműveskedésre, az alkotásra. Készült többek között papír álarc, léghajó és álomfogó. Utolsó napra pedig kiderült, hogy csipeszből és spatulából legalább háromféle repülőmodellt, valamint különböző állatokat lehet készíteni.

Csütörtökön lehetőségünk nyílt elmenni a Vadász utcai újonnan nyílt V30 uszodába is, ami igazán frissítően hatott mindenkire.

A gyerekek kedvence egyértelműen a közös gyermekpszichodráma foglalkozás volt. A társaság másik kedvence az Alszik a város nevű közös szerepjáték volt, ahol a polgárok a rendőr segítségével próbálták megvédeni magukat a bűnözőktől, hogy szerepben maradva kilogikázzák, ki kapta a bűnöző szerepét.

A hetet lehetetlen küldetések sorozatával zártuk, csapatban és egyénileg. Mindenki elbúcsúzott a tábortól, egymástól, hogy aztán egy nagy közös pszichodráma játékkal fejezhessük be ezt a kalandos hetet.

A hétről egy közös vers is született:

„Ég a tűz a lelkünkben,
Nem adjuk fel sohasem,
Örökké él szívünkben a tudat,
Hogy együtt drámáztunk, mint egy csapat.
Megjöttünk és nem akartunk elmenni,
Agyunk nem akar pihenni!”

Reméljük sokakkal találkozunk jövőre is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.