Aktuális, Havi programajánló
Hozzászólás

Márciusi programok

Beköszöntött a tavasz a Belvárosi Közösségi Térbe is. Ebben a hónapban a kávézónkban bio,  immunerősítő limonádéval készülünk, amit elvitelre tudtok kérni. Újra elindul több közkedvelt csoportunk is, mint például az Anyamesék, a Dráma-duó és a Babamasszázs, de emellett már jól megszokott foglalkozásainkon is szeretettel és tavaszi mesékkel, dalokkal, jó hangulattal várunk benneteket.

A Belvárosi Közösségi Tér a járványügyi intézkedéseknek megfelelően 2021. március 8. – április 7. közötti időszakban sajnos zárva tart, foglalkozásaink szünetelnek. Azonban ez alatt az időszak alatt is számíthattok ránk! Számos érdekes és színes videóval, cikkel, program- és könyvajánlóval, online konzultációs lehetőséggel várunk Titeket Facebook oldalunkon és honlapunkon.
Vigyázzatok magatokra! Vigyázzunk egymásra!

Kiemelt programjaink

Dráma-duó – új csoport márciustól

Márciusban újra elindul közkedvelt Dráma-duó csoportunk, amelyre szülő-gyerek (5-11 éves) párosokat várunk. Ha szeretnétek még jobban elmélyíteni a köztetek lévő kapcsolatot, ha szeretnétek sokat együtt játszani és minőségi időt együtt tölteni, akkor csatlakozzatok 10 alkalmas, hétfő délutáni programunkhoz! Olvassátok el Szirtes-Szabó Kata cikkét is.
Itt tudtok bejelentkezni.

Kék Katica – március 2. és március 16.

Ebben a hónapban két alkalommal március 2-án és 16-án vár benneteket Móni és Ancsa zenés foglalkozásaival, természetesen már a tavasz jegyében. Itt tudtok bejelentkezni.

Csudamadár – március 9.

Felnőtteknek szóló programunkon a mesék és a zenék világába merülhettek el Katával és Ancsával. Márciusban a szerelem lesz a témánk, a tavasz apropóján erről mesélünk és énekelünk majd. Itt tudtok bejelentkezni.

Babamasszázs – március 10-től

2021. március 10-től 5 alkalmas Babamasszázs tanfolyam indul a Belvárosi Közösségi Térben, ahová szeretettel várjuk a babákat és szüleiket. A megfelelő környezet biztosított, textilpelenkát vagy plédet, hidegen sajtolt olajat kérjük, hozzatok magatokkal! Itt tudtok bejelentkezni. Olvassátok el Szirtes-Szabó Kata írását a Babamasszázs jótékony hatásairól!

Baba elsősegély – 2 alkalmas tanfolyam, március 18-19. csütörtökön és pénteken 16:00-19:00

Kiscsoportos, interaktív, megelőző szemléletű foglalkozásokra számíthattok, ahol gyakorlatot szerezhettek a kritikus helyzetek kezelésében (pl. lázgörcs – vérzés – mérgezés kezelése; légúti idegentest eltávolítása; eszméletlen állapot vizsgálata stb.) A megadott időpontok együtt vehetők igénybe, ezért kérünk, csak akkor jelentkezz, ha mind csütörtökön, mind pénteken itt tudsz lenni 3-3 órában! Részletek és jelentkezés itt.

Kismama masszázs – március 19-étől, 4 héten át

A foglalkozások 30 percesek, az első alkalom egy rövid konzultációval indul, ahol
megbeszéljük az aktuális egészségügyi állapotod. Az első trimeszterben (első 12 hét) nem
javasolt a kismama masszázs. További információk és jelentkezés itt.

Anyamesék – 8 alkalmas zárt csoport március 22-étől

Az Anyamesék nyolcalkalmas csoport során az édesanyák a mesék tükrén át nézhetnek az anyaság őket foglalkoztató kérdéseire, problémáira. A csoport célja, hogy az ide látogató anyukák kiszakadhassanak a mindennapok ismétlődő feladataiból, feszültségeiből, és eltölthessenek együtt másfél órát, amikor csak önmagukra, az érzéseikre, és arra a megtartó közösségre figyelnek, amely a mesék és a csoportvezető szakemberek segítségével létrejön. Az Anyamesékről itt olvashattok egy kedvcsináló cikket. Részletek és jelentkezés itt.

Apa, ma játssz Te is! – Apás Ringató – március 19.

A márciusi Ringatón a tavaszvárás, illetve a március 15-éhez kapcsolódó dalok kerülnek majd a középpontba. Szeretettel várjuk az egész családot! Részletek és jelentkezés itt.

Világjáró mesekör – március 23.

Mesék kalandokról, szeretetről, gyűlöletről, félelemről és bátorságról, magáról az életről. Hiszünk abban, hogy a mesék mindenkinek szólnak, és mesélni mindenki tud. Világjáró Mesekörünkben ennek szellemében várunk mindenkit, aki felnőttként is ki szeretné nyitni a szívét meséknek. Márciusban egy égig érő fáról fogunk mesélni, megnézzük, hová jutunk, ha megmásszuk az ágait, s meddig nyúlnak a gyökerei. Részletek és jelentkezés itt.

Állandó programjaink

Meseerdő gyermekfelügyelet

Időszakos gyermekfelügyeletünkön is a tavaszra készülünk, ebben a hónapban és kiemelten foglalkozunk majd a Víz Világnapjával. Szeretettel várjuk a gyerekeket. Mindig vasárnapig tudtok bejelentkezni a következő hétre. Ha először jártok nálunk, akkor érdemes a részletes információkat elolvasni. Bejelentkezés itt. Olvassátok el kinti és benti játékötleteinket, és kedvenc tavaszváró mondókáinkat is, amelyeket itt gyűjtöttünk össze.

Baba-mama klub – keddenként

Ha kedd, akkor Baba-mama klub a Mérleg utcában. Márciusban a Baba-mama csoporton a kisgyerekek érzelmi fejlődése, indulatkezelésének alakulása, valamint a rendrakás, rendre nevelés témákról beszélgetünk majd. Bejelentkezés itt.

Dupla Ringató csütörtökönként

A nagy érdeklődésre való tekintettel ismét két Ringató foglalkozással vár benneteket Gáll Viki csütörtökönként. Március folyamán Gróh Ilona, a Ringató alapítója, Viki édesanyja is több alkalommal ellátogat majd a foglalkozásokra. Itt tudtok bejelentkezni.

Ficánkoló – Forgolódó csoport

A pénteki Forgolódó csoportba még van helyünk. A legkisebbeket és szüleiket várja Kárpáti Katalin, péntekenként 11 órától. Itt tudtok bejelentkezni.

Tavaszi kínálat a kávézónkban

Ebben a hónapban egy igazi vitaminbombával, finom, bio házi limonádéval várunk benneteket a kávézóban.

Intézményünk március 15-én zárva tart!

Egyéb programok

Budapest Bábszínház: Rumcájsz – március 13-14., online előadás

A népszerű cseh mesekönyv- és rajzfilmsorozat bábszínpadi adaptációjában a mai óvodások és kisiskolások is megismerkedhetnek az igazságos banditával, aki kedvesével, Mankával él a Řáholec-erdőben, és mindig kiáll az elnyomottak és elesettek mellett. Részletek itt.

Pesti Magyar Színház: Rumini – március 14., online előadás

Rumini és társai nagy bajba keverednek. Ferrit-sziget gonosz úrnőjének életveszélyes kelepcéje várja őket, ahonnét csak fortélyok, leleményesség és önfeláldozó bátorság révén lehet szabadulni… az élet viszont itt csupa kaland. 5 éves kortól ajánlott. Részletek itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.