Aktuális, Havi programajánló
Hozzászólás

Márciusi programok

Márciusban is érdemes lesz a Belvárosi Közösségi Tér programjait választani. Ismét lesz Apa Akadémia, többféle Ringató és mesekör, és természetesen a húsvétra készülve kézműves foglalkozást tartunk. Újra lehet csatlakozni hordozási tanácsadásunkhoz, illetve Anyamesék címmel új foglalkozásunk indul. Emellett természetesen várunk benneteket a gyermekfelügyeletünkön és családi játszószobánkban is! A márciusi két hosszú hétvége miatt figyeljétek nyitva tartásunkat!

Kiemelt programok

Húsvéti kézműves foglalkozás március 24-én az Aranytízben!

Idén is várjuk a családokat húsvéti kézműves foglalkozásunkra az Aranytíz Kultúrházba (V. ker. Arany János u. 10.). Lesz tojásfestés, húsvéti tojástartó és dekoráció készítés, lufihajtogatás és arcfestés. A részvétel ingyenes! További információ: +36 30 727 7893
Csatlakozzatok Facebook eseményünkhöz itt.

Márciusban két hosszú hétvége is lesz!

Március 15-16-án, illetve március 30-án és április 2-án intézményünk zárva tart! Március 10-én, szombaton viszont nyitva vagyunk, gyermekfelügyeletünk (előre regisztráltaknak) és családi játszószobánk vár benneteket egész nap.

Apa Akadémia – Óvodák és iskolák férfiak nélkül

Februárban „Az apaság születésével”  elindult az Apa Akadémia előadássorozata a Belvárosi Közösségi Térben, ahol együtt ünnepeltük 1. születésnapjukat is. Március 13-án 17:30-tól az Óvodák és iskolák férfiak nélkül – Mit tehet egy apa? című előadással folytatjuk! A Facebook eseményhez itt csatlakozhattok! Előzetes regisztráció nem szükséges az ingyenes programra!

Ringató anyukáknak, apukáknak és nagyszülőknek

Februárban nagy sikerrel indultak el új Ringató foglalkozásaink. Márciusban is havi egy-egy alkalommal kifejezetten apukás-családi (március 2., következő április 6-án) és nagyszülős Ringató (március 9.) foglalkozásokat tartunk a Belvárosi Közösségi Térben Hazay Ancsa és Gróh Ilona vezetésével. Emellett természetesen csütörtök délelőttönként is lesz Ringató Gáll Vikivel. Előzetes regisztráció nem szükséges, V. kerületi lakosokat várunk! Ingyenes!

Anyamesék – ÚJ PROGRAM

Az Anyamesék egy március 26-én induló 8 alkalmas zárt csoport édesanyáknak. A program során foglalkozunk az anyaság rejtelmeivel, csodáival és küzdelmeivel. Várunk szeretettel minden V. kerületi édesanyát, aki kicsit szeretne hétfő esténként megpihenni, beszélgetni, együtt gondolkozni. A csoport két meseterapeuta (Huszár Anikó és Szirtes-Szabó Kata) vezetésével zajlik hétfőnként 17:00 és 18:30 között. A csoport ideje alatt a gyermekek számára gyermekfelügyelet biztosított előzetes jelentkezés után. Itt tudtok jelentkezni: Poich Magdolna, +36-30-727-7893, poich.magdolna@segitokezek.com

Ismét hordozási tanácsadás indul!

Március 9-én, pénteken délelőtt és délután ismét hordozási tanácsadás indul egy eszközválasztó foglalkozással. Jelentkezni Poich Magdolnánál lehet az alábbi elérhetőségeken: +36-30-727-7893, poich.magdolna@segitokezek.com. A délutáni időpontra még van pár szabad hely. Részletes tematika és időpontok itt.

Mesék kicsiknek és nagyoknak

A Világjáró Mesekör felnőtteknek szóló programja március 28-án 18 órától lesz és témája a tavasz jegyében az újjászületés. A Belvárosi Közösségi Térben megidézzük azokat az időket, amikor a tűz körül mesét mondtak egymásnak az emberek. Mesék kalandokról, szeretetről, gyűlöletről, félelemről és bátorságról, magáról az életről. Emellett Családi mesedélutánunkon húsvétváró, tavaszcsalogató mesékkel és mondókákkal várják a családokat szenior mesemondóink március 14-én 16:30-tól.

Állandó programjaink

Gyermekfelügyeletre jelentkezés minden megelőző hét péntek 12 óráig!

Ha jól jönne egy kis segítség, az V. kerületi szülők hetente háromszor, kortól függő időtartamban vehetik igénybe szolgáltatásunkat. Fontos, hogy minden pénteken 12 óráig lehet jelentkezni a következő hétre! Hétfőtől csütörtökig 9-től 19 óráig, pénteken 9-től 13 óráig tartunk nyitva!

Szeniortánc csütörtökönként

A szeniortánc zenére történő, az idősödő ember szervezetéhez illeszkedő kíméletes
„sporttevékenység”.  Sem előzetes tánctudásra, sem partnerre nincs szükség, bármikor be lehet csatlakozni!  Minden csütörtökön 14 órától várjuk az 50 év feletti V. kerületi lakosokat a Belvárosi Közösségi Térben.  Előzetes regisztráció nem szükséges! Részletes leírás itt.

Kávézó és Hetedhét Családi Játszószoba

Kávézónkban mesekönyvek és gyerekekkel kapcsolatos olvasnivalók, adamo hinták, etetőszékek, és kávéautomata várja a szülőket. A Baba-mama szobában megetethetitek és átpelenkázhatjátok kisbabátokat. A családi játszószobában pedig rengeteg játékot találtok. Előzetes regisztráció nem szükséges a szolgáltatások igénybevételéhez, V. kerületieket várunk!

További programjaink

Maximális létszámmal működnek zárt gyermekpszichodráma, mese- és mozgásfejlesztő csoportjaink. A legkisebbeknek és szüleiknek regisztráció nélküli foglalkozásainkat ajánljuk:  szerdánként a  Totyogót, csütörtökönként a  Ringatót, illetve havonta egyszer a Nagyszülős és Családi Ringatót. A részleteket megtaláljátok az eseménynaptárban.

Egyéb kerületi események

Kolompos Együttes: Tavaszköszöntő – Puskin, március 25., 10:00

Az emberek megelégelték a telet, a szabadba vágynak, várják a mindent megújító tavaszt.  Naphívogató, esőcsalogató dalokkal igyekeznek siettetni a természet újjászületését.  (Tavaszköszöntő dalok, Gergely-járás, naphívogató, esőcsalogató dalok, Kiszézés, Zöldág-járás.)

Legkisebbek mozija: Lengemesék – Puskin, március 31., 10:00

Hosszú évek után végre ismét egészestés magyar animációs film került a mozikba, s követheti a Vuk, a Szaffi és társai sikerét. A történet felidézi a Vizipók-csodapók történeteket, a klasszikus magyar animáció fénykorát. A József Attila-díjas Berg Judit (Rumini, Két kis dinó, Maszat, Hisztimesék) népszerű, Lengemesék-sorozata alapján készült film az óvodásokat, kisiskolásokat szólítja meg.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.