Aktuális, Egyéb, Havi programajánló
Hozzászólás

Márciusi programajánló

Márciusban is számos értékes programmal várunk benneteket, előzzétek meg velünk a tavaszi fáradtságot! A már megszokott vidám, feltöltő, pihentető foglalkozásaink folytatódnak, és sok újdonsággal is jelentkezünk. Böngésszétek programajánlónkat!

Márciusban sokan bizakodunk, hogy a telet már a hátunk mögött tudhatjuk. Ébredezik a természet, mi is új lendülettel, új szolgáltatásokkal vágunk neki a mindennapoknak. A már jól ismert foglalkozásaink is üdvözlik a tavasz közeledtét, ebben a hónapban is sok friss program vár benneteket. Ilyenkor a tavaszi fáradtság sem kímél bennünket, így az édesanyák számára indított Anyamesék épp jókor érkezik! Várjuk a mesékre és önmaguk megismerésére nyitott, fejlődésre vágyó anyák jelentkezését! A hónap második felében, a szintén felnőtteknek szóló Kikeleti meseestünkön már reményeink szerint üdvözölni tudjuk a jó időt. A Most én jövök! e havi foglalkozása is segít a feszültség leküzdésében, az autogén tréning módszerével tanít meg ellazulni, egyben felfrissülni, rendet teremteni önmagunkban. A tavaszváró programok mellett egy kicsit előre is tekintünk már: április 1-jén egésznapos Húsvéti Kézműves foglalkozással várunk majd benneteket, az ünnepi készülődés most is igazi hétvégi családi programnak ígérkezik. És ha már családi program: mostantól ne okozzon fejtörést gyermeketek születésnapi bulija! Tartsátok nálunk, és spóroljátok meg a takarítás, a felfordulás miatti idegeskedést! Kávézónk kínálatában is megjelenik a frissesség, térjetek be hozzánk, hiszen ahogyan egyre színesebb lesz a tavaszi zöldségek kínálata, új, friss ízekre számíthattok nálunk is.

Induló zárt csoportunk

Zárt csoportjainknál vegyétek figyelembe, hogy az elköteleződés a foglalkozássorozat egészére szól!

Anyamesék
Felnőtteknek
Március 6-tól hétfőnként 17.30-19.00

Az anyaság rejtelmes, küzdelmes, felemelő, fantasztikusan szép. Egy igazi hullámvasút, amin gyakran vagyunk lent, ám még többször fent. Sok múlik rajtunk, a környezetünkön, a körülményeken. Fontos, hogy minden érzést meg tudjunk élni, ki tudjunk fejezni, ezáltal ha kell, tudjunk változtatni. Most nyolc héten át együtt keressük a megoldást, a mesék bölcsességét követve. Rácsodálkozhatunk magunkra és másokra is, miközben közelebb kerülünk önmagunkhoz. Az Anyameséken valódi közösség kovácsolódik az útkeresésben, hogy aztán együtt, összekapaszkodva tudjuk egymást erősíteni a mindennapokban. Ha szeretnél csatlakozni a csoporthoz, néhány hely vár még rád, itt.

Nyitott csoportjaink, foglalkozásaink

Az alábbi csoportokhoz bármikor csatlakozhattok, ám minden alkalommal regisztrálni szükséges honlapunkon, a foglalkozás oldalán!

Kék Katica
5-7 éveseknek
Március 8., 22. 17.15-18.00

Márciusban két alkalommal várja a „nagyóvodásokat” a Kék Katica. Ebben a hónapban is Németh Róbert kortárs költő megzenésített gyermekversei garantálják a jókedvet, amit a foglalkozásvezetők számtalan történettel, játékkal, muzsikával színesítenek. A tavaszvárás itt sem maradhat el, a gyerekek megismerkednek a tavaszi időszak hagyományaival, szokásaival. Vidám, gazdagító zenés foglalkozásunkra minden alkalommal be kell jelentkezni, itt.

Apa, ma játssz te is!
0-4 éves gyerekeknek és szüleiknek
Március 24., 17.00-17.45

Bízunk benne, hogy minden apuka hallja a felkérést, és elkíséri kisgyermekét egy felejthetetlen, vidám mókára március 24-én! Együtt énekelünk, mondókázunk, játszunk, mókázunk majd’ egy órán át. Ám nem csupán az apák, hanem akár az egész család megtapasztalhatja az együtt éneklés, a zene, a felszabadult közös játék erejét, fejlesztő hatását a kisgyermekekre. Jelentkezzetek be itt, várunk benneteket szeretettel!

Könyvkuckó
Felnőtteknek
Március 6. 10.30-11.30

„Néha messzire kell utaznod, hogy megtaláld azt, ami ott van előtted.” – Márciusi könyvklubunk témája Hiro Arikawa Az utazó macska krónikája című könyve lesz. Egy macska szemüvegén keresztül láthatjuk gazdája utazását, titokzatos Japán tájakon, múltbeli helyszíneken keresztül a lélek legmélyéig. Még nem késő beszerezned a könyvet, hogy aztán megosszuk egymással, nekünk milyen kalandokban volt részünk, bennünket hová repített a történet. Várunk benneteket szeretettel Könyvkuckónkon, melyre itt tudtok bejelentkezni.

Most én jövök – Gondűző
Felnőtteknek
Március 27. 16.30-19.30

Tavaszi fáradtság… Vagy csak a szokásos mindennapi fásultság. Bármi okozhat feszültséget, a szervezet pedig jelez, fárad, lemerül. „Görcsben van a gyomrom”, „beállt a nyakam”, „gombóc van a torkomban”, „hasogat a fejem”, „ökölbe szorul a kezem”, „egekben a pulzusom”, „túl sok van a vállamon”… Ismerős mondatok? Talán mindenki szájából elhangzott már valamelyik. A szervezet jelzi, hogy törődést igényel. Miért is ne kapná meg azt? Az autogén tréning folyamatában megtanulunk befelé figyelni, kikapcsolni, ellazulni. A módszerbe nyújt betekintés a Most én jövök! márciusi Gondűző alkalma, ahol megtapasztalhatod, hogy már 10 perc relaxáció is segít kisimulni, kipihentebbé válni, összerendezni a gondolataidat, letenni a feszültséget. Frissüljünk fel együtt, gyere relaxálni! Az alkalomra itt tudtok bejelentkezni.

Szülőklub
Felnőtteknek
Március 29. 17.00-18.30

Nevelés vagy fegyelmezés? Sérül-e a gyermekem, ha nemet mondok neki, ha megtiltok egyes dolgokat? Már ezerszer elmondtam, mit várok tőle, mégsem teszi, amire kérem. Hogyan tudok hatni rá, ha nem szeretném úgy nevelni, ahogy engem neveltek a szüleim? Kellenek-e a korlátok vagy ezzel akadályozom gyermekem személyiségének kiteljesedését? Ha szigorú vagyok, tudni fogja-e, hogy szeretem? Kérdések, amiket hiába teszünk fel, mindenki más választ ad rájuk. Ha ti is azt érzitek, hogy elveszetten bolyongtok a mai gyermeknevelési trendek és saját gyermekkori tapasztalataitok erdejében, gyertek el, beszélgessünk, hátha együtt okosabbak leszünk! A Szülőklub kötetlen beszélgetést kínál számotokra, ahol szakemberek segítenek választ találni kérdéseitekre a családi élet és a gyermeknevelés hétköznapi témáiban. A programra itt tudtok bejelentkezni.

Baba és kisgyermek elsősegély tanfolyam
Felnőtteknek
Április 18. és 25. 16.00-19.00

Hiánypótló foglalkozásunkra újra tudtok jelentkezni! Kinek ne lenne fontos, hogy segíteni tudjon gyermekén, szerettein, embertársain, amikor az bajba kerül? Előfordulnak kisebb-nagyobb balesetek a gyerekekkel otthon, a játszótéren, kirándulás közben, az utcán, bárhol. Ilyenkor fontos, hogy hideg fejjel, gyorsan tudjunk cselekedni. Ebben segít Velkei Éva interaktív tanfolyama, ahol ambubabákon gyakorolhatjátok a segítségnyújtást, és éles helyzeteket szimulálva játszhatjátok el, mit kell tenni a bajban. A foglalkozás két alkalommal, keddi napokon lesz megtartva, ezúttal gyerekek nélkül, hogy minél jobban tudjatok figyelni. A részvétel mindkét alkalmon elvárt, ennek tudatában jelentkezzetek! Cserébe valóban hasznos tudás birtokosai lesztek! Jelentkezni itt tudtok.

Egyéb programjaink

Kikeleti meseest
Felnőtteknek
Március 22. 18.30-19.30

Ha egy kicsit megpihenni vágysz a tavaszi nagytakarításban, vagy csak erőt, lendületet gyűjtenél, egyórás meseestünk ideális programnak ígérkezik! Gyere el, hallgasd meg a szívből és szívhez szóló történeteket a tavaszvárásról, és hagyd, hogy a mesék közötti gitárdallam és csengő énekszó ellazítson! A Meseesten tapasztalt meseterapeuták válogatnak történeteket, nem csak kerületi felnőtteknek!

Előzetes

Húsvéti kézműves foglalkozás
Családoknak
Április 1. 10.00-16.00

Közeledik a Húsvét, a gyerekek izgatottan készülődnek, várják a nyuszit, tanulják a locsolóverseket. Ilyenkor jól mutat az asztalon néhány tavaszi hangulatú dísz, és jó, ha van a locsolkodók számára néhány hímes tojás, vagy egyéb apró meglepetés. A legszebb és legkedvesebb mindig az, ami kézzel készül! Mint minden évben, ránk idén is számíthattok! Április 1-jén sok színes ötlet, kreatív foglalkozások kavalkádja, jó hangulat vár benneteket! Látogassatok el hozzánk, töltsük együtt a szombatot! A foglalkozás V. kerületi lakcímkártyával látogatható, és ingyenes!

Belvárosi Programok

200 éve született Petőfi Sándor! Egy izgalmasnak ígérkező programlehetőségre hívjuk fel a figyelmeteket: az Evangélikus Múzeum interaktív kiállítása egészen május végéig várja az érdeklődőket, családi vezetőfüzettel, szabadulószobával! Járjátok be családotokkal az ifjú Petőfi életének állomásait, kalandozzatok a költő nyomdokain! A kiállításról itt olvashattok többet.

Folytatódik a Világjáró gyerekek programsorozat a Deák17 Galériában! Március 11-én Koreába kirándulhatnak az érdeklődők, persze csak képzeletben. Ismerjétek meg a koreai kultúrát, szokásokat, hagyományokat, hallgassatok történeteket, és alkossatok valamit, ami Koreához kapcsolódik! Az izgalmas programról itt olvashattok bővebben.

A Puskin Kuckó márciusban is számos szórakoztató programot ígér számotokra! Keress akár egy rövid rajzfilmet, vagy hosszú mesefilmet, bábszínházat, vagy régi gyerekfilmet, a Puskin Mozi kínálatában biztosan találsz kedvedre valót! Minden szombaton és vasárnap vár a Puskin Kuckó, márciusi programjaikról itt tájékozódhatsz.

Információ

Közeleg a gyermeked születésnapja, és még nem tudod, hol ünnepeljétek? Gyertek a Belvárosi Közösségi Térbe! A terembérlésen kívül egyéb szolgáltatásokat is igényelhettek. Ha szeretnétek valami programot a gyerekeknek, akkor előzetes megbeszélés alapján animátor, arcfestő is rendelkezésetekre áll, illetve megvásárolhatjátok játékgyűjteményünket is, szuper csapatépítő partyjátékok leírásával, amihez eszközöket is biztosítunk. Részletekért keressétek Poich Magdit, aki kérésre további információkat küld nektek: poich.magdolna@segitokezek.com

Aktuális

2023 őszétől Dániel András Kuflik mesesorozatának hőseivel találkozhattok a Hild téren. Belváros Önkormányzata minden korosztályt kiszolgáló, akadálymentes és a megváltozott képességű gyermekek igényeinek is megfelelő közösségi teret hoz létre. A kialakítás során érvényesülő zöld szemlélet jegyében olyan különleges megoldásokat alkalmaznak, mint a zöldtető, a függőleges zöldfelületek és a zöld buszmegálló; valamint a kék szemlélet keretében a víztakarékos megoldásokra is nagy figyelmet fordítanak. További részleteket a parkról itt olvashattok.

Add fel, vedd át nálunk a csomagodat!

Új szolgáltatást kínálunk a Belvárosi Közösségi Térben. Márciustól DPD csomagpontot működtetünk az irodai oldalon, amely az udvari bejárattól jobbra található. Mostantól tehát a foglalkozások előtt/után – netán amíg a kávéd készül – akár át is veheted vagy feladhatod a csomagjaidat.

A csomagpont az alábbiak szerint tart nyitva:
Hétfő: 8.30 – 18 óra
Kedd: 8.30 – 16
Szerda: 8.30 – 16.30
Csütörtök: 8.30 – 16
Péntek: 8.30 – 13.30

Ha péntek, akkor tánc!

Gyertek táncolni! A tánc feltölt, átmozgat, jókedvre derít! A Diamond Heartbeat tánciskola mostantól péntekenként a Mérleg utca 9-ben, Rendezvénytermünkben tartja óráit. Célja, hogy minél többen megismerjék, megszeressék a táncot, a mozgást, ami az önkifejezésnek egy fontos eszköze. Többféle műfajjal ismerkedhetnek a tanítványok, belekóstolva a tánc színes világába, átélve a mozgás örömét – hiphoptól a klasszikus műfajokig. Péntekenként 17 órától az 5-13 éves korúak foglalkozása kezdődik, később pedig a 14 év felettieket és felnőtteket várják szeretettel. További részleteket itt olvashattok, illetve érdeklődni az info@diamondheartbeat.hu e-mail címen tudtok.
A programot nem a Belvárosi Közösségi Tér szervezi, ezért az bárki számára látogatható és díjköteles.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük