Aktuális, Havi programajánló
Hozzászólás

Májusi programok

A május is számos színes programot tartogat: állandó foglalkozásaink mellett most megtartjuk hagyományos, ingyenes Belvárosi Családi Piknikünket az Olimpia Parkban, ahol társrendezvényünk lesz a Belvárosi Kutyafesztivál. Izgalmas nyári táborainkba is van még lehetőség jelentkezni, ne hagyjátok ki!

Belvárosi Családi Piknik – május 8-án (esőnap: május 14.)
Programok az Olimpia parkban

Várunk minden kedves érdeklődőt az évente megrendezett Belvárosi Családi Piknikünkre május 8-án 10:00-től 18:00-ig az Olimpia parkba. Az eseményen különféle mesekoncertekkel, táncházzal, (báb)színház- és cirkuszi előadásokkal, bűvészműsorral varázsoljuk majd el a gyermekeket. De számos olyan foglalkozást is találtok, amelyeket bármikor érkeztek is, ki tudtok próbálni, pl.: Ninja kid pálya, ugrálóvár, körhinta, slackline, hulahopp karika, zsonglőr oktatás, jóga, arcfestés és kézműveskedés.

Az ingyenes vasárnapi program társrendezvényeként a Vigyél haza! Alapítvány által szervezett Belvárosi Kutyafesztiválon is részt vehettek a park melletti sétányon. A fesztivál keretében sétáltatni lehet a gazdira váró kutyusokat, egy profi fotós segítségével (Trokán Nóra) lefotóztathatjátok magatokat a kutyusotokkal, meghallgathatjátok Paulina akusztikus koncertjét, és megtekinthetitek a Dog Dancing látványos kutyás bemutatóját is. Egész napos programokkal várják a kutyatulajdonosokat: ingyenes állatorvosi és kisállat fizioterápiás, valamint kutyakozmetika tanácsadásokkal, lehetőség lesz kutyabiléta gravírozásra, mikrochip leolvasásra és regisztrációra, tartanak gyermekeknek állatvédelmi oktatást, valamint a kitelepülő Népszigeti Kutyasulinak is feltehetik kérdéseiket a kutyagazdik. A Belvárosi Családi Piknik programjairól itt találtok részletesebb információt.

FelForgató tábor – július 18-tól 22-ig

Ha érdekli kamaszotokat a filmkészítés, még van pár hely a 11-16 évesek számára szervezett FelForgató táborban, amely minden nap 9:00-től 16:00-ig tart a Belvárosi Közösségi Térben. A táborban lehetőségük adódik elmesélni és megalkotni olyan történeteket, amelyeket már régóta szeretnének megvalósítani, miközben jobban megismerhetik és megtanulhatják kifejezni magukat kreatív eszközökkel – mindezt hasonló érdeklődési körű fialatok között. Itt lehet regisztrálni.

Nyári meseest – május 18-án

Közeledik a nyár, amikor az éjszakák varázslattal telnek meg, a nappalok pedig arany fénnyel ragyognak. Ez az évszak az öröm, a szabadság, a játék, a pihenés ideje, és persze a varázslaté is – mert az erdők és vizek mélyén, fűben, fában, virágban, gyümölcsben, a felhők vándorlásában, a záporokban és a csillagfényben meglehet, varázslat lakik. Május 18-án ismét felnőtteknek fogunk mesélni a Belvárosi Közösségi Tér kávézójában, meghitt nyugalomban, zenével készítjük elő a szívünket, hogy helyet teremtsünk benne a meséknek és a varázslatnak. És mi lehetne varázslatosabb a tündéreknél? Mindenki hallott már róluk, de csak kevesen látták őket, mi felnőttek talán nem is hiszünk bennük, pedig a mesék a világ minden táján szólnak róluk. Gyertek el Nyári Kávéházi Meseestünkre, derítsük ki együtt, mi dolgunk lehet nekünk, a modern kor embereinek a tündérekkel!

14. Belvárosi Fesztivál – május 29-én

Május 27 és 29. között rendezik meg a 14. Belfesztet az V. kerület szívében. Idén 6 helyszínen várják majd különböző zenei stílusú koncertekkel és nyárindító programokkal az érdeklődőket, minden program ingyenes. Mi is kint leszünk 29-én, a részletekkel hamarosan jelentkezünk, kövessétek Facebook oldalunkat!

Családi mesedélután – május 5-én

Májusban az anyák napja és a gyereknap mellett a madarak és fák napját is ünnepeljük, ezért Családi Mesedélutánunkon madarakról, fákról, virágokról mondókázunk, énekelünk, mesélünk a gyerekekkel. A mesedélután különlegessége, hogy szenior mesemondóink mesélnek a gyerekeknek a foglalkozásvezetők segítségével. A foglalkozáson idősekkel történő közös játék, éneklés és kézműveskedés segít közelebb hozni az idősebb korosztály tagjait a kicsikhez. A Kávézóban repítjük el a mesék birodalmába a 3-8 éveseket és családjukat. További információt itt találtok.

Csudamadár – május 11-én

Ha stresszoldásra és boldogsághormon termelődésre vágytok, jó szívvel ajánljuk felnőtteknek szóló Csudamadár csoportunkat, ahol az adott évkör szerinti témához kapcsolódóan énekelünk és hallgatunk meséket – az egyes évszakok természetes lelki folyamataihoz igazodva. Az elmondott mesékkel megfogalmazzuk és tudatosítjuk érzéseinket, a közös énekléssel pedig segítjük ezek megélését, feldolgozását. Ha felkeltettük érdeklődéseteket, itt tudtok jelentkezni!

Apa, ma játssz te is! – május 20-án

Vajon milyen magasra ugrat egy lovas? Hol készül a legfinomabb kása? Hová bújt a kismalac? Ezekre a kérdésekre kaphatnak választ az apukák és kisgyermekeik az anyás Ringató apás verziójában havi egy pénteken. A foglalkozáson bemutatott énekes játékokkal az óvodát megelőző korosztály zenei nevelésére kaphatnak mintát a szülők, akik fontosnak érzik, hogy a művészet eszközeivel is tanítsák gyermeküket, esetleg szívesen énekelnek és bővítenék dalkincsüket. De azokat is szívesen látjuk, akik esetleg bátortalanok az éneklésben, vagy az énekléssel kapcsolatban kialakult gátlásaik feloldására vágynak. Itt tudtok jelentkezni.

Kismama masszázs – péntekenként május 20-tól június 10-ig

Május közepén újra elindul 4 alkalmas kismama masszázs programunk. Ennek a keleti kultúrákban már ősidők óta alkalmazott gyógyító és közérzetjavító technikának az alapelve: ha jó a mamának, jó a babának is. A kismama masszázs segít lelassulni, ellazítani és nyújtani az izmokat, feltölteni energiával a szervezetet, emellett nagymértékben enyhíti többek között az émelygést, gyomorégést, izomgörcsöket, hát- és derékfájást, javítja a gerinctartást és csökkenti a várandósság alatt kialakult stresszt. Előzetes regisztrációval lehet rá jelentkezni, itt.

Belvárosi programok

Május közepéig még tart a Puskin Mozi hétvégi gyereknapja a Puskin Kuckóban. A Legkisebbek mozija programsorozat utolsó hétvégéjén, május 14-én és 15-én délelőtt a Bogyó és Babóca 3. és 4. részét lehet megnézni (Játszótársak és Tündérkártyák címmel). További részletek és jegyárak itt.

Az Aranytíz Kultúrházban május 22-én délelőtt A szegény ember 9 tyúkja és kakasa c. zenés meseelőadáson lehet részt venni Kádár Zoltán János mesemondó és Cserey Both Zsuzsa mesterdalnok közreműködésével. A mese egy szegény emberről szól, aki ravaszságot tanul a rókától, de végül még az ő eszén is túljár. Az 50 perces előadás 5 éves kortól ajánlott, a belépés ingyenes, a regisztrációról további információ itt.

Ez történt!

Húsvéti kézműves foglalkozás gyerekeknek

Április 9-én, szombaton elkalauzoltuk a gyerekeket a húsvéti hagyományokba: vidám ünnepi dekorációkat készíthettek és tojásokat festhettek, de természetesen nem maradhatott el a mindig népszerű arcfestés és lufihajtogatás sem. A kézműves nap vidám pillanatairól itt találjátok a CityTV videós összefoglalóját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.