Aktuális, Havi programajánló
Hozzászólás

Májusi programok

Májusban az Olimpia Park születésnapjára ismét óriási és programokban gazdag Családi Piknikkel készülünk, próbáljátok ki megújult családbarát specialty kávézónkat a Mérleg utcában, és természetesen állandó programjaink is várnak benneteket hétről hétre. Május utolsó hétvégéjén pedig ismét lesz BelFeszt!

Kiemelt programok

Belvárosi Családi Piknik

A május 11-ei esőnapon reméljük, hogy szép napsütéses időben ünnepelhetünk együtt, hiszen délelőtt és délután is remek programokkal, koncertekkel, bábszínházzal, kézműves foglalkozásokkal és játékokkal készülünk. Velünk lesz ezen a napon többek között Gulyás László vándormuzsikus, a Veronaki zenekar, a Magyar Népmese Színház, a Ringató csapata, a Belvárosi Betyárok, a Szárnyas sárkányok, Danny Bain, a Nefelejcs Bábszínház és Kamilla, valamint Fogas bohócok, de lesz még sok-sok játék, kézműveskedés is, illetve Belvárosi Kutyafesztivál a park mellett. A részletes programot itt találjátok! A Facebook eseményhez itt tudtok csatlakozni.

Család napja

1994-ben az ENSZ május 15-ét a Család Nemzetközi Napjává nyilvánította.  Idén először mi is csatlakozunk a jeles naphoz, így május 15-én, szerdán 16 és 18 óra között a Belvárosi Közösségi Térbe várunk benneteket zenés programokkal, kézműveskedéssel, arcfestéssel. Lesz többek között Ringató és a Kárász Eszter Mesezenekar is fellép nálunk. A programra regisztráció szükséges itt.

Megújult családbarát specialty kávézó a Mérleg utcában!

Már majdnem egy hónapja újult meg a Belvárosi Közösségi Tér Családbarát Kávézójának kínálata, amely hétköznapokon 9 és 19 óra között vár benneteket. Köszönjük, hogy ennyien ellátogattatok már hozzánk, és reméljük, hogy otthonosan érzitek magatokat nálunk! Itt tudjátok megnézni kínálatunkat!

Családi mesedélután szenior mesemondóinkkal

Idős mesemondóink várják a családokat mesékkel, énekkel, játékkal, kézműveskedéssel május 8-án. Bár a foglalkozás 3 éves kortól ajánlott, természetesen a kistestvéreket is szívesen látjuk! Itt tudtok bejelentkezni!

Apa, ma játssz te is! – Apás Ringató

Május 17-én ismét várjuk az édesapákat is, hogy részesei lehessenek annak az élménynek, amiket a heti rendszerességű Ringatókon tapasztalnak az anyukák. Gyertek és énekeljünk, mondókázzunk együtt! Itt tudtok regisztrálni!

Világjáró mesekör

A Világjáró Mesekörön, május 22-én tapasztaljuk meg közösen, hogy a mesék nem csak gyermekeknek szólnak, hanem a felnőttek számára is tudnak útmutatást nyújtani. Itt tudtok bejelentkezni!

Még lehet jelentkezni Kaland táborunkba és Varázskavics táborunkba!

Van még néhány helyünk a Belvárosi Kaland tárborunkba, ahova a felső tagozatosokat várjuk.  A tavalyi is nagyon jól sikerült, itt tudjátok megnézni a képeket! A hét első részében megtanulunk térképet olvasni, tuti tüzet rakni, bivakot – búvóhelyet – építeni és egyéb más izgalmas élmények is várnak ránk. És hogy miért is fontos ez? Mert a hét második részében egy igazi expedíció vár ránk, ahol egy napon mindezt ténylegesen ki is próbáljuk. Mindeközben tanulunk a kommunikációról, a problémamegoldó gondolkodásról, az együttműködésről, vagyis csupa olyan hasznos dolgokról, amelyekre a mindennapi életben igazán nagy szükség van!
9-11 éveseknek szóló Varázskavics pszichodráma táborunkba is van még néhány hely. A gyermekpszichodráma és a művészetterápia eszköztárát felhasználva, a velünk töltött egy hét során egy közös élményt szerzünk a táborozóknak, mely pozitív hatással van önképükre, kommunikációjukra, problémamegoldó és belső képalkotási képességükre.

Állandó programjaink

Hétfő délutáni Kismama jóga óráinkhoz bármikor tudtok csatlakozni. A 14. hetet már betöltött kismamákat várjuk. Bejelentkezés és részletek itt.
Hétfőn délelőtt és csütörtökön kora délután a nyugdíjasoknak szól a Szeniortánc.
Segesdi Edina hordozási tanácsadással vár benneteket hétről hétre egészen a várandósságtól a kisgyermekkorig. Előre egyeztetett időpontban tudtok hozzá bejelentkezni.
Május 1-je kivételével hétköznapokon nyitva tart családbarát specialty kávézónk,  játszószobánk, és vár benneteket Gyermekfelügyeletünk is!

Egyéb kerületi események

BelFeszt – május 24-26.

A Belváros számos pontján ismét rengeteg programmal vár benneteket a főváros egyik legnagyobb ingyenes fesztiválja, a BelFeszt. Ahogy már megszokhattuk a vasárnap délelőtti program a Szabadság téren mindig a családoké. Ünnepeljétek itt a Gyereknapot!

Gryllus Vilmos: A természetről

Május 5-én 10 órától a Puskin Kuckó egyik leghűségesebb vendége, a közönség egyik nagy kedvence a természetről, az erdőről, a vizekről és kedvenc állatairól: a harkályról, a gólyáról, a szalakótáról, a borzról, a pókokról, a sündisznóról, a tücsökről, a teknősbékáról énekel a gyerekeknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.