Aktuális, Havi programajánló
Hozzászólás

Májusi programok

Ha május, akkor ismét megünnepeljük az Olimpia park születésnapját egy óriási családi piknik keretében! Emellett természetesen folytatódnak a programok a Belvárosi Közösségi Térben is, ahol többféle Ringató foglalkozás, Apa Akadémia workshop, mesekörök, hordozási tanácsadás, beszélgetőkör és egy rendhagyó meseelőadás is vár rátok ebben a hónapban.

Kiemelt programjaink

Belvárosi Családi Piknik az Olimpia Parkban – május 12.

Idén is megünnepeljük az Olimpia park születésnapját május 12-én (szombaton) 10-18 óráig. Színpadi programokkal, kézműves foglalkozásokkal és sok-sok játékkal várunk benneteket. Itt lesz velünk többek között Szalóki Ági, a Tintaló Társulat, a Langaléta Garabonciások, a Ringató csapata, a Turay Ida Színház, Méhes Csaba és a Brass in Five, a MárkusZínház és még sokan mások. A tavalyi évhez hasonlóan idén is társrendezvényünk a Vigyél haza! Alapítvány által szervezett Belvárosi Kutyafesztivál, amely a park melletti sétányon várja az érdeklődőket.
Minden program ingyenes! Csatlakozzatok Fb eseményünkhöz a további részletekért!

Családi Ringató Hazay Ancsával és nagyszülős Ringató Gróh Ilonával – május 4. és május 25.

Vajon milyen magasra ugrat egy lovas? Hol készül a legfinomabb kása? Hová bújt a kismalac? Az énekes játékokkal mindent megmutatunk az apukáknak is május 4-én 17 órától a Belvárosi Közösségi Térben.  Itt találjátok az eseménynaptárban. Május 25-én pedig kifejezetten a nagyszülőket várjuk, ahol az unokákkal együtt tölthetnek egy kellemes délutánt. Természetesen a család minden tagját, nagyszülőket, testvéreket is lehet hozni mindkét foglalkozásra.
Mindkét program májusban lesz utoljára, utána nyári szünet következik!

Apa Akadémia workshop – május 8.

Mikor és mivel kezdődik egy „elég jó apa” apai szerepe? Milyen apára is van szüksége egy modern családnak és a mai gyerekeknek? Mit tegyünk, ha mi magunk és környezetünk is úgy gondolja, egy apa legfontosabb feladata a mindennapi betevő előteremtése? Mit tegyünk akkor, ha apaként másképp gondoljuk? Hogyan kommunikáljunk otthon és a munkahelyen úgy, hogy elérjük céljainkat és békét teremtsünk magunk körül? Szeretettel vár minden kedves jelentkezőt Léder László május 8-án 17:30-tól. Maximum létszám: 20 fő! A belépés ingyenes, de regisztráció szükséges.

Szurkos hátú szalmaboci meseelőadás – május 17.

Az V. kerületi óvodákkal való szoros szakmai együttműködésünknek köszönhetően május 17-én 17 órától várunk szeretettel minden V. kerületi óvodást a Szurkos hátú szalmaboci című mesejátékra! A mesét a Tesz-Vesz Óvoda dolgozói adják elő. A részvétel ingyenes!

Belvárosi Kaland Tábor felső tagozatosoknak – július 9-13.

Nyári városi kalandtábor? Igen! A hét első részében megtanulunk térképet olvasni, tuti tüzet rakni, bivakot – búvóhelyet – építeni és egyéb más izgalmas élmények is várnak ránk. És hogy miért is fontos ez? Mert a hét második részében egy igazi expedíció vár ránk, ahol egy napon mindezt ténylegesen ki is próbáljuk. Mindeközben tanulunk a kommunikációról, a problémamegoldó gondolkodásról, az együttműködésről, vagyis csupa olyan hasznos dolgokról, amelyekre a mindennapi életben igazán nagy szükség van! V. kerületi felsős gyerekeket várunk!
A tábor díjmentesen vehető igénybe, csak az étkezést kell fizetni, amely az iskolai étkezési díjjal megegyező és napi háromszori étkezést biztosít. A tábor helyszíne a Belvárosi Közösségi Tér.
Jelentkezni a következő elérhetőségeken lehet: poich.magdolna@segitokezek .com, +36 30 727 7893. További táborainkra már csak várólistás helyeink vannak, itt olvashattok róla bővebben.

Mesét mindenkinek!

Május 9-én lesz a következő Családi Mesedélután, amelynek témája az előző vasárnapi Anyák Napja miatt a család, az összetartozás lesz. Mesélünk majd egy bátor, gondos édesanyáról, és három összetartó testvérről. Az utolsó alkalmunk ebben a tanévben június 6-án lesz, akkor vigassággal búcsúzunk el majd tőletek a nyári szünetre. Felnőtteknek szóló Világjáró Mesekörünkre pedig május 23-án 18 órától várunk benneteket.

Szülőszemmel beszélgetőkör csütörtökönként 17 órától

Gyertek és beszélgessünk egy jó kávé mellett! Csütörtökönként 17 órától beszélgetőkörünkön teret és időt adunk arra, hogy benneteket, kisgyerekes szülőket foglalkoztató kérdésekről beszélgethessetek két szakember társaságában. Bármikor lehet csatlakozni, előzetes jelentkezés nem szükséges! Bővebben itt.

Eszközválasztó foglalkozás a hordozási tanácsadáson – május 11.

Május 11-én délelőtt és délután (10 és 16 órától) ismét eszközválasztó hordozási tanácsadással várunk benneteket. Itt olvashattok a hordozás jótékony hatásairól, illetve a részletes tematikát itt találjátok. Előzetes regisztráció szükséges Poich Magdolnánál a következő elérhetőségeken: +36-30-727-7893, poich.magdolna@segitokezek.com.

Állandó programjaink

Kávézó és Hetedhét Családi Játszószoba

Köszönjük, hogy ennyien kitöltöttétek kávézónkkal kapcsolatos kérdőívünket! Kávézónkban mesekönyvek és gyerekekkel kapcsolatos olvasnivalók, adamo hinták, etetőszékek, és egyelőre kávéautomata várnak benneteket, de hamarosan az általatok kért enni- és innivalókat is beépítjük a kínálatba. A Baba-mama szobában megetethetitek és átpelenkázhatjátok kisbabátokat. A családi játszószobában pedig rengeteg játékot találtok. Előzetes regisztráció nem szükséges a szolgáltatások igénybevételéhez, V. kerületieket várunk, de a kávézó és a pelenkázó-szoptató helyiség mindenki számára nyitott!

Gyermekfelügyeletre jelentkezés minden megelőző hét péntek 12 óráig!

Hetente háromszor, kortól függő időtartamban vehetitek igénybe szolgáltatásunkat. Fontos, hogy minden pénteken 12 óráig lehet jelentkezni a következő hétre! Hétfőtől csütörtökig 9-től 19 óráig, pénteken 9-től 13 óráig tartunk nyitva! Jó hír, hogy nyáron, az óvodai nyári szünet ideje alatt is nyitva leszünk! Viszont felhívjuk figyelmetek arra, hogy mindig csak a következő hétre lehet bejelentkezni, több hétre előre nem tudunk regisztrációkat fogadni! Megértéseteket köszönjük!

További programjaink

Zárt gyermekpszichodráma, mese- és mozgásfejlesztő csoportjaink május végéig tartanak, utána nyári szünet következik. A legkisebbeknek és szüleiknek regisztráció nélküli foglalkozásainkat ajánljuk: szerdánként a  Totyogót (június közepéig), csütörtökönként a  Ringatót (június végéig), illetve havonta egyszer a Nagyszülős és Családi Ringatót (utoljára májusban). A részleteket megtaláljátok az eseménynaptárban.

Egyéb kerületi események

Gryllus Vilmos: A természetről – május 6., 10:00

A Puskin Kuckó egyik leghűségesebb vendége, a közönség egyik nagy kedvence, Gryllus Vilmos most a természetről, az erdőről, a vizekről és kedvenc állatairól: a harkályról, a gólyáról, a szalakótáról, a borzról, a pókokról, a sündisznóról, a tücsökről, a teknősbékáról énekel a gyerekeknek.

Belvárosi Fesztivál – május 25-27.

Budapest egyik legnagyobb és legkedveltebb fesztiválja vár benneteket ismét több színpaddal,  ingyenes koncertekkel és természetesen családi nappal a Belváros számos pontján. Részletek itt.

Nyári PagonyFeszt – május 26.

A Petőfi Irodalmi Múzeum ad helyet ismét a Nyári PagonyFesztnek, ahol Boribon koncert, könyvbemutatók, előadások és számos kézműves program is vár rátok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.