Aktuális, Havi programajánló
Hozzászólás

Májusi programajánló

Hiszitek vagy sem, máris nyakunkon a tanév vége! A Belvárosi Közösségi Tér zárt csoportjai néhány héten belül lezárulnak, júniusban a szülőkonzultációk következnek, amiről információt a csoportvezetőktől fogtok kapni.
Nyitott csoportjaink többsége június közepéig folytatódik, június végétől pedig már a táborozások időszaka kezdődik!

A július 2-4-ig tartó Napkerekítő rekreációs- és élménytáborunkba várunk még néhány lelkes szülőt, akik 5-14 éves gyermeküket is magukkal hozhatják, hiszen míg a szülők töltődnek, a gyerekek szórakoztatásáról is gondoskodunk!
De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen a május is tartogat nektek még néhány érdekes programot.
1-3. osztályba járó gyerekeknek tart érzékenyítő foglalkozást Az Én történetem Alapítvány autizmus, hiperaktivitás, figyelemzavar és szenzorosság témakörében, május 6-án. Fontos, hogy gyermekeink megismerjék társaikat, hiszen gyakran jelent nehézséget a tünetekkel élő gyerekekkel való kapcsolódás, és információ hiányában sokszor a szülők, pedagógusok is nehezen tudnak segíteni. Szívből ajánljuk ezt a programot!
Szórakozásban sem lesz hiány májusban: vasárnap, május 5-én a Belvárosi Szabadidő Sportegyesület Belvárosi Családi és Sportnappal várja a kerületi családokat, ahol a Belvárosi Közösségi Tér is jelen lesz anyák napi kézműves foglalkozással és specialty kávékkal.
Intézményünkben pedig május 26-án gyermeknapi kincsvadászatra várjuk kalózkodni az apákat és a gyerekeket.
Töltsétek velünk a májust is!

Májusi foglalkozásaink

Kalandos nap apával

5-10 éves gyerekek és apukájuk

Május 26. hétfőnként 9.00-16.00

Induljunk együtt egy nagy gyermeknapi kincsvadászatra! Szükségünk lesz némi nyersanyagra, szerszámokra, sok kreativitásra és vidámságra! Az apukák technikai segítsége jól jön majd a hajóflotta megépítéséhez, a vízre bocsátásban pedig a gyerekek kalandvágya szükségeltetik. A közös munka, a csapatszellem a kincskeresésben előtérbe kerül, a kalózok ebben bizonyára jeleskednek majd.
Várunk benneteket szeretettel kalandos napunkon, ahol egy apával több gyerekkalóz is jelentkezhet! Hozzatok magatokkal kulacsot, egy kis tartalék uzsonnát és némi váltóruhát, hiszen nem tudjuk, a kalandozás során mi minden vár ránk. Az ebédről mi gondoskodunk, az energiaraktárakat együtt töltjük fel! Kalandra fel, Kalózok! Már csak néhányan tudtok csatlakozni, le ne maradjatok!

Nyitott csoportjaink, foglalkozásaink

Az alábbi csoportokhoz bármikor csatlakozhattok, ám minden alkalommal regisztrálni szükséges honlapunkon, a foglalkozás oldalán!

Foglalkozások gyerekeknek és családoknak

 • Májusban újra lesz Családi Mesedélután szenior mesemondókkal. Nálunk az egész család élményekkel gazdagodhat. A mesehallgatás korhatár nélküli kikapcsolódást ígér, ám míg a 3-9 éves gyerekek mondókáznak, zenélnek, énekelnek, addig a szülők kicsit lazulhatnak a háttérben. A meséhez kapcsolódóan a gyerekekkel alkotunk is valami kedves emléket, amit aztán haza is vihetnek. Május 9-én újra teret adunk a generációk találkozásának, 16.30-tól vegyetek ti is részt Családi mesedélutánunkon!
 • A Csicsergő énekes óvodán már az éppen 3 évesek is részt vehetnek! Előfordul, hogy már az első alkalommal is olyan bizalommal érkeznek ezek a csöppségek, hogy a szülők pihenhetnek kávézónkban, míg a gyerekek játszanak, énekelnek. Ám ha ez még korainak tűnik, a szülők is bent maradhatnak, és egészen biztosan jól fogják érezni magukat Hazay Ancsa mellett, akinek énekhangja, gitárjátéka mellett humora és játékossága is páratlan! A Csicsergő szerdánként 16.30-tól 17.15-ig várja a kisebb óvodásokat!
 • Kéthetente szerdán 17.15-től a kicsit nagyobbakat, az 5-7 éveseket várja Hazay Ancsa csodás hangú énekestársával, Venczel Mónival, hogy megzenésített kortárs verseken keresztül ismerkedjenek az adott évkör hagyományaival, szokásaival. Májusban 8-án és 22-én érkezik hozzánk a Kék Katica, ki ne hagyjátok!
 • Havonta egy pénteken Venczel Mónival a Családi Ringatón is találkozhattok. Az Apa, ma játssz te is! május 24-én 17 órakor kezdődik, hogy az elfoglaltabb, mindennapi munkából oly nagyon hazavárt apukák is megérkezhessenek, és ők is megtapasztalhassák az utánozhatatlan Ringató-életérzést! Gyertek el ti is 0-4 éves gyermeketekkel, és akár az egész családdal, hogy együtt énekeljünk, mondókázzunk, játsszunk, mókázzunk majd’ egy órán át!

Csoportos foglalkozások felnőtteknek

 • Május 10-én 3 órányi töltődést, önismeretet, befelé figyelést ajándékozunk a felnőtteknek! Vajon felismerjük, mikor fogy a lendületünk, lelkesedésünk? Észrevesszük azt, amikor megbillenünk, kevésbé érezzük jól magunkat a bőrünkben, amikor kezdünk kimerülni? Asszociációs kártyák, meseterápia, testtudat és alkotás segítségével fedezzük fel, hogy mit tehetünk lelki jóllétünk fenntartásáért, lelki egyensúlyunk megteremtéséért a mindennapokban. A Most én jövök! májusi foglalkozását Kreil Melinda tartja. Az alkalom a Boldogságtükör címet kapta, mely 16.30-tól kezdődik, és egyben az idei tanév záróalkalma lesz.
 • Május 22-én 18.15-től bárki részt vehet a Világjáró Mesekörön, nem csak kerületi felnőttek! Csodálkozzunk rá együtt a mesék bölcsességére, hallgassuk meg, mi mindent tartogatnak nekünk, felnőtteknek a varázslatos történetek! Szirtes-Szabó Kata lágy hangján keresztül minden mese megelevenedik, képekben kel életre, hogy mi hátradőlhessünk, és képzeletünkön keresztül bejárjuk a világot vele. A mese után kedvünk szerint maradhatunk egy meghitt beszélgetésre.
 • Kire ütött ez a gyerek? – kérdezzük olykor. Néha örülünk, hogy gyermekünk „tiszta apja”, máskor nem értjük, hogyan beszélhet, mozoghat úgy, mint a nagymamája. Magunkat, házastársunkat, gyermekeinket is gyakran óhatatlanul hasonlítgatjuk egymáshoz, felmenőinkhez, jó és rossz értelemben egyaránt. Kinek jó ez? Mikor jó ez? Jó ez??? Ti mit gondoltok? Mik a tapasztalataitok? Osszuk meg egymással, beszélgessünk egy jót, szakemberek vezetésével május 29-én 17 órától a tanév utolsó Szülőklubján!

Egyéni foglalkozások felnőtteknek

A Belvárosi Közösségi Térben különféle szakemberek, számtalan végzettséggel, széleskörű módszertani ismeretekkel, nagy tapasztalattal várnak benneteket nem csupán csoportos foglalkozásokon, de egyéni konzultációs lehetőséggel is!

 • Segesdi Edina, aki többek között dúla, gyermekágyas segítő, baba- és gyermekhordozási tanácsadó, Hangolódó foglalkozásain, valamint Baba- és kisgyermekhordozási tanácsadásán szinte bármilyen, a várandóssággal és a szülői léttel kapcsolatos kérdésben segít nektek megtalálni a biztonságot. Jelentkezni e-mailen a segesdi.edina@segitokezek.com címen, vagy telefonon tudtok: +36 30 604 0482.
 • Kérdésed van önmagaddal, gyermekeddel, kapcsolataiddal összefüggésben? A Belvárosi Közösségi Térben lehetőségetek van pszichológus szakemberrel konzultálni. Az 1-5 alkalmas tanácsadás keretében a hozott probléma feltárása, a belső energiaforrások megkeresése, és ezek segítségével a nehézségek megoldásának támogatása történik, a lelki egyensúly visszanyerésének érdekében. Időpontot közvetlenül munkatársunkkal, Koller Évával tudtok egyeztetni, telefonon: +36 30 198 4701, vagy e-mailen keresztül: koller.eva@segitokezek.com.

Egyéb programlehetőségek a Belvárosi Közösségi Tér termeiben

A Belvárosi Közösségi Térben egyre több olyan szolgáltatással találkozhattok, amit külső szakemberek tartanak intézményünkben, ám nem a mi szakmai szervezésünkben. Ezek olyan, nem csak kerületi lakosok számára elérhető csoportok, amiket térítés ellenében vehettek igénybe. A foglalkozásokról mi is hírt adunk, ajánljuk figyelmetekbe!

 • A Hópárduc Alapítvány szakemberei keddenként 16 és 19 óra között egyórás fejlesztő falmászó foglalkozásokat tartanak 4-7 éves gyerekek számára a Bíbola csoportszobában. Kiscsoportos foglalkozásaik segítik a gyerekeket a jobb teljesítmény elérésében, miközben életre szóló élményekhez juttatják őket. V. kerületi lakosként a foglalkozások árából 10% kedvezményt kaptok! Jelentkezés a Hópárduc Alapítvány honlapján https://hoparduc.hu/jelentkezes/
 • Csütörtökönként 9 órától a FitMom baba-mama tornán 6 hetes – 2 éves korú gyerekeinket is bevonjuk az edzésekbe, akik ha épp nincsenek fizikai kapcsolatban velünk, akkor egymással és a teremben lévő játékokkal tudják jól érezni magukat. Az edzések bemelegítéssel kezdődnek, majd keringésfokozó gyakorlatokat végzünk álló helyzetben, ezután a kritikus női zónákra helyezzük a hangsúlyt. A várandósság alatt a testünkben esetleg kialakult sérült területek visszaállításán is dolgozunk, az egyéni állapotra is figyelmet fordítva. Jelentkezni a zsuzsi.szenczi@gmail.com e-mail címen vagy a +36 30 581 6417 telefonszámon tudtok.

Aktuális

Napkerekítő rekreációs és élménytábor

Felnőtteknek és 5-14 éves gyerekeiknek

Július 2-4. 9.00-16.00

Ajánljuk figyelmetekbe egyedülálló rekreációs táborunkat, ahol három napon át úgy vehettek részt szülőként, hogy közben 5-14 éves gyermekeitekre lelkes szakemberek és önkéntesek vigyáznak, feltöltő, vidám programokkal gondoskodva szórakozásukról. Ugye jól hangzik? A július 2-4-ig tartó Napkerekítő rekreációs- és élménytáborba itt tudtok jelentkezni.

Májusban újra gyümölcshónap a Belvárosi Közösségi Térben!

Szeretitek a friss és zamatos gyümölcsöket? Töltsük fel vitaminraktárainkat, tegyünk együtt gyermekeink egészségéért!
Májusban a Belvárosi Közösségi Térbe ellátogató 18 év alattiak egy-egy gyümölcsöt választhatnak az aktuális kínálatból. Újabb ok, hogy ellátogassatok hozzánk, szavazzatok ti is az egészséges életmódra!

Kulturális programok

A Belvárosi Közösségi Tér 2023 szeptemberétől tematikus, kulturális hírlevéllel is jelentkezik. Amennyiben érdekel a kerületi művelődési élet, szívesen szereznél élményeket a Belváros szívében különböző sétákon, programokon, iratkozz fel a kulturális rendezvényekről szóló hírlevelünkre neved megadásával a segitokezek@segitokezek.com címen!

Volt egyszer egy Baba-mama horgoló szakkör, a Belvárosi Horgolókör. Kilenc lelkes felnőtt, fiatalabbak és idősebbek, édesanyák és nagymamák, hétről hétre összegyűltek, és együtt, egymástól sajátították el a horgolás egyszerűbb és bonyolultabb fogásait. A láncszemek, kúszószemek, rövidpálcák közben beszélgettek, akár a fonóban. Megismerték egymást, közösség kovácsolódott, és közben szebbnél szebb alkotások születtek.
Elérkezett az ideje, hogy ezeket az alkotásokat megmutassák nektek! A büszke alkotók kiállítását Balogh-Madár Emese, Belváros alpolgármestere nyitja meg május 14-én 10.30-kor. Szeretettel várunk minden érdeklődőt Specialty Kávézónkban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük