Lőrincz Ágnes – csecsemő- és kisgyermeknevelő

Egész gyerekkoromat végigkísérte a „babázás”. A családunkban nagyon sok kisgyerek volt, akikkel én is szívesen foglalkoztam, és segítettem mindenben, amiben csak tudtam. Az általános iskolában az ottani védőnő által szervezett versenyeken vettem részt, középiskolai éveimben pedig egészségügyi szakcsoportba jártam. Közben szabadidőmben szívesen önkénteskedtem a helyi Gyermekotthonban. Már ekkor tudtam, hogy felnőttként is hasonló területen szeretnék majd dolgozni.
2013-ban végeztem Nyíregyházán (NYE-TFK) Csecsemő- és kisgyermeknevelő gondozóként. Még ebben az évben egy bölcsődében kezdtem el dolgozni, ahol szakmai tudásomat kamatoztatva 0-3 éves gyerekekkel foglalkoztam. Mindemellett házi gyermekfelügyeletet is vállaltam, ahol nagyobb gyerekekkel foglalkoztam. Közben olyan tanfolyamokon és továbbképzéseken vettem részt, mint „Az anyanyelv elsajátítás folyamata, segítése és a gondozó nevelő nyelvi igényessége”, illetve „Montessori pedagógia gyakorlati alkalmazásának lehetőségei a bölcsődei csoportokban”. Munkám során nagy hangsúlyt fektetek ezekre a témákra.

Jelenleg hallgatója vagyok a Károli Gáspár Református Egyetemnek, ahol Szociális munka szakon folytatom tanulmányaimat, azon belül is a gyermekvédelem/gyermekellátás területével foglalkozom hangsúlyosabban.
Rendelkezem Önkéntes Tűzoltó vizsgával. Szabadidőmben szívesen kirándulok, olvasok, sütök-főzök és sportolok.

A Segítő Kezek csapatához 2018 októberében csatlakoztam. Munkakörömbe tartozik a Meseerdő gyermekfelügyeletre jelentkező családok gyermekeinek gondozása, nevelése (6 hónapos kortól 7 éves korig), illetve foglalkozások megszervezése és lebonyolítása. Fontos számomra a Montessori pedagógia megismertetése és gyakorlati bevezetése a gyerekek életébe.