Egyéb
Hozzászólás

Legyen az év fája az Olimpia park platánja! Szavazzunk!

Az Év Fája vetélkedő döntőjébe került az Olimpia park platánfája, amely a Belvárosi Közösség Tér programjainak látogatói számára is bizonyára ismerős, hiszen számos Belvárosi Családi Piknik alkalmával is találkozhattak már vele.

Belváros Önkormányzata az Olimpia park 2013. évi teljes körű felújításakor kiemelt figyelmet fordított a juharlevelű platánfa kezelésére, ápolására, amelynek köszönhetően azóta kitűnő egészségi állapotnak örvend és immár 61 esztendős, 2.76 méter törzskerületű és 18 méter magas. Különlegessége, hogy a talajszint közelében elágazó törzzsel rendelkezik, a fényért való konkurenciaharc eredményeképpen a törzsek kisebb-nagyobb mértékben ferdén növekedtek, csavarodtak, ezáltal érdekes, látványos jelenséget alkotva. Árnyéka kiváló lehetőséget biztosít a park látogatói számára időtöltésre, beszélgetésre, piknikre, gyermekek generációi játszhattak már a lombja alatt az elmúlt évek során.

Az Olimpia park platánjának döntőbe jutása elismerése annak, hogy a Belvárosban nagyrabecsüljük a minket körülvevő növényeket, fákat és mindent megteszünk a megőrzésük, védelmük érdekében. Az október 1-jéig zajló online közönségszavazás pedig egy újabb lehetőség, hogy megmutassuk a közösségünk összefogásának erejét. Ehhez a Belvárosi Közösségi Tér látogatóinak segítségére is szükségünk van, ezért kérjük, hogy az http://www.evfaja.hu/dontosfak szavazzanak és népszerűsítsék a szavazást, osszák meg a közösségi média oldalaikon, egyéb felületeiken. Ezt már olyan kerületi hírességek is megtették, mint Dr. Zacher Gábor – Belváros díszpolgára, orvos, Szántai Levente – Kolompos Együttes tagja, Megyeri Szabolcs – az V. kerület főkertésze, Becsey János – Belváros Pro Civibus díjasa, paralimpiai bajnok.

Köszönjük a szavazataikat és reméljük, hogy az összefogásunkkal az V. kerületi olimpia park platánja nyerheti el az Év fája címet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük