Aktuális
Hozzászólás

Ilyen volt a Kortárs Gyermekirodalmi Játszótér!

Belvárosi Családi Piknik – Kortárs Gyermekirodalmi Játszótér

2017. szeptember 16-án ismét az Aranytíz Kultúrházban rendeztük meg immár hagyományos őszi eseményünket, a Belvárosi Családi Piknik – Kortárs Gyermekirodalmi Játszóteret. A helyszínváltozás ellenére nagyon sokan ellátogattak a rendezvényre, amely igazán jó hangulatban telt sok mesével, zenével, játékkal és kreatív foglalkozással.

A MárkusZínház interaktív előadásai mindig megnevettetik a közönséget, és bár klasszikus meséket dolgoznak fel, mindig számíthatunk egy kis improvizációra is és természetesen a közönséget is bevonják a játékba.

Az idei rendezvényt is Jeneiné dr. Rubovszky Csilla alpolgármester nyitotta meg, és kisorsolt három plüss pandamackót is a résztvevők között.

A Kompánia Színház visszatérő vendége a Családi Pikniknek. Ezúttal a gyerekekkel közösen szabadították ki a királylányt a sárkány kezei közül.

Kárász Eszter és az Eszterlánc Mesezenekar igazán jó hangulatot varázsolt az Aranytíz színpadára.

A Kabóca Bábszínház előadását a Kodzsugukila, a boszorkányt Danny Bain előadásában hallgathattuk meg, különleges hangszerekkel kísérve.

A Ringató csapata táncra perdítette a legkisebbeket is.

A Kortárs Gyermekirodalmi Játszótér Szalóki Ági koncertjével zárult.

Sálálá bohóc velünk volt egész nap, aki „légtornász mutatványával” kápráztatta el a gyerekeket, de egy óriási cipő tulajdonosát is kereste a vendégek között, illetve a szülőket is bevonta a mókázásba.

Az „Anyatakarítás” című játék igazán nagy sikert aratott.

A Cellux Csoport újrahasznosítható anyagokkal érkezett, amelyből izgalmas dolgok születtek.

Nyitrai Szilvivel mindenki elkészíthette saját, egyedi gyártású pecsétjét és mini könyvét.

A Kisladik a Nézd, ez vagyok én című foglalkoztatókönyvét hozta el a rendezvényre, és ehhez kapcsolódott foglalkozásuk is.

Máray Mariannal bálnát, illetve állatos járműveket tervezhettek az Utazz bálnabusszal című könyvéhez kapcsolódva.

Sayti Krisztinával egész nap alkothattak a gyerekek.

A BRFK Bűnmegelőzési programján többek között lehetett ujjlenyomatot készíteni, de nagy sikert aratott a rendőrös tetoválás és a kirakó is.

A puha pandamackót egész nap körbevették és ölelgették a gyerekek.

Teljes képgaléria itt.

Köszönjük, hogy ennyien megtiszteltek bennünket jelenlétükkel. Találkozzunk tavasszal is, illetve a Belvárosi Közösségi Tér további rendezvényein.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.