Aktuális
Hozzászólás

Kortárs Gyermekirodalmi Játszótér beszámoló – 2016. szeptember 17.

_mg_8665_

Idén már 5. alkalommal rendeztük meg a Kortárs Gyermekirodalmi Játszóteret, amely az igényes kultúrát hivatott közelebb hozni a családokhoz. Az esős időjárás miatt az esemény a Károlyi-kert helyett az Aranytíz Kultúrházba költözött, de a hangulat így is remek volt, a programok pedig egymást váltották a színpadon és az illusztrátorok asztalainál.
A családi napot Danny Bain mesés koncertje nyitotta meg, akivel egészen Afrikáig utazhattunk, utána a gyerekek ki is próbálhatták ezt az igazán izgalmas hangszert, a balafont.

_mg_8467_

_mg_8473_

_mg_8496_

Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester köszöntötte a közönséget, és nagyon jó szórakozást kívánt minden résztvevőnek. Sajnos a megújult Károlyi-kerti játszóteret nem tudta most átadni, de mindenképpen érdemes megnézni és kipróbálni egy szép őszi napon.

_mg_8505_

Nyitrai Szilviával Süsü álarcot készíthettek a gyerekek, úgyhogy nemcsak egy, hanem rengeteg Süsüvel találkozhattak a programra látogatók.

_mg_8488_

_mg_8579_

Sálálá Bohóc nemcsak a kicsik, hanem a felnőttek arcára is mosolyt varázsolt.

_mg_8512_

_mg_8520_

A rendőrség asztalánál saját ujjlenyomatot is készíthettek a leendő nyomozók.

_mg_8519_

A Kabóca Bábszínház visszatérő vendége a Belvárosi Közösségi Tér családi napjainak, ezúttal Az égig érő paszuly c. előadást hozták el.

_mg_8570_

_mg_8549_

Közben a Kisladikkal legújabb, Furémo című foglalkoztató könyvből mindenféle fura figurát alkothattak a gyerekek.

_mg_8578_

_mg_8554_

A legnépszerűbb természetesen most is Süsü volt, aki egész nap megtisztelt bennünket jelenlétével, hiszen itt ünnepelte 40. születésnapját, és tortájából mindenkit megkínált, sőt még a Belgrád rakparti Idősek Klubjának, a Gyermekek Átmeneti Otthonának és egy V. kerületi illetőségű gyermekotthon lakóinak is jutott belőle.

_mg_8602_

_mg_8607_

Jeneiné dr. Rubovszky Csilla alpolgármester is segített a torta szétosztásánál.

_mg_8634_2

_mg_8647_

Bodrogi Gyula, Süsü hangja is részt vett a jeles eseményen és a gyerekekkel közösen elénekelte a Süsü a sárkány bábfilmsorozat főcímdalát.

_mg_8644_

Az ünneplés után a program a Fabula Bábszínház Mazsola ás Tádé című bábelőadásával folytatódott.

_mg_8716_

_mg_8665_

Délután Parádi Orsolya foglalkozásán a legkisebbek színezhettek, a nagyobbak pedig kavicsállatokat készíthettek a Pandala az állatkertben című könyvhöz kapcsolódva.

_mg_8746_

_mg_8702_

Közben a nagyszínpadon a Hadart Színház bemutatta a Süsü a sárkány kalandjai című meseelőadását.

_mg_8736_

A Ringató csapata Gróh Ilona és Gáll Viki vezetésével remek hangulatot varázsolt a terembe. Vikivel minden csütörtökön találkozhatnak a Belvárosi Ringató foglalkozásokon is.

_mg_8798_

_mg_8769_

Schall Eszterrel is alkothattak együtt, akik ellátogattak az Aranytízbe.

_mg_8804_

A hangulat egyre fokozódott, és a Rutkai Bori Banda remek koncertjére már nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is táncra perdültek.

_mg_8833_

_mg_8825_

_mg_8895_bori

A nap végén ezt a 60 cm-es kézzel készített Süsü bábot sorsoltuk ki azok között, akik a helyszínen feliratkoztak a Belvárosi Közösségi Tér hírlevelére. Egy V. kerületi család nyerte meg az ajándékot, aminek nagyon örültek.

_mg_8895_

Egész nap igényes gyermekkönyveket is vásárolhattak a résztvevők a Két Egér Könyvesbolt, a Kisgombos és a Betűtészta Mesebolt standjainál.

_mg_8575_

_mg_8655_

Köszönjük, hogy ennyien velünk tartottak ezen a napon, októberben is folytatódnak a Belvárosi Közösségi Tér foglalkozásai, melyekről bővebben itt olvashatnak. Külön köszönjük az Aranytíz munkatársainak a rugalmasságot és segítséget. A következő családi nap pedig jövő tavasszal lesz az Olimpia Parkban, ahova szeretettel várunk mindenkit.

Érdemes hírlevelünkre itt feliratkozni, amelyben minden hónapban tájékoztatást küldünk belvárosi programjainkról és egyéb eseményekről. Fb oldalunkhoz itt csatlakozhatnak.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.