Aktuális, Szakmai cikkek
Hozzászólás

Kitárul a világ! – foglalkozások óvodásoknak a Belvárosi Közösségi Térben

Amikor a kicsi gyermek óvodába megy, általában először válik el hosszabb időre a szülőtől, először kell számára idegen szabályoknak, elvárásoknak megfelelni, ismeretlen gyerekekhez alkalmazkodni. Mindamellett, hogy az óvodás kor varázslatos, csodákkal teli időszak, ahol a gyerekekre minden nap új élmények, tapasztalatok várnak, az alkalmazkodás, a megfelelés feszültséggel, szorongással is jár, kisebb-nagyobb kudarcokkal, amiknek feldolgozásában a Belvárosi Közösségi Tér foglalkozásaival igyekszik segítséget nyújtani.

A Kismaszat foglalkozások a legkisebb óvodásoknak (3-5 éves) összeállított alkotó-fejlesztő meseterápiás csoportok. A kicsi ovis korosztálynál kiemelten fontos, hogy miután az egész napot a szülő nélkül töltötték, a délutáni elfoglaltságok közös élményt nyújtsanak. A Kismaszat csoportokon a szülők a gyerekekkel együtt mondókáznak, alkotnak, mesét hallgatnak novembertől márciusig heti rendszerességgel.
A Kismaszat foglalkozásra alkalomról alkalomra előzetes bejelentkezés szükséges.

A Belvárosi Meseműhely a nagyobb (5-7 éves) óvodások alkotó-fejlesztő mesecsoportja, ahol a gyerekek már szülők nélkül indulnak el szakemberek vezetésével Meseországba. A Meseműhely foglalkozásain a világ népeinek meséivel találkozhatnak, azokhoz kapcsolódóan játszhatnak, alkothatnak, s válhatnak egyre bátrabbá, önállóbbá az iskolához közeledő gyerekek.
A Belvárosi Meseműhely zárt csoport, amelyre augusztus végén, szeptemberben lehet jelentkezni.

A Túl az Óperencián csoport a 6-7 éves ovisok mese- és táncterápiás csoportja, ahol meséken és mozgáson keresztül kísérjük a gyerekeket a világ és önmaguk felfedezésében, segítjük őket, hogy megtapasztalják saját határaikat, működésüket, s hogy megtanulják kezelni indulataikat.
A Túl az Óperencián zárt csoport, amelyre augusztus végén, szeptemberben lehet jelentkezni.

Az óvodás Gyermekpszichodráma csoportban a gyerekek életében előforduló feszültségeket, nehézségeket, esetleges veszteségeket segítünk feldolgozni az 5-7 éves korosztálynak. A terápiás foglalkozásokon a gyerekek saját maguk találnak ki történeteket, amiket együtt játszunk el, s a spontán játékon keresztül segítünk nekik felszabadítani a bennük rejlő erőt, önbizalmat és megbirkózási képességet.
A Gyermekpszichodráma zárt csoport, amelyre augusztus végén, szeptemberben lehet jelentkezni.

A Belvárosi Közösségi Tér az óvodás gyerekek iskolára való felkészülését a Bagoly csoporttal, és többféle módszert használó mozgásfejlesztési csomaggal kívánja támogatni.
A Bagoly csoport célja, hogy játékos formában fejlesszük a mozgást, finommotorikát, figyelmet, emlékezetet, általános tájékozódást, testsémát, és egyéb részképességeket, amely mind nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a gyermekek pozitív élményt tudjanak az iskolába járáshoz, és a tanuláshoz kapcsolni.

A mozgásfejlesztő csomagunkban 3-tól 8 éves korig egyéni formában Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápiával (DSZIT), 5-6 éves korban kiscsoportos formában a pszichomotoros fejlesztést nyújtó Mozgásfejlesztő foglalkozásokon segítjük a gyerekek idegrendszeri érését, amely hatással van a tanulási és beilleszkedési képességek alakulására.

A Belvárosi Közösségi Tér elsősorban óvodásoknak és családjaiknak egy egyedülálló programot ajánl havi rendszerességgel. A Családi Mesedélutánokon idős mesemondók mondókáznak, mesélnek, játszanak a gyerekekkel és szüleikkel együtt. A régimódi, hangulatos foglalkozások remek kikapcsolódást nyújtanak a kisgyerekes családoknak óvoda és munka után!
A Családi Mesedélutánokra nem kell bejelentkezni, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Az utolsó alkalmunk ebben a tanévben június 6-án lesz, akkor vigassággal búcsúzunk el majd tőletek a nyári szünetre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.