Aktuális
Hozzászólás

A kedvezményes burgonyavásár után hamarosan jön a fenyőfavásár

belvaros

Belváros Önkormányzata az év minden szakában igyekszik különböző akciókkal kedvezni a kerület lakóinak: tavasszal alma- és muskátli osztással, ősszel burgonya-, télen fenyőfavásárral. Az október 15-16-án tartott burgonyavásáron a kedvezményre jogosult családok rendkívül jutányos – 400 Ft/22 kg – áron juthattak a krumplihoz. Az akció sikerességét mutatja, hogy 4900 zsák burgonya került jó helyre. Az Önkormányzat következő akciójával a karácsonyi készülődésben szeretne segíteni a családoknak, ezért december 17-én 8:00 órától fenyővásárral várja az érdeklődőket.

A Belvárosban immár hagyományosnak mondható őszi burgonyavásárra idén október 15-16-án került sor. Három helyszínen vehették át a burgonyát az arra jogosult kerületi lakók: a Fővám téren, a Szemere utcai iskola udvarán és a József Attila utcában, közel a Polgármesteri Hivatal épületéhez. Ezúttal is nagy volt az érdeklődés, hiszen a kedvezményes ár mellett a burgonya már megszokottan jó minősége is vonzotta a vásárlókat.

A burgonya Balkányból érkezett az V. kerületbe. Ezúttal is egy kistermelőtől rendelte az Önkormányzat a télálló zöldséget, amivel nemcsak a belvárosiaknak nyújtott segítséget, hogy ízletes ételeket készíthessenek a családnak, hanem támogatta a kistermelői piac fejlődését is.

A vásáron résztvevők között minden korosztály képviseltette magát, hiszen a jogosultak köre meglehetősen széles: a kerületi nagycsaládosok, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, nevelési segélyben, egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatásban, illetve időskorúak járadékában részesülők és a nyugdíjasok is élhettek a kedvezményes vásárlás lehetőségével.

A fenyőfa akció keretében ugyanilyen széles kör számára adott, hogy 500 Ft-os egységáron szerezhessék be a karácsonyi ünnep díszét.
Reméljük, hogy a december 17-én 8:00 órakor kezdődő fenyőfavásárral is sokak számára teheti még szebbé az ünnepet az Önkormányzat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.