Aktuális, Havi programajánló
Hozzászólás

Júniusi programok

Hamarosan nálunk is berobban a nyár, ezért már csak június közepéig tudtok részt venni programjainkon, utána elindulnak nyári táboraink – köztük a FelForgató táborral, ahol a filmkészítés eszközeibe nyerhetnek bepillantást az érdeklődő kamaszok. Ősszel újult erővel és a jól megszokott foglalkozásokkal jelentkezünk majd, érdemes lesz figyelemmel követni Órarendünket.

FelForgató tábor – július 18-tól 22-ig

Érdekli kamaszotokat a filmkészítés, vagy van egy történet, amit szívesen elmesélne? Jó hírünk van, még lehet jelentkezni ingyenes FelForgató táborunkra, ahol a résztvevők megtanulhatják kreatív eszközökkel kifejezni és megismerni önmagukat. A tábor során csoportmunkában, de mindenki a saját ritmusának megfelelően gyakorolhatja az alapszintű filmes kifejezőeszközök használatát, a történetmesélés lehetőségeit egy elfogadó és támogató közegben. Ha felkeltette érdeklődéseteket, itt találjátok a regisztrációt és a további részleteket.

Szenior mesemondó program – csütörtökönként, június 16-ig

Június 16-ig tart még szenior mesemondó foglalkozásunk, amelyre azokat az időseket várjuk, akik szeretnének meséket hallgatni, mondani és megvitatni, egymással beszélgetni. A csoportban résztvevők ősztől a mesemondó családi délutánok keretében repíthetik el mesélőként a gyerekeket a csodák birodalmába. Ezekkel az alkalmakkal az idősek és fiatalok találkozására szeretnénk alkalmat teremteni, szeretettel várunk itt minden idős embert, aki szívesen részt venne a programban! Az egyik szenior mesemondónkkal nemrég készített interjút a CityTV, ha kíváncsiak vagytok, milyen mesemondónak lenni nálunk nézzétek meg itt.

Kismama masszázs – június 17-től július 8-ig, és július 15-től augusztus 5-ig

Kismama masszázs programunk nyáron is folytatódik, két turnushoz is tudtok csatlakozni: az egyik június 17-től július 8-ig, a másik pedig július 15-től augusztus 5-ig tart. A kismama masszázs egy gyógyító és közérzetjavító technika, segít az izmok ellazításában és nyújtásában, energiával tölti fel a szervezetet, emellett nagymértékben enyhíti többek között a gyomorégést, izomgörcsöket, hát- és derékfájást, javítja a gerinctartást és csökkenti a várandósság alatt kialakult stresszt, émelygést és fáradtságérzetet is. Az előzetes regisztráltak itt tudnak rá bejelentkezni.

Szülés utáni regeneráció – június 17-től augusztus 5-ig

Az édesanya akkor tudja babájával a legharmonikusabb kapcsolatot kialakítani, ha testben és lélekben is jól érzi magát, ezért a baba egészsége mellett az édesanyáé is elengedhetetlen. Ennek érdekében hoztuk létre szülés utáni regeneráció foglalkozásunkat, ahol a masszázst és az irányított tornát ötvözzük, személyre szabva, konzultációval, az édesanya fizikai állapotához igazítva. Ezzel a technikával csökkenthető a szoptatás és emelés következtében kialakult derék- és hátfájás, erősíthetők a várandósság alatt meglazult ízületek, izmok, továbbá segít a szülés utáni depresszió leküzdésében, elősegíti a jobb alvást a megváltozott alvásperiódusokban és támogatja a hormonrendszer normál működését is. Az előzetes regisztrálók június 16-ig tudnak bejelentkezni a programra, itt találjátok a részleteket.

Harangjáték – keddenként, június 12-ig

Június közepéig tudtok még csatlakozni az 1-4 éves gyermekek és szüleik számára indított zeneterápiás foglalkozásunkra, amely lehetőséget kínál az édesanyáknak gyermekükkel való kapcsolatuk továbbfejlesztésére, harmonikusabbá tételére és elmélyítésére zenehallgatás, éneklés közben végzett improvizatív szabad mozgással, képi megjelenítéssel. Itt tudtok bejelentkezni a foglalkozások előtt.

Baba-mama klub – keddenként, június 21-ig

A heti rendszerességgel tartott klubeseményeken együtt mondókázunk, játszunk, éneklünk az anyukákkal és kisgyermekükkel. A közösen töltött egy óra alatt a dalok és mondókák mellett az édesanyák szakemberektől tájékozódhatnak a babáikat, kisgyermekeiket érintő kérdésekben. Emellett az anyukák egymás közti beszélgetésre is találnak alkalmat a foglalkozás során. Előzetes regisztráció után itt tudtok bejelentkezni az egyes alkalmak előtt.

Ficánkoló – szerdánként és péntekenként, június 22-ig

Szeretnétek, ha kisgyermeketek már a lehető legkorábbi életszakaszban (fél évestől 3 éves korig) szakszerű, magas színvonalú és térítésmentes fejlesztő foglalkozáson vehetne részt? A kiscsoportos, komplex fejlesztés során mozgunk, ritmizálunk, keresünk, kutatunk, építünk egy korai prevenciós szakember, gyógypedagógus segítségével. Igény esetén egyéni konzultációt és felmérést is lehet kérni. Itt tudsz jelentkezni a gyermeked mozgásállapotának megfelelő időpontra.

Belvárosi programok

Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyv Fesztivál – Vörösmarty tér és Duna-korzó, június 9-12.
A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén 93. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet. Az év egyik legfontosabb irodalmi rendezvénysorozata ebben az évben június 9-12. között nyitja meg kapuit a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén. A gyerekkönyvkiadók standjait a Duna-korzón találjátok meg, a dedikálásokon személyesen is találkozhattok kedvenceitekkel. A rendezvény ingyenes, a részleteket itt találjátok.

Az Aranytíz Kultúrházban nyáron sem lehet unatkozni. Számos programmal várják majd a kicsiket, A fenyves rejtélye, a medvék titkai című zenés előadást június 19-én mutatják be. Ez a történet egy furfangos szegény emberről szól, aki megmutatja, mit tehetünk, ha medvével találkoznánk kirándulás közben, de jobban megismerhetjük a mackók életmódját és elterjedését is. Az előadás ingyenes, itt találtok információt a regisztrációról.

 

Ez történt!

Belvárosi Családi Piknik

Reméljük, minden résztvevő jól érezte magát a május 8-ai Belvárosi Családi Piknikünkön az Olimpia parkban. Az eseményen táncházzal, (báb)színház- és cirkuszi előadásokkal, bűvészműsorral igyekeztük elvarázsolni a gyermekeket az ugrálóvár, körhinta, szlalompálya, slackline kipróbálása mellett. Természetesen nem maradhatott el a sok játék közben a közkedvelt arcfestés és kézműveskedés sem. Örömmel láttuk, hogy sokan ellátogattak társrendezvényünkre, a Belvárosi Kutyafesztiválra is, ahol számos különböző kutyás programon vehettek részt az érdeklődők: nagy sikert aratott a Dog Dancing bemutató, de a gazdi-kutyus fotózás is népszerű volt. Itt tudtok böngészni az eseményen készült fotókból.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.