Aktuális, Egyéb
Hozzászólás

Június utolsó napján is várják a véradókat a Belvárosban

A Magyar Vöröskereszt június 30-án, szerdán véradást tart az V. kerületben, az Arany János utca 31. címen 12 és 18 óra között. A nyári szabadságolások idején is rendkívül fontos, hogy aki teheti, segítsen.

A vér nélkülözhetetlen a rászoruló betegek gyógyításában, az életmentésben, hiszen a tudomány mai állása szerint az semmi mással nem pótolható, mesterségesen nem előállítható.

Véradásra az jelentkezhet, aki egészséges, elmúlt 18 éves, de még nincs 65 esztendős és testtömege eléri az 50 kilogrammot. Az első véradók esetén a felső korhatár 60 év. A nők évente legfeljebb 4, a férfiak maximum 5 alkalommal adhatnak vért. Fontos kritérium még, hogy két véradás között legalább 56 napnak el kell telnie, ugyanis ennyi időre van szüksége a szervezetünknek, hogy regenerálódjon.

Az adatfelvételhez lakcímkártya, személyi igazolvány és a TAJ-szám szükséges. Első regisztrációkor eredeti vagy fénymásolt TAJ kártyát kérnek majd.

****

Blood donation on the last day of June in Downtown

The Hungarian Red Cross organizes blood donation on the 30th of June, Wednesday from noon to 6 pm. in the 5th District in 31. Arany János Street. Blood donation is important in the summer season; please help, if you can.

Blood is essential in treatment of patients and lifesaving since as far as science is concerned today blood cannot be replaced or manufactured artificially.

You can be a blood donor if you are aged between 18 and 65, you weigh at least 50 kg and you feel healthy. In case of first blood donors, the age limit is 60. Women can donate blood 4 times a year; this number is 5 in case of men. It is important that 56 days shall pass between two blood donations since our body needs this time to regenerate.

Residence card, ID card and social security number will be needed during the registration. The first time the original social security card or a copy of it is required.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.