Aktuális
Hozzászólás

Jóga foglalkozás indul kismamáknak szeptembertől!

Ha éppen kisbabát vársz, akkor érdemes kipróbálnod szeptember 10-én induló új foglalkozásunkat, a kismamajógát.

Ha egészséges várandósságra, könnyű szülésre, a szülést követő gyors regenerációra vágysz, illetve szeretnél egy érzékeny, gyöngéd és szoros kötődésre alapuló kapcsolatot kialakítani kisbabáddal, csatlakozz hétfő esti csoportunkhoz.

Nem szükséges sem jógában, sem pedig más sportágban szerzett korábbi tapasztalat. Ha betöltötted a 14. hetet, illetve nincs semmilyen orvosi ellenjavallat, akkor bátran gyakorolhatod ezt a mozgásformát.

A jóga segít abban, hogyan nézz nyíltan, félelem nélkül szembe a vajúdással, hogyan élj a jelenben és hogyan fogadd el az eseményeket úgy, ahogy azok maguktól jönnek. A gyakorlás eredményeként nemcsak a várandósságot, a vajúdást könnyítheted meg, hanem a lehetséges problémákat is higgadtan tudod majd kezelni.
A meditáció különös fontossággal bír a várandósság ideje alatt, segítségével megszabadulhatsz minden félelmedtől és a rossz érzésektől, így az egész folyamatot nagyobb önbizalommal és nyugalommal tudod majd megközelíteni.

Főleg az első gyermeknél nagyon fontos, hogy az ászanákat (testhelyzeteket), pránájámákat (légzőgyakorlatokat) és meditációt rendszeresen gyakorold: miután a baba megérkezik biztos nagy hasznát veszed majd kitartásodnak, és sikerül felülkerekedned a stresszes, leterhelt időszakokon.

A jóga olyan erőforrást jelent, amelyből merítve egy nő még szeretőbb és odaadóbb anyává válhat.

Az órák felépítése:

  • Ráhangolódás/Meditáció: Célja, hogy magad mögött hagyd a nap esetleges fáradalmait, feszültségeit és ráhangolódj a testedre és kisbabádra.
  • Bemelegítés: Testünk előkészítése a gyakorlásra.
  • Ászanák: Ülő és/vagy álló gyakorlatok, melyek ebben az esetben folytonos könnyed mozgásban végzett gyakorlatokat jelentenek. A gyakorlás során nagy hangsúlyt fektetünk a várandósság és a szülés alatt jelentősen igénybe vett testrészekre. Ezeket erősítjük és biztosítjuk egészséges működésüket (pl. gerinc, hát-, váll-, karizmok, csípő, medence, belső szervek stb.)
    Az ászanák gyakorlásával elejét veheted, illetve megszüntetheted a várandósság során felléphető kellemetlenségeket (derék- és hátfájás, fejfájás, isiász, végtagok zsibbadása, visszértágulat, izomgörcs, elhízás, terhescsíkok stb.)
  • Gátizomtorna: Kulcsfontosságú izomcsoport edzése, mely biztosíthatja a gyorsabb, könnyebb tágulást a vajúdás és a szülés alatt, az esetleges gátmetszés nélküli szülést és gyors regenerációt a szülést követően.
  • Pránájámák (légzőgyakorlatok): Segít a lazításban, a fáradság és a feszültség oldásában, a tüdőkapacitás teljes kihasználásában (ezáltal több oxigénhez jut a baba is), továbbá a fájdalomkezelésben a vajúdás és a szülés alatt.
  • Relaxáció: Nyugtatóan ható teljes ellazulást biztosít testileg, mentálisan és lelkileg, mely alatt a babáddal is kapcsolatba léphetsz. Segít a szüléssel, várandóssággal kapcsolatos esetleges félelmek kezelésében, az álmatlanság megszüntetésében és a pozitív szemléletmód kialakításában.

Szeptember 10-én lesz az első alkalom, majd folyamatosan lehet csatlakozni.

Jógaoktató: Nagy Ágnes Eszter

Időpont: hétfőnként 16:30 – 18:00 Érdemes 10 perccel korábban érkezni, hiszen az órát pár perces ráhangolódással/meditációval kezdjük, amit nem szerencsés megzavarni.
Helyszín: Rendezvényterem

Ha még nem jártál nálunk, kérjük, hogy az első alkalom előtt regisztrálj be az online regisztrációs rendszeren keresztül, aktiváld regisztrációd lakcímkártyád bemutatásával recepciónkon, majd jelentkezz be az órarendben az egyes alkalmakra is. Erről itt olvashatsz részletesen!

Itt találod a programot az Órarendben!

A program V. kerületiek számára elérhető és ingyenes!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.