Aktuális, Havi programajánló
Hozzászólás

Januári programok

 

A január mindig kicsit szürke – túl vagyunk a karácsonyon, a legtöbb helyen már leszedték a díszeket –, de mi megpróbáljuk közösségi programjainkkal feldobni ezt a hónapot is! Mesés-dalos utazásokra hívjuk a kicsiket és szüleiket, és a zárt események is folytatódnak. Új „kollégánk”, Csipkebogyó segítségével pedig bemutatjuk kávézónk új, egészséges kínálatát.

Megújult kávézónk kínálata

Fontosnak tartjuk, hogy Specialty Kávézónkban kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a kedvükre való finom és egészséges ételeket, italokat. Ebben januártól nem csak bővített ételkínálatunk, hanem új kabalaállatkánk, Csipkebogyó, a süni is segíteni fog, akivel a kávézó polcán lehet majd találkozni. Róla bővebben itt tudtok olvasni. Idén már a következő ételeket is elfogyaszthatjátok kávézónkban:

  • Sonkás-sajtos tortilla
  • Áfonyás-camembertes croissant
  • Túrókrémes szendvics
  • Sonkás-sajtos croissant

Ezeken kívül természetesen továbbra is megtalálható lesz a megszokott egészséges termékkínálat: saláta, zöldségtallér, gyümölcsök, turmixok.

Kék Katica – január 19.

Ha 5-7 éves korú gyermekednek keresel valamilyen kreativitás- és társas készség-fejlesztő élményt, javasoljuk számodra Kék Katica programunkat. Ezeken a foglalkozásokon Németh Róbert kortárs költőnk gyerekek számára írt, megzenésített verseit helyezzük más megvilágításba: meseláncra fűzzük, beleszőve az adott évszak jellemzőit és szokásait. Folyamatosan lehet csatlakozni, itt

Apa, ma játssz Te is! – január 14.

Januárban is várjuk azokat az apukákat, akik szeretnék átélni kisgyermekükkel a közös éneklés élményét! Ezen a zenés foglalkozáson a kicsik egyszerre tanulnak a világ dolgairól, formálódik ritmusérzékük és zenei képességeik. Ha szeretnétek kipróbálni, vagy újra átélnétek ezt a közös kalandot, itt tudtok jelentkezni!

Világjáró mesekör – január 19.

Gondoltatok már arra, hogy az évezredeken keresztül megőrzött népmesék nem csupán a gyerekeknek szólnak? Szívesen eltöltenétek egy órát azzal, hogy kikapcsolódtok a szürke hétköznapokból és elmerültök a mesék világában? A Világjáró mesekör nektek szól! Minden hónapban egyszer családias hangulatban, kötetlenül mesélünk, mesét hallgatunk és együtt gondolkodunk arról, hogyan kapcsolódnak az elhangzottak felnőtt életünkhöz. Januárban Szirtes-Szabó Kata meseterapeuta egy indián mesét mond el, amelyen keresztül a természet és az ember egyensúlyáról, a közösség erejéről és a belső erő megtalálásáról beszélgetünk majd. Ha ti is szeretnétek kipróbálni, itt megtaláljátok a részleteket a programról.

Kismama masszázs – január 14-étől 4 pénteken át

A kismamáknak is szükségük van a lelassulásra, feltöltődésre, izmaik ellazítására, nyújtására. A várandósság során tapasztalt tünetekre – mint a stressz, émelygés, derékfájás, gerinctartás – jótékony hatással van a kismama masszázs. Ha már betöltöttétek az első trimesztert, szeretettel várunk egy, az igényeitekre szabott kényeztető masszázsra. Itt tudtok jelentkezni az ellazító élményre.

Szeniortánc – hétfőnként és péntekenként

Szeretnétek felpezsdíteni a hétfő és péntek estéiteket? Januártól kezdve már a következő napokon tudtok csatlakozni táncóráinkhoz: hétfőnként 15 órakor Bozóki Eszter, péntekenként 10 órakor Tóth Krisztina vezetésével. Ezeken az alkalmakon az idősödő szervezethez kíméletes, egyszerűbb lépéskombinációkat sajátíthattok el, amelyekhez nem kell tánctudás vagy partner, csak egy kényelmes váltócipő! Ha szeretnétek kipróbálni, itt tudtok jelentkezni.

Kismaszat – hétfőnként

3-5 éves korú gyermeknek kerestek foglalkozást? Decemberben elindítottuk Kismaszat foglalkozásunkat, ahol óvodás gyermekekkel és szüleikkel közösen mesélünk, éneklünk, mondókázunk, játszunk és alkotunk. Az élményen túl a program a korosztályi igényeknek megfelelően fejleszti is a gyerekek készségeit, miközben azt is megfigyelhetitek, hogyan viselkedik közösségben, valamint szakemberhez is fordulhattok kérdéseitekkel. Itt találjátok a jelentkezési felületet.

Baba-mama klub – keddenként

Hetente várunk benneteket Baba-mama klubunkba, ahol folyamatosan fejleszthetitek és bensőségesebbé tehetitek kisgyermeketekkel való kapcsolatotokat. Ebben segítenek a babákkal közös játékaink, mondókáink, dalaink. Az édesanyák közben megismerkedhetnek szülőtársaikkal, és feltehetik kisgyermekükkel vagy a szülői léttel kapcsolatos kérdéseiket egy szakembernek is. Itt tudtok feliratkozni az eseményre.

Belvárosi Ringató – csütörtökönként

Van kedvetek részt venni egy oldott hangulatú, a gyermekeket a népdalainkkal játékosan megismertető foglalkozáson? Ez a program nem csak a legkisebbek zenei nevelését segíti, de bennetek is felébreszti a gyermekkori közös éneklések örömét! Minden anyukát, apukát és nagyszülőt szívesen látunk ezen a népzenében gazdag programon! Itt tudtok jelentkezni a Ringatóra.

Ficánkoló – minden szerdán és pénteken

Szeretnéd már a lehető legkorábban fejleszteni gyermeked mozgáskoordinációját, gyógypedagógus segítségével? Akkor a te 0,5-3 éves korú kisgyermeked számára találtuk ki a Ficánkoló játékos, komplex mozgásfejlesztő foglalkozásunkat. Itt jelentkezhetsz gyermekeddel a mozgásállapotának megfelelő időpontra.

Harangjáték – keddenként

Hallottatok már a Kokas-módszerről? Egyszerre fejleszti a gyermekek ritmusérzékét, mozgáskoordinációját, képzelőerejét, koncentrációs képességét, és az önértékelését is – nem beszélve a szülő-gyermek kapcsolat harmonikusabbá válásáról. Lényege, hogy a gyermek (a szüleivel együtt) szabadon kifejezheti érzéseit a lejátszott (komoly)zene alatt – szabad mozgással, tánccal, képi ábrázolással, vagy akár szavakkal is. Itt tudtok jelentkezni, ha felkeltette az érdeklődéseteket.

Hordozási tanácsadás és Hangolódó – hétfőn, kedden, szerdán

Hangolódó: Ezt a programunkat azon leendő szülőpároknak ajánljuk, akik szeretnének kicsit ráhangolódni kisbabájuk érkezésére.
A foglalkozások során családra szabottan, egyéni érdeklődés szerint alakítjuk ki a találkozások témáit.
Így lehetőséget nyújtunk arra, hogy sorra vegyék, milyen kérdések foglalkoztatják őket a
megváltozott élethelyzetben, hogyan tudják majd kialakítani új életritmusukat.
Itt lehet bővebben tájékozódni és jelentkezni.
Hordozási tanácsadás: Olyan leendő szülőket, családokat várunk, akiket érdekel a hordozás, de szívesen vennék egy szakember segítségét, aki segít eligazodni a lehetőségek között, bemutatja a hordozók típusait, amiket ki is lehet próbálni. Így könnyebben kiválaszthatjátok a nektek és a babátoknak legmegfelelőbb darabot.
A részletes információkat itt találjátok!

Zárt csoportok, programok újra elindultak

Szeretettel várjuk zárt csoportjainkba, akik ősszel már csatlakoztak hozzánk. Figyeljétek eseménynaptárunkat, hogy le ne maradjatok a programokról, amikre jelentkeztetek!

Januári családi programok a belvárosban

Januárban megtekinthetitek a Dániel András remek mesesorozatából készült mozifilmet, az “A kuflik és az Akármi” -t a Puskin moziban. Jegyet itt vehettek rá.
Ha többet szeretnétek megtudni a szerzőről és a Kuflikról, az általunk írt könyvajánlót itt olvashatjátok!
Az Aranytíz Kultúrházban minden vasárnap mesedélelőtt. Az előadások részletes leírását itt találjátok! A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.