Aktuális, Havi programajánló
Hozzászólás

Januári programok

Januárban is szeretettel várjuk a Belvárosi Közösségi Tér eseményein az egész családot. Ha túl hideg van a szabadtéri programokhoz, szívesen találkoznának más szülőkkel és kimozdulnának otthonról, ajánljuk játszószobánkat, ahova előzetesen nem szükséges bejelentkezni. Ha pedig intézni valójuk akadna, vegyék igénybe gyermekfelügyeletünket, ahova megelőző héten péntek 12 óráig kell regisztrálni. Emellett elindultak a már megszokott és közkedvelt foglalkozásaink is, de több újdonsággal is készülünk.

Kiemelt programok

Baba- és gyermekhordozási tanácsadás és oktatás indul februártól!

Február 2-ától várjuk a szülőket új programunkon, ahol tanácsot kapnak a választott eszköz használatáról, valamint az egészséges és biztonságos hordozásról. A különböző foglakozások a születés pillanatától a hordozós kor végéig felölik és átfogják a babahordozás lehetőségeit. Az egyes időpontokra előzetes bejelentkezés szükséges! További részletek és tematika itt.

Mozgásfejlesztő foglalkozás indul 5-6 éveseknek január 29-étől

Egyre több olyan gyermek van, akinek mozgásos fejlettsége nem felel meg életkorának. Mozgásuk darabos, koordinálatlan és motoros ügyességük elmarad társaikétól. Ezek a gyerekek az iskolában hátrányos helyzetbe kerülhetnek. Ha gyermekénél a felsoroltak közül többet is tapasztal, akkor figyelmébe ajánljuk pszichomotoros mozgásfejlesztő foglalkozásunkat. A részvétel 5 éves kortól javasolt. A létszám korlátozott, 5 fős csoportban indul 2018. január 29-én, hétfőnként, heti rendszerességgel 16.30-kor a Bíbola szobában. Jelentkezés Poich Magdolnánál az alábbi elérhetőségeken: +36-30-727-7893, poich.magdolna@segitokezek.com.

Ismét lesz Babamasszázs tanfolyam!

A január-februári időpontok ugyan már beteltek, de márciusi tanfolyamunkra már lehet jelentkezni, ahol Szirtes-Szabó Kata várja a babákat 1-től 12 hónapos korig és szüleiket.
Jelentkezés a márciusi időpontokra Poich Magdolnánál az alábbi elérhetőségeken: +36-30-727-7893, poich.magdolna@segitokezek.com.

Gyermekfelügyelet januárban is!

Januárban is tematikus programokkal készülnek hétről hétre gyermekfelügyeletünk munkatársai. Ha jól jönne egy kis segítség, vegye igénybe szolgáltatásunkat. A szülők hetente háromszor, kortól függő időtartamban vehetik igénybe a gyermekfelügyeletet. Minden pénteken 12 óráig lehet jelentkezni a következő hétre!

Ingyenes szeniortánc indul január 11-étől!

A szeniortánc zenére történő, az idősödő ember szervezetéhez illeszkedő kíméletes
„sporttevékenység”. Nyugat-Európában már 40 éve működik, de
hazánkban csak most kezd ismertté válni. Sem előzetes tánctudásra, sem partnerre nincs szükség, bármikor be lehet csatlakozni! Az első alkalom január 11-én lesz 14 órától, ezután minden csütörtökön várjuk az V. kerületi lakosokat a Belvárosi Közösségi Térben. Részletes leírás itt.

Állandó foglalkozásaink

Január második hetében ismét elindulnak zárt és nyitott csoportos foglalkozásaink. A legkisebbeket és szüleiket szerdánként Totyogóval, csütörtökön Ringatóval várjuk, óvodásoknak ajánljuk a Kismaszat foglalkozásunkat hétfőnként. A részleteket megtalálják az eseménynaptárban.

Egyéb kerületi események

Gyermek- és Ifjúsági Könyvek Szemléje – Deák17 Galéria, január 12-éig

Hol tart a gyermekkönyvkiadás 2017-ben? Szakemberek segítségével összeválogatták 2017 figyelemre méltó gyermekkönyveit. A könyvek egy kiállítás keretében tekinthetőek meg, és a kiállítás ideje alatt szakmai beszélgetések is lesznek.

Bartos Erika: Budapest kiállítás – Budapest Projekt Galéria, január 10-28.

A kiállításon Bartos Erika gyerekeknek és felnőtteknek szóló, Budapest témájú könyveinek képei, néhány, a könyvek alapjául szolgáló épületről készült makett és kisfilmek várják az érdeklődőket. Január 20-án 10 órakor pedig egy workshop lesz a könyvekhez kapcsolódóan, melyre minden érdeklődőt várnak. Ingyenes!

Világjáró gyerekek: India – Deák17 Galéria, január 13-án 9:30-tól (BETELT!)

2018-ban is folytatják világkörüli kalandozásaikat a Deák17 Galériában. A családi programon a világ különböző országainak meséi, szokásai elevenednek meg, sőt a gyerekek kreatív foglalkozások keretén belül még jobban elmerülhetnek a nemzetek kultúrájában, hagyományaiban. Ezúttal India lesz a vendégük. A program ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges! Az eseményre már nem lehet regisztrálni!

Legkisebbek mozija: Farsangi meseválogatás – Puskin mozi, január 20-án 10:00

Hogyan készül a farsangra Mirr-Murr, a kandúr, a kockásfülű nyúl, Frakk és a macskák, kiderül a Puskin mozi gyerekeknek szóló meseválogatásából.

Gryllus Vilmos: Maszkabál – Puskin mozi, január 28-án 10:00

Itt a farsang, a báli szezon, a Kuckóban pedig a gyerekek és szülők nagy kedvencét, Gryllus Vilmost látják vendégül, aki az alkalomhoz illően Maszkabál című albumával lép fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük