Aktuális, Szakmai cikkek
Hozzászólás 1

Brahmi Lyndával, új szakmai vezetőnkkel beszélgettünk!

Papp-Huszár Anikó 5 év után búcsúzik a Belvárosi Közösségi Tértől abból az örömteli okból, hogy hamarosan kisbabája születik. Brahmi Lyndának adja át feladatait, aki intézményünk új szakmai vezetője lesz. Fogadjátok szeretettel a vele készült interjúnkat!

Mikor választottad a pszichológus hivatást?

Mivel mindig is szerettem emberekkel foglalkozni, sokan osztottak meg velem bizalmas témákat a baráti körömből és idegenek egyaránt. Egyértelmű volt számomra, hogy ilyen irányban szeretnék továbbtanulni. Jól tudtam hallgatni, érdekelt, hogy mi történik másokkal, és képes voltam arra az aktív figyelemre, amire a másiknak szüksége volt. Még előtte volt egy kisebb kanyar az életemben, és 1 évig tanultam idegenvezetőként. A Debreceni Egyetemre mentem, itt végeztem munka- és szervezeti pszichológia szakirányon.

Mivel főként szervezetekkel, cégekkel foglalkoztál, hogyan kerültél kapcsolatba a gyerekekkel?

Mindig is szerettem volna olyan hivatást, ahol gyerekek közelében lehetek, így önkéntes munkát vállaltam egy beteg gyerekekkel foglalkozó szervezetnél. 6 éven keresztül vettem részt először a mindennapi feladatokban, táboroztatásban, majd az ott dolgozó önkénteseknek adtam át a tapasztalataim, végül pedig programigazgatóként koordináltam az ott folyó munkát. Nagyon fontos volt számomra ez a néhány év, rengeteget tanultam a gyerekektől, és közben elvégeztem egy készségfejlesztő tréner képzést is.

Úgy tudom, Papp-Huszár Anikóval régóta ismeritek egymást, és igazán nyugodt szívvel hagyja itt neked, ahogy ő fogalmazott a búcsújában, az „első” gyermekét.

Anikó is önkéntesként dolgozott ugyanannál a szervezetnél, ahol én is. Itt ismertük meg egymást. Ő keresett meg, amikor már tudta, hogy babát vár, hogy örülne, ha megpályáznám a pozícióját és én erősíteném a Belvárosi Közösségi Tér csapatát. Nagyon örülök annak a bizalomnak, amit kaptam és a lehetőségnek is, hogy egy új közegben próbálhatom ki magam. Mindenképp szeretném hagyományként tovább vinni azt a rendkívüli szakmai munkát, amit Anikó és az ott dolgozó kollégák felépítettek az elmúlt 5 évben. Időt szeretnék arra szánni, hogy megismerkedjek a Mérleg utcába járó családokkal, tudják, hogy számíthatnak rám, és azok a kollégák is, akik az évek alatt már annyi munkát és energiát belefektettek abba, hogy ez az intézmény egy igazi bázissá, közösséggé váljon. Rengeteg innovatív ötletem is van, de mindenképp szeretném, hogy az illeszkedjen a mostani intézményhez, szemlélethez.

Hogyan pihened ki a magad, mit csinál Lynda, amikor nem dolgozik?

4 éve él velem egy menhelyről örökbe fogadott kutyus, aki igazi örökmozgó, így sokat vagyunk a szabadban, együtt kirándulunk, kutyás sporteseményeken veszünk részt. Emellett nagyon szeretek kézműveskedni, szeretem, ha a körülöttem lévő tárgyakat a saját kezemmel készíthetem. Sokféle dolgot, technikát kipróbáltam már. Közel állnak a szívemhez a civil szervezetek is, így szabadidőmben nekik is szívesen segítek programok összeállításában. Éppen egy újabb szakképzésre járok, erőteljesen foglalkoztat az egyes emberek szerepe a különböző szervezeteken belül, ez irányban képzem magam tovább.

Köszönjük az interjút! Szeretettel köszöntünk a Belvárosi Közösségi Tér csapatában!

This article is also available in English, in the translation of Anita Nagy.
Click here to read it.

1 Hozzászólás

  1. Györkő Istvánné, Zsuzsa írta

    Drága Anikó!
    Köszönjük a felejthetetlen kedvességedet és mosolyodat, a sok segítséget, a fantasztikus szervezéseket, a gyermekszeretetedet! Sok boldogságot kívánunk a következő csodás időszakodban!
    Szeretettel Györkő Zsuzsa és Illés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.