Aktuális, Belváros-Lipótváros Önkormányzata
Hozzászólás

Ingyenes füzetcsomag az V. kerületi általános iskolások részére

Szeptember 1-jén ismét becsöngetnek. Jó hír a belvárosi családok számára, hogy az iskolakezdéssel járó teendőik, kiadásaik mérséklése végett az Önkormányzat füzetcsomaggal ajándékozza meg az V. kerületben élő általános iskolai tanulókat.

Vonalas, négyzethálós, sima, szótár- és kottafüzet… A vakáció vége felé közeledve évről-évre minden család bevásárlólistájára felkerülnek ezek a tételek. Azonban a belvárosi általános iskolásoknak idén nem kell a füzetek beszerzésével bajlódniuk, hiszen az V. Kerület Önkormányzata ingyenesen biztosítja a tanévre szükséges irkákat. Ráadásul a színes, vidám mintájú borításnak köszönhetően a csomagolást is elhagyhatják a belvárosi gyermekek a tanévkezdési teendők közül.

Az önkormányzat eddig is számos módon járult hozzá a családok mindennapjainak megkönnyítéséhez – gondoljunk csak a diákok tömegközlekedési költségeinek megtérítésre, a fontos eseményekkor (húsvét, karácsony, beiskolázás) biztosított Erzsébet-utalványra, a szülőknek szóló színházbérlet kedvezményre, a fiataloknak féláron nyújtott mozijegyre vagy a szociális tanulmányi ösztöndíjra–, azonban idén mindezen juttatások köre még az ingyenes füzetcsomaggal is kiegészült.

A mai naptól már át is vehetik az egyes évfolyamok igényei szerint összeállított csomagokat a jogosult gyermekek szülei. Az igénylés feltétele, hogy a gyermek általános iskolai tanuló legyen, továbbá V. kerületi bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezzen, amelyet lakcímkártya bemutatásával szükséges igazolni. A füzetek átadása augusztus 7. és szeptember 1. között zajlik, ügyfélfogadási időben (hétfő 8:00-18:00, kedd, csütörtök 8:00-16:00, szerda 8:00-16:30, péntek 8:00-13:30), helyszíne augusztus 11-ig a Polgármesteri Hivatal épülete (Erzsébet tér 4.), augusztus 14-től az Ügyfélszolgálati Iroda (Erzsébet tér 5.).

A vakációra további jó pihenést, feltöltődést, rengeteg élményt kívánunk a diákoknak, a közelgő tanévhez pedig sok sikert és jó jegyeket az ellenőrzőkbe, bizonyítványokba!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.