Aktuális
Hozzászólás

Indulnak a Ficánkoló foglalkozások!

A Belvárosi Közösségi térben szeptember 11-én ismét elkezdődnek a Ficánkoló foglalkozások. A
növekedő érdeklődés miatt az idei tanévben bővítettük az alkalmakat, változtatunk kicsit az időpontokon: a megszokottól eltérően idén heti két alkalommal, és más napokon, szerdán és
pénteken délelőtt lesznek foglalkozások. Íme a részletek!

Reméljük, a változások nem okoznak gondot senkinek, és így mindenkinek lesz lehetősége a közös mozgásra, játékra. Változás lesz a csoportok alakításában is. Ahogy eddig is, nem az életkorhoz, hanem a meglévő mozgásállapothoz igyekszünk alkalmazkodni a foglalkozások során. Ezért a „Lépegető” és a „Sétálgató” csoport is külön, képességeiknek megfelelő feladatokat fog kapni. Figyelembe kell vennünk, hogy a gyermekek eltérő időpontokban tanulnak meg forogni, mászni, felülni, felállni, járni, szaladni. Nem szabad őket siettetni! Van kisgyermek, aki sokáig szeret szemlélődni és az érzékszervei által keres információkat, felfedezni valókat magának. Van, aki sietősebb és a mozgásfejlődés egy másik szakaszát gyakorolja hosszabban, biztonságosabban. És ez így van jól! Hagyni kell őket a saját tempójuk szerint fejlődni. A mozgás által tapasztalatot szereznek a külvilágról önállóságuk, önbizalmuk erősödik, érdeklődésük szélesebb, figyelmük elmélyültebb, tartósabb, mozgásuk pedig koordináltabb lesz.
A mozgás fejlődése mellé egyre hangsúlyosabban belép a gondolkodás és a kommunikáció
képességének erősödése is. És ez bizony nem kis feladat az apróságoknak! Hagyni kell időt,
lehetőséget és teret az önállóságra, az önálló ismeretszerzésre.

A Kúszó-mászó csoportba azokat a kisgyermekeket várjuk, akik már nagyon ügyesen pocakjukon vagy négykéztérd igyekeznek felfedezni az őket körülvevő világot. A közös játékos mozgások, ficánkolások során az érzékszerveket hívjuk segítségül a fejlődéshez.
A Lépegető csoportba járó gyermekek már megtanultak felülni, igyekeznek felállni, néhány lépést már önállóan is megtesznek. Az ülés során a kezek már szabadok és ez hatalmas lehetőség a kíváncsi, világot megismerni vágyó gyermekeknek. Ezt a fejlődési fázist igyekszünk kihasználni és a kis örökmozgóknak pihenésképpen a kézügyesség fejlődését is igyekszünk segíteni.
A Sétálgató csoportba már önállóan közlekedő gyermekeket várunk a világ felfedezésére, az önálló mozgás ügyesítésére, harmonizálására és a beszéd és gondolkodás fejlődésének segítésére.
Az Ugráló csoportba járók már szaladgálnak, ugrándoznak és ügyesen, okosan részt tudnak venni a közös tornákon, játékokon is, ahol már a szabályokat is követni kell. Ezeket mindig megbeszéljük és következetesen be is tartjuk. Ezáltal fejlődik az együttműködési készség, a
szocializáció és a figyelem képessége is. Már megjelennek a téri és idői tájékozódást segítő játékok is, de kiemelt hangsúlyt helyezünk a koordinált mozgás kialakítására, megerősítésére.

Minden kedves ficánkolni vágyó gyermeket és szülőt sok-sok szeretettel várok szerdán és pénteken délelőtt: Kárpáti Katalin

A foglalkozásokra itt tudtok bejelentkezni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.