Aktuális
Hozzászólás

Barangolja be velünk új intézményünket!

Eljött a várva várt pillanat, november végén megnyitja kapuit a Belvárosi Közösségi Tér, ahol szeretettel  és természetesen rengeteg régi és új programmal, valamint továbbra is ingyenes szolgáltatásokkal várjuk az V. kerületi családokat. Cikkünkben Farkas Petra ügyvezető köszöntőjét és az új intézmény rövid bemutatását olvashatják.

„Működésünk kezdete óta célunk, hogy a Belvárosban egy olyan közösséget és közös teret hozzunk létre, ahol a családok jól érzik magukat, élményeket, tapasztalatokat és új tudást szerezhetnek és erősíthetik családi kapcsolataikat. A Belvárosi Közösségi Tér csoportszobáiban magasan képzett szakembereink nagy szeretettel várják a gyermekeket sokszínű prevenciós célú foglalkozásokkal, gyermekbarát kávéházunk lehetőséget biztosít a szülőknek a kikapcsolódásra, emellett Hetedhét Játszószobánk a családi közös játékra és élményekre ad alkalmat. Intézményünk egyik nagy újítása az időszakos gyermekfelügyelet. A kifejezetten erre a célra kialakított Meseerdő szobában szakképzett óvodapedagógusok és kisgyermeknevelők foglalkoznak majd a gyermekekkel az alatt az idő alatt, amíg néhány órában a szülőknek egyéb teendője akad. Természetesen a szülőket is várjuk izgalmas programokkal, előadásokkal, beszélgetésekkel, hogy támogatást adhassunk a gyermeknevelés során felmerülő kérdéseikben. Kiemelt célunknak tartjuk a család megtartó erejének az erősítését, a generációk közötti kapcsolatok erősítését. Kívánom, hogy ugyanolyan lelkesedéssel látogassák az új Belvárosi Közösségi Tér intézményét, amilyen szeretettel kollégáimmal együtt várjuk Önöket!” – Farkas Petra ügyvezető

BARANGOLÁS A BELVÁROSI KÖZÖSSÉGI TÉRBEN

Intézményünk gyermek- és családbarát kialakításával, modern látványvilágával célunk, hogy a család minden tagja otthon érezhesse magát nálunk.

Baba és gyermekbarát kávézónkban szeretettel várjuk a pihenésre, beszélgetésre vágyókat, és bízunk abban, hogy a foglalkozásokra váró felnőttek és gyerekek egyaránt kellemesen tölthetik idejüket. A legkisebbek számára kényelmes bölcsőhintákat kínálunk, a már járni tudó gyerekek pedig birtokba vehetik a játékokkal felszerelt játszó és alkotó sarkunkat, illetve bőven találnak olvasnivalót is. A kávézóban a későbbiekben egészséges ételeket kínáló büfé is lesz.

Intézményünkben Baba-mama kuckó biztosítja az édesanyák és kisgyermekeik számára a meghitt hangulatú, nyugodt szoptatást és pelenkázást.

A Belvárosi Közösségi Tér a kerület lakosai számára egyedülálló, ingyenes időszakos gyermekfelügyeletet kínál a vidám hangulatú, csupaszín Meseerdő szobában. Szakembereink hat hónapostól iskolás korig vállalják a bejelentkező gyerekek felügyeletét, amelyet hetente változó témára felfűzve, projekt módszerben valósítanak meg.

A piciknek alvásra, pihenésre is helyet biztosítunk a nyugodt hangulatú Bárány szobában.

A Hetedhét családi játszószoba szülőknek és gyerekeknek kínál helyet
és izgalmas játékokat az együtt töltött idő tartalmas és változatos eltöltésére.
Itt télen-nyáron kellemes hőmérsékleten, jól felszerelt játékparkunkat
felhasználva kisbabától kisiskolás korig mindenki megtalálhatja a neki való
elfoglaltságot és társaságot.

A Gingalló foglalkoztató szobában gyermek és felnőtt csoportokat tartunk,
itt kap helyet szülő-gyermek mesecsoportunk, a Kismaszat csoport,
a Belvárosi Meseműhely, óvodás és iskolás gyermekpszichodráma csoportjaink,
a Varázsmanók kisiskolás pszichodráma és alkotó csoport, valamint
felnőtteknek szóló csoportjaink, az Anyamesék, a Pocak Klub, a Világjáró Mesekör és a Szenior Mesemondó Program, illetve a nyári Belvárosi Tűzmadár Mesetáborok.

A Mókus és a Pillangó szobában gyógypedagógus és szakpszichológus
szakembereink egyéni foglalkozásokra várják a gyerekeket, a szülőket pedig
tanácsadásra, konzultációra.

A Bíbola foglalkoztató és mozgásfejlesztő szoba ad helyet mozgásos
egyéni és kiscsoportos foglalkozásainknak. Itt tartjuk majd a preventív korai fejlesztő játszó foglalkozásokat, pszichomotoros fejlesztést és DSZIT (Ayres) terápiát, a heti Ringató foglalkozásokat, a babamasszázs tanfolyamokat és a Totyogó baba-mama klubot.

A Belvárosi Közösségi Tér kellemes hangulatú rendezvénytermében izgalmas
programokkal készülünk. Itt kerülnek megrendezésre az Apa Akadémia előadássorozata,  a Legyél Te is hős! fiataloknak szóló beszélgetései, a Családi mesedélutánok, a már megszokott adventi és húsvéti kézműves foglalkozások, valamint a különleges, apáknak és nagyszülőknek szóló Ringató foglalkozások, illetve az időseknek szervezett Szeniortánc alkalmak.

Barangolják be velünk együtt a Belvárosi Közösségi Teret, ismerkedjenek meg foglalkozásainkkal és szakembereinkkel a november 20. és 24. között megrendezésre kerülő Nyitott hetünkön, melynek részletes programját itt olvashatják. A Fb eseményhez itt csatlakozhatnak! A regisztrációval megjelölt időpontokra előre kell jelentkezni az egyes eseményekben megjelölt elérhetőségeken!

A foglalkozások és szolgáltatások kizárólag V. kerületi lakcímkártyával rendelkező családok számára elérhetők.

Cím: 1051 Budapest, Mérleg utca 9.
Tel.: +36 1 791 3637

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.