Hubai László – szociálpolitikai referens

laci_MG_7368_

2015 márciusa óta vagyok tagja a Segítő Kezek fiatalos és szakmailag felkészült csapatának. Végzettségemet tekintve elsősorban szociálpolitikusként definiálom magam, mester diplomámat 2014-ben szereztem meg az ELTE Társadalomtudományi Karán. Ezen kívül BA diplomával rendelkezem politológiából (ELTE Állam- és Jogtudományi Kar), valamint kommunikáció- és médiatudományból (Zsigmond Király Főiskola). Munkatársaimhoz hasonlóan jómagam is a rendelkezésemre álló tudás folyamatos és szüntelen bővítésében hiszek. Jelenleg az ELTE Doktori Iskolájának Szociálpolitika Programjában veszek részt ösztöndíjasként. Fő érdeklődési és kutatási területem a társadalmi vállalkozások foglalkoztatási gyakorlatának vizsgálata. Tagja vagyok az International Comparative Social Enterprise Models (ICSEM) nevű nemzetközi projektnek, kutatási asszisztensként hozzájárulok a Miskolci Egyetem társadalmi vállalkozásokat vizsgáló kutatásához.

Munkám során (időslátogató diszpécsereink hathatós segítségével) elsősorban az Infokommunikációs Modellprogram Budapest V. kerületi koordinációjáért, megvalósításáért vagyok felelős. A program kifejlesztése és lebonyolítása során munkatársaimmal szem előtt tartjuk a szociális szükségletek sokszínűségét, az érintettek bevonásának igényét, az infokommunikációs eszközök innovatív jellegéből eredő kihívásokat. A Segítő Kezek programjainak megvalósítása során integráljuk a szakma gyakorlati tapasztalatát és az elméleti, módszertani hátteret. Utóbbi rendszerezését és megalapozását látom el mindennapi munkám során. Így közreműködöm például az időseknek nyújtott szolgáltatások szakmailag megalapozott kialakításában, állapotfelmérő- és szűrőkérdőívek tervezésében, a programok eredményeinek értékelésében. Kapcsolatot tartok továbbá az Egyesített Szociális Intézmény, valamint az V. kerületi Rendőrkapitányság munkatársaival a Modellprogram hatékonyságának és az intézményközi együttműködés biztosításának érdekében.

Feladatkörömbe tartozik a Közösségi Szolgálat keretében közreműködő diákok segítése, a Segítő Kezek és az oktatási intézmények közötti együttműködés garantálása. Véleményem szerint a Segítő Kezek és ezen belül Infokommunikációs Modellprogram hatékonyan járul hozzá a szolgáltatások fejlesztéséhez, a szükségletek komplexebb és holisztikusabb kielégítéséhez, innovatív módszerek sikeres adaptálásához. A jövőben tovább szeretnénk haladni a megkezdett úton.

Elérhetőség:
Tel.: +36-30-229-6940

e-mail: hubai.laszlo@segitokezek.com