Horváth Tímea – óvodapedagógus

horvath_timi_8368_03

2011-ben óvodapedagógusként majd felsőfokú szakképesítéssel csecsemő-és kisgyermeknevelőként végeztem az ELTE Tanító-és Óvóképző Karán.

Diákéveimtől 8 éven keresztül animátorként majd rendezvényfelelősként sok családi és céges rendezvény lebonyolításában vettem részt, gyermekzsúrokat vezettem az Állatkert Játszóházban.
Az egyetemi évek alatt szerzett zoopedagógiai ismereteimet az Állatkert Játszóház Zoo Táborában hasznosítottam, ahol nyaranta gyerekeket táboroztattam. Feladataim közé tartozott a gyermekcsoportok koordinálása, különböző ismeretterjesztő-, játékos foglalkozások levezetése. A táborozó gyerekek kivételes bepillantást nyerhettek a Fővárosi Állat- és Növénykert kulisszái mögé.
2009 óta önkéntesként segítem a Bátor Tábor Alapítvány munkáját, ahol súlyosan beteg gyerekek és családjaik élményterápiás táboroztatása zajlik. A táborban több feladatkörben is kipróbálhattam magam.
Az egyetem után óvónőként majd kisgyermeknevelőként is dolgoztam, állami és magán intézményekben egyaránt. Közben családi napközi vezető tanfolyamon képződtem a Kapocs a Gyermekekért Közhasznú Nonprofit Kft-nél.
2014 elejétől kilenc hónapot töltöttem Svédországban, ahol 3 kisgyermekre vigyáztam.
Hazaérkezésem után kutatási asszisztensként dolgoztam az ELTE Tanító-és Óvóképző Karán, ahol a 3-6 éves korú kisgyermekek vizuális képességeinek a fejlődését kutattam, képalkotó és anyagalkotó feladatok segítségével, az ENvil- Közös Európai Kutatási Keretrendszer a vizuális műveltségért keretein belül.

Szerencsésnek érzem magam, hogy a munkám egyben a hivatásom is. Szabadidőmben rendszeresen futok, sportolok, zongorázni tanulok.

2016 szeptemberében csatlakoztam a Segítő Kezek csapatához. Munkakörömbe tartozik a különböző fejlesztő célú csoportfoglalkozások (Tanulásmódszertan, Családi alkotódélután, Minimanó torna) megtervezése és vezetése. Hosszú távú célom, a Belvárosi Közösségi Tér további bővítésében való aktív részvétel, hogy még több színvonalas, gyermekközpontú szolgáltatás valósuljon meg.

Horváth Tímea jelenleg gyermeknevelési szabadságon van.