Aktuális
Hozzászólás

Hamarosan megkezdődik a Hild tér teljes körű felújítása

A belvárosiak közös sikere, hogy immár egy esztendeje Belváros Önkormányzata a Hild téri játszótér gondos üzemeltetője.

A korábban elhanyagolt térről az elmúlt egy évben eltávolították az elhanyagolt állapotban levő játszóeszközöket, kicserélték a homokozó homokját, eltakarították a hulladékokat, a meglévő zöldfelület ápolási munkálatait elvégezték, újabb növényeket telepítettek, megszervezték a park biztonságát.

Idén szeptember közepétől pedig megkezdik a Hild tér lakossági észrevételek és javaslatok alapján történő teljes körű felújítását. A munkálatok várhatóan egy évig tartanak. A beruházás megvalósítása során komoly műszaki kihívást jelent, hogy a játszótér alatt egykori telefonközpont található, amelynek térfelszín alatti pincerendszerébe belenyúlnak a téren található fák gyökerei. A téren ennek megfelelően talajcserét hajtanak majd végre, melynek során kiemelt figyelmet fordítanak a meglévő fák védelmére.

Belváros Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít az V. kerületi parkok, játszóterek magas színvonalú üzemeltetésére és folyamatos fejlesztésére. Fontosnak tartják, hogy a belvárosiak gondozott, tiszta, biztonságos környezetben tölthessék a szabadidejüket és a gyermekek számára modern, rendszeresen karbantartott játszóeszközöket biztosítsanak, ezért a Hild tér és az ott található játszótér is csatlakozhat a kerületben található színvonalas terek sorába. A korábbi zöldfelületet 37%-ra növelik.

A Bástya parkban is látható óriásfákat ültetnek a Hild térre is, ami hazai szinten is egyedülálló bravúrnak számít kertészeti szempontból. Párakapu, taposástűrő növények, illemhely és pelenkázó is helyet kap a téren, ahol zárható kapuval és állandó őrzéssel is fogják óvni a park és ezáltal az oda látogatók biztonságát.

A megújult Hild teret Belváros Önkormányzata előreláthatólag 2023 őszén fogja átadni, így a közeli nevelési-oktatási intézményekbe járó gyerekek várhatóan már a következő tanévben ide látogathatnak ki szabadtéri foglalkozás céljából, ahogyan a Belvárosi Közösségi Térbe érkezők is ismét betérhetnek majd játszani. Addig a közeli Erzsébet téri játszótér pótolja a Hild téri hiányát, amelyet Belváros Önkormányzata 2021-ben vadonatúj burkolattal, hintákkal, ivókúttal, sportkapukkal újított meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.