Aktuális, Havi programajánló
Hozzászólás

Februári programok

A farsang jegyében zajlanak a programok ebben a hónapban a Mérleg utcában. Február 18. és 22. között farsangi hetet tartunk, ahol a foglalkozásainkra beöltözhettek, illetve több új programunk is indul. Emellett kerületi fesztiválokat, múzeumi programokat, előadásokat is ajánlunk.

Kiemelt programok

Csillagszem – feszültségoldó, stresszkezelő zeneterápiás foglalkozás alsósoknak – ÚJ

Február elején új zárt csoportunk indul, ahova az alsó tagozatos gyerekeket várjuk.  A foglalkozások heti rendszerességgel lehetőséget kínálnak a kisiskolásoknak a jó kapcsolatok kialakítására, az együttműködés megtapasztalására, elmélyítésére zenehallgatás, éneklés közben improvizatív szabad mozgással, képi megjelenítéssel Kokas Klára módszere alapján. Még van néhány helyünk, itt tudtok jelentkezni február közepéig!

Harangjáték– zeneterápiás foglalkozás 1-3 éves gyermekeknek és szüleinek – ÚJ

Szintén a Kokas módszer alapján az 1-3 éves korosztályt is várja kedden délutánonként Megyesi Renáta. A csoportokhoz bármikor lehet csatlakozni, de minden alkalomra be kell jelentkezni itt.

Farsangi családi mesedélután szenior mesemondókkal

Február 6-án, különleges, farsangi mesedélutánunkon jelmezben vagy anélkül várjuk a mulatozni, táncolni vágyó, meseszerető óvodás, kisiskolás gyerekeket és családjaikat mondókákkal, énekekkel, mesével, közös alkotással! Itt tudtok bejelentkezni!

Itt a farsang, áll a bál

Február 18. és 22. között egy hetes farsangi sürgés-forgás lesz a Belvárosi Közösségi Térben. Minden nap más-más tematikájú jelmezzel lehet készülni, a foglalkozásokra is be lehet öltözni. Február 21-én, csütörtök délután 17:00-18:00 fergeteges farsangi mulatságra invitálunk minden kedves szülőt és gyereket. A közös zenés-énekes bálra kérjük itt regisztráljatok.

Világjáró mesekör

Ebben a hónapban február 20-án várjuk a mesét szerető felnőtteket közös feltöltődésre a Mérleg utcába. Itt tudtok bejelentkezni!

Családi Ringató

A február 22-ei Családi Ringatóra felnőttek és gyerekek is egyaránt beöltözhetnek, és természetesen sok farsangi dallal és mondókával készülünk. Emellett csütörtökönként Gáll Viki Ringatóval, illetve Hazay Ancsa a kedd délutáni Csicsergő Énekes Óvodával vár benneteket.

Családi táncház

A februárt és a telet Családi táncházzal búcsúztatjuk a Belvárosi Közösségi Térben. Február 28-ára itt tudtok bejelentkezni.

Állandó programjaink

Hétfő délutáni Kismama jóga óráinkhoz bármikor tudtok csatlakozni. A 14. hetet már betöltött kismamákat várjuk. bejelentkezés és részletek itt.
Csütörtökön délután a Járd el a táncot!, pénteken pedig a MiniManó Tánc várja a gyerekeket a Mérleg utcában. Hétfőn délelőtt és csütörtökön kora délután pedig a nyugdíjasoknak szól a Szeniortánc.
Segesdi Edina továbbra is hordozási tanácsadással vár benneteket hétről hétre egészen a várandósságtól a kisgyermekkorig. Előre egyeztetett időpontban tudtok hozzá bejelentkezni.

Egyéb kerületi események

Ingyenes Mangalica Fesztivál a Szabadság téren – február 8-10.

A mangalica termékek mellett kiváló magyar portékákkal, nagyszerű zenekarokkal, gyerekprogramokkal, élőállat kiállítással, helyben sült mangalica ételekkel, főzőversennyel várják az érdeklődőket. Részletek itt.

Múzeum egy bőröndben – Deák17 Galéria, február 16-ig

A hordozható „mikro múzeumokat” a németországi Paderborni Egyetem művészetpedagógia szakos hallgatói készítették. Történelmi eseményeket ábrázoló gyermek és ifjúsági rajzok fontos dokumentumai lehetnek egy adott korszak mindennapjainak, sorsfordító eseményeinek, társadalmi változásainak és nemzeti hagyományainak.

Legkisebbek mozija: Boszi seprűnyélen; Bot Benő

Süvölt a szél, közeledik a vihar, a boszi mégis útnak indul seprűjén. De jaj, a szél hol a kalapját, hol a masniját sodorja le! Még szerencse, hogy mindig akad egy segítőkész állat, aki megkeresi az elveszett holmit, és cserébe csak annyit kér: hadd üljön fel ő is a seprűnyélre. Vajon lesz elég hely mindegyiküknek? A 6 éves kortól ajánlott meséket február 9-én 10 órától vetítik a Puskinban.

Nefelejcs Bábszínház: Boribon kirándul

Boribon szamócát keres a réten. Szamóca helyett furcsa dolgokat talál: cipőket, inget, kalapot, és egy igazi jóbarátot. Marék Veronika Boribon és Annipanni, valamint Boribon kirándul könyvei alapján készült vidám, zenés bábelőadás február 24-én a Puskinban.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük