Archívumok

Babamasszázs tanfolyam (zárt csoport)

2019. október 1-től ismét 5 hetes babamasszázs tanfolyam indul heti rendszerességgel a Belvárosi Közösségi Térben, ahová szeretettel várjuk a babákat és szüleiket. A megfelelő környezet biztosított, textilpelenkát vagy plédet, hidegen sajtolt olajat kérjük, hozzatok magatokkal! Foglalkozás vezető: Szirtes-Szabó Kata Időpont: kedd 11:00-12:00 Korosztály: 0-1 éves korig Helyszín: Gingalló foglalkoztató A csoportok zártan működnek, utólagos csatlakozásra nincs lehetőség. A program V. kerületiek számára elérhető és ingyenes! Az eseményre jelentkezéshez kérjük jelentkezz be!

Baba-mama jóga

Baba-mama jóga: a babának az egész foglalkozás játék, a mamának egy jó lehetőség arra, hogy visszaszerezze a szülés előtti kondícióját. A foglalkozás lényege, hogy az anyuka együtt mozog a babával. A jóga gyakorlatok elősegítik az anyuka regenerálódását, segítenek abban, hogy visszanyerje szülés előtti kondícióját. A foglalkozásokat a baba igényeihez igazítjuk, így ha éppen álmos, akkor alszik, ha éhes eszik, ha kedve tartja játszik a gyakorlatok közben. A jógapozíciók fejlesztik a baba mozgás- és térérzékelését, jótékonyan hozzájárulnak, mind testi, mind pedig értelmi képességeik fejlődéséhez. A baba-mama jóga foglalkozás egyrészt a baba masszírozásából, játékos foglalkoztatásából áll, másrészt a mama testgyakorlataiból, melynek a baba is aktív résztvevője. Továbbá légző gyakorlatok, gátizomtorna, és relaxáció teszi még színesebbé az órákat. A jógás babáknál megfigyelhető, hogy sokkal nyugodtabbak, mosolygósabbak, és nyitottabbak. Szeretettel várunk baba-mama jóga foglalkozásainkon! A első alkalom 2019. szeptember 2-án, hétfőn lesz, 15:30-16:30 között! Jógaoktató: Nagy Ágnes Eszter Időpont: hétfőnként 15:30 – 16:30 Kérünk benneteket, hogy érkezzetek 10 perccel korábban, hogy legyen időtök ráhangolódni az órára. Korosztály: 0-1 éves babák és anyukájuk Helyszín: Rendezvényterem Ha még nem jártál nálunk, kérjük, hogy az első alkalom …

Harangjáték– zeneterápiás foglalkozás 1-3 éves gyermekeknek és szüleinek

A kisgyermekeknek harmonikus kapcsolatára van szükségük az őket gondozó, nevelő szerető szülővel. Ennek a kapcsolatnak mélyítését segítik a heti egy alkalommal szervezett foglalkozások, melyek lehetőséget kínálnak az édesanyáknak gyermekükkel való kapcsolatuk továbbfejlesztésére, elmélyítésére zenehallgatás, éneklés közben improvizatív szabad mozgással, képi megjelenítéssel Kokas módszer alapján. A  foglalkozáshoz bármikor lehet csatlakozni, de minden héten be kell jelentkezni! Foglalkozás vezető: Megyesi Renáta Korosztály: 1-3 éves gyerekek és szüleik Időpont: kedden 17:00-18:00 A foglalkozás kizárólag V. kerületi lakosok számára látogatható és ingyenes! Az eseményre jelentkezéshez kérjük jelentkezz be!

Karácsonyi kézműves foglalkozás

December 8-án, szombaton 10 és 16 óra között ismét karácsonyi kézműves foglalkozással várunk benneteket az V. kerületi Aranytíz Kultúrházban (V. kerület, Arany János utca 10.). Várbíró Kingával fiús és lányos karkötőket készíthettek karácsonyi fűszerekből, Szilágyi Ildikóval ismét ünnepi tematikájú üvegképeket festhettek. Ujj Zsuzsával karácsonyi gömböket és asztaldíszeket „öltöztethettek fel”. Sayti Krisztával karácsonyi gipszformákat és karácsonyi képeslapokat készíthettek. Sárfi Gabi pedig a mézeskalács sütés rejtelmeibe avat be benneteket, a kisült mézeskalácsokat pedig utána akár haza is vihetitek. Készítsétek el velünk közösen a karácsonyi meglepetéseket az Aranytízben! A Facebook eseményhez itt csatlakozhattok! A program ingyenes, nem szükséges bejelentkezni!