Archívumok

Karácsonyi kézműves foglalkozás

December 15-én, advent 3. vasárnapján 10 és 16 óra között karácsonyi kézműves foglalkozással várunk benneteket az V. kerületi Aranytíz Kultúrházban (V. kerület, Arany János utca 10.). A gyerekek ismét készíthetnek velünk karácsonyi díszeket, dekorációkat, képeslapokat, mézeskalácsot, ajándékokat a család minden tagjának, illetve lesz arcfestés és lufihajtogatás is. Készüljetek velünk az ünnepekre! A Facebook eseményhez itt csatlakozhattok! A program ingyenes, nem szükséges bejelentkezni!  

Babamasszázs tanfolyam (zárt csoport)

2020. január 14-től ismét 5 hetes babamasszázs tanfolyam indul heti rendszerességgel a Belvárosi Közösségi Térben, ahová szeretettel várjuk a babákat és szüleiket. A megfelelő környezet biztosított, textilpelenkát vagy plédet, hidegen sajtolt olajat kérjük, hozzatok magatokkal! Foglalkozás vezető: Szirtes-Szabó Kata Időpont: kedd 11:00-12:00 Korosztály: 0-1 éves korig Helyszín: Gingalló foglalkoztató A csoport zártan működik, utólagos csatlakozásra nincs lehetőség. A program V. kerületiek számára elérhető és ingyenes!  

Baba-mama jóga

Baba-mama jóga: a babának az egész foglalkozás játék, a mamának egy jó lehetőség arra, hogy visszaszerezze a szülés előtti kondícióját. A foglalkozás lényege, hogy az anyuka együtt mozog a babával. A jóga gyakorlatok elősegítik az anyuka regenerálódását, segítenek abban, hogy visszanyerje szülés előtti kondícióját. A foglalkozásokat a baba igényeihez igazítjuk, így ha éppen álmos, akkor alszik, ha éhes eszik, ha kedve tartja játszik a gyakorlatok közben. A jógapozíciók fejlesztik a baba mozgás- és térérzékelését, jótékonyan hozzájárulnak, mind testi, mind pedig értelmi képességeik fejlődéséhez. A baba-mama jóga foglalkozás egyrészt a baba masszírozásából, játékos foglalkoztatásából áll, másrészt a mama testgyakorlataiból, melynek a baba is aktív résztvevője. Továbbá légző gyakorlatok, gátizomtorna, és relaxáció teszi még színesebbé az órákat. A jógás babáknál megfigyelhető, hogy sokkal nyugodtabbak, mosolygósabbak, és nyitottabbak. Szeretettel várunk baba-mama jóga foglalkozásainkon! Jógaoktató: Nagy Ágnes Eszter Időpont: hétfőnként 15:30 – 16:30 Kérünk benneteket, hogy érkezzetek 10 perccel korábban, hogy legyen időtök ráhangolódni az órára. Korosztály: 0-1 éves babák és anyukájuk Helyszín: Rendezvényterem Ha még nem jártál nálunk, kérjük, hogy az első alkalom előtt regisztrálj be az online regisztrációs rendszeren keresztül, aktiváld regisztrációd …

Harangjáték– zeneterápiás foglalkozás 1-3 éves gyermekeknek és szüleinek

A kisgyermekeknek harmonikus kapcsolatára van szükségük az őket gondozó, nevelő szerető szülővel. Ennek a kapcsolatnak mélyítését segítik a heti egy alkalommal szervezett foglalkozások, melyek lehetőséget kínálnak az édesanyáknak gyermekükkel való kapcsolatuk továbbfejlesztésére, elmélyítésére zenehallgatás, éneklés közben improvizatív szabad mozgással, képi megjelenítéssel Kokas módszer alapján. A  foglalkozáshoz bármikor lehet csatlakozni, de minden héten be kell jelentkezni! Foglalkozás vezető: Megyesi Renáta Korosztály: 1-3 éves gyerekek és szüleik Időpont: kedden 17:00-18:00 A foglalkozás kizárólag V. kerületi lakosok számára látogatható és ingyenes! Az eseményre jelentkezéshez kérjük jelentkezz be!