Fecskefészek – tanulástámogató csoport 10-14 éveseknek

„Kezdődik az iskola…” – szinte hallani, ahogyan ez egy felsős tanuló szájából elhangzik: lemondó, panaszos hangnem, gondterheltség, szájhúzás… Szeretnénk, ha az iskola, a tanulás pozitív oldala is megmutatkozna. Ehhez azonban az is szükséges, hogy a gyerekek megismerjék erősségeiket, pozitívumaikat, hogy önbizalmuk megerősödjön, és a kudarcokon túl tudjanak lépni. Mi azon fáradozunk, hogy meglássák a rosszban a jót, megismerjék önmagukat, és a gyakran mindent elnyomó kudarcélményeket fel tudják dolgozni.

Hogyan?

  • Feltérképezzük a gyerekek képességeit: miben lehet segíteni, erősíteni őket, és honnan nyerhetünk ehhez erőforrásokat?
  • Meghallgatjuk egymást: bensőséges zárt csoportban teret engedünk a nehézségeknek, problémáknak is, ezzel is tehermentesítve őket a mindennapi stressz alól.
  • Feszültségoldó relaxációs technikákat mutatunk, amiket akár pár percben is használni tudnak, bárhol, bármikor.
  • A tanulási folyamatot megkönnyítő technikákat ismertetünk meg.

Játszunk, nevetünk, rácsodálkozunk… Egyszóval: megmutatjuk a tanulás szebbik arcát. Elfogadó, egyben támogató légkörben, az egyéni igényekre is figyelve kapnak a gyerekek feltöltő, feszültségoldó élményt, miközben az esetleges tanulási nehézségek mögött meghúzódó idegrendszeri és pszichés okokat feltárva kísérjük őket a sikerhez, az örömteli tanuláshoz vezető úton.

Időpont:
csütörtök 16:30-17:30
Foglalkozásvezetők: Szentkatolnayné Koller Éva és Salánki Edina
Korosztály: 10-14 éveseknek

A foglalkozás kizárólag V. kerületi lakosok számára látogatható és ingyenes!