Erős Nikoletta – klinikai gyermek-szakpszichológus, gyermekpszichodráma vezető, individuálpszichológus, meseterapeuta

eros_nikoletta

Szakmai tapasztalataimat az SE ÁOK II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikán és Érd Megyei Jogú Város Egységes Pedagógiai Szakszolgálatánál szereztem. A Mosoly Alapítvány szervezésében évek óta vezetek hosszú távú terápiás csoportokat krónikus beteg gyermekek számára.

A terápiás munka mellett a győri Széchenyi István Egyetem Állam és Jogtudományi Karának levelező tagozatos hallgatói számára az általános és szakmai lélektan tantárgyat oktatom.

Jelenleg heti rendszerességgel, több korosztály számára tartok gyermekpszichodráma és meseterápiás csoportokat, valamint a B30 Pszichológia Központban vezetek egyéni terápiákat.

2016-ban kezdtem el együtt dolgozni a Segítő Kezek csapatával. Gyermekek számára tartok prevenciós, terápiás foglalkozásokat.

A gyermekekkel folytatott munkámban fontosnak tartom, hogy a számukra természetes közegben a játék segítségével, a mesék nyelvén sajátítsák el a konfliktus megoldási és frusztrációtűrési technikákat. Ezáltal szimbolikus módon kifejezhetik belső tartalmaikat, az én-erősítés valamint egyensúlyteremtés kerül fókuszba. Úgy gondolom, ez segítséget adhat a gyermek öngyógyító törekvéseinek megvalósításához, a belső erőforrások megtalálásához, melyek mind a prevenciós, mind a terápiás folyamatot segítik.

Niki által vezetett foglalkozások: Belvárosi Varázsmanók, Belvárosi Meseműhely, Pszichodráma iskolásoknakSzülőszemmel