Aktuális
Hozzászólás

Elismerések Belvárosban, Belvárosnak

mb_sba_9254

Novemberben elismeréseket adott és kapott Belváros: Budapestért díjban részesült a Belvárosi Fesztivál közössége, Budapestért-sportdíjjal tüntették ki kerületünk sportolólegendáját, Dr. Szívós Istvánt és Belváros Önkormányzata felavatta a Paralimpikonok Falát.

Budapest egyesítésének 143. évfordulóján, a főváros napján Tarlós István főpolgármester Budapestért díjat adományozott a Belvárosi Fesztivál közössége számára. Az idén 10 éves jubileumát ünneplő rendezvény közösségformáló ereje így kapott méltó elismerést. A díjátadón a közösség képviseletében részt vett Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester, a rendezvény ötlet- és házigazdája, Szabó Simon, a fesztivál ceremóniamestere, Horváth Gáspár, az Irie Maffia együttes tagjaként a fesztivál rendszeres fellépője, Báder Richárd, a Nem Adom Fel Alapítvány tagjaként a jubileumi Belvárosi Fesztivál résztvevője, fellépője, valamint Balla Gergely, belvárosi polgár, a fesztivál közönségének tagja. A díjat a belvárosi családoknak is ajánljuk, hiszen a fesztivál Szabadsági téri gyermekprogramjain való részvételük által a BelFeszt közösségének nélkülözhetetlen tagjai, akiket 2017-ben is szeretettel várunk a fesztiválon!

Szintén a főváros napján ünnepelhettük kerületünk sportolólegendájának rangos elismerését, hiszen Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester felterjesztésére Dr. Szívós István Antal – kerületünk polgára – Papp László Budapest-sportdíjban részesült. Dr. Szívós István Antal a kitüntetést a vízilabda sportágban elért kiemelkedő eredményeiért és edzői, sportvezetői tevékenységének elismeréséül kapta.

dsc02453

Kerületünk nemcsak elismeréseket kapott, hanem adott is, hiszen november 16-án ünnepélyes keretek között avatta fel Belváros Önkormányzata és a Magyar Paralimpiai Bizottság a magyar paralimpiai bajnokok előtt tisztelegő emlékművet az Olimpia parkban. A fal, amely az olimpiai bajnokok fala mellett áll, emléket állít az eddigi 31 magyar paralimpiai aranyéremnek és a 27 bajnoknak. Érdemes ellátogatni a parkba és megtekinteni az emlékfalat, hiszen a 2014-es felújítása során úgy került kialakításra, hogy mindenki megtalálja benne a szabadideje eltöltésére megfelelő helyszínt, a kisgyermekek a biztonságos játszótéren, a kamaszok a korszerű sportpályákon, az idősebb korosztály a kényelmes padokon, az állatbarátok a jól felszerelt kutyafuttatón, sőt, arra is figyelt az önkormányzat, hogy kényelmesen közlekedhessenek benne, akár babakocsival vagy éppen kerekesszékkel. A személyes látogatásig pedig érdemes megtekinteni a Paralimpikonok Fala avatásának megható és büszke pillanatait ide kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.