Aktuális, Tábor
Hozzászólás

Egy élményekkel és barátságokkal teli hét – ilyen volt az Égig érő fa tábor

Élményekkel és barátságokkal teli hetet zártak az Égig érő fa tábor kisiskolás résztvevői! A tábori öt nap során nemcsak a közösen megalkotott fa lett egyre színesebb, hanem a gyerekek képzelete is egyre gazdagodott!

A tábori napok alapvetően hasonlóan épültek fel, délelőtt lehetőség volt ismerkedni, barátkozni,
majd a különböző csapatépítő és kreativitás növelő játékok után a gyerekek minden nap kitaláltak egy történetet és saját szerepeiket is, melyeket beöltözve el is játszottunk. A gyermekpszichodráma módszerén alapuló foglalkozások segítik a gyerekeket hogy érzéseiket, feszültségeiket szimbolikus formában mutassák meg. A változatos szerepek pedig növelik az önértékelést, mindenki lehetett hős, ebben a világban bármi megtörténhetett!

A tábor hangulatát külön emelte, hogy egyik önkéntesünk profin gitározik, így rengeteg zenés játékot játszottunk, sőt egyik nap még az ukulele is előkerült. A gyerekek annyira élvezték a közös zenélést, hogy gyakran még a játszótérre is vinni kellett a gitárt!
A délután folyamán mindig volt lehetőség az elmélyült alkotásra, kézműveskedésre. A mesebeli fa tematika mellett különböző technikákat is megismerhettek a gyerekek, festettünk, papírtányér
álarcot készítettünk, termésekből csodaszép mandalák születtek, de előkerült az ékszergyurma is! Utolsó nap pedig mindenki megalkothatta a saját csoda fáját is!

A hetet „Mission Impossible hangulatban”, egy különleges küldetéssel zártuk, ahol a különböző
kihívásokat a gyerekek egy csapatként oldották meg, miközben mindenki egyéni erősségeire is
szükség volt a sok feladat megoldásában. Jó volt együtt játszani!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.