Aktuális, Havi programajánló
Hozzászólás

Decemberi programok

Igazi ünnepi hangulatban, igazi ünnepi programokkal várunk benneteket az év utolsó hónapjában. Gyertek el hozzánk, és pihenjetek meg nálunk, hangolódjunk együtt az ünnepekre!

Apa, ma játssz te is! – december 10.

Ünnepi dalokkal, mondókákkal várjuk ezen a délutánon az apukákat is! Szeretnénk, ha ők is részesei lehetnének annak az élménynek, amiket a heti rendszerességű Ringatókon tapasztalnak az anyukák. Itt tudtok bejelentkezni.

Kismaszat – december 13-tól

December 13-ától 10 alkalmas KisMaszat foglalkozás indul, ahol 3-5 éves gyermekekkel és szüleikkel közösen mesélünk, énekelünk, mondókázunk, játszunk és alkotunk. A közös élményen és a felhőtlen szórakozáson túl, a foglalkozás a korosztályi igényeknek megfelelően fejleszti a gyerekeket. Itt tudtok bejelentkezni.

Karácsonyi meseest felnőtteknek – december 15.

Közeledik a karácsony, a fények, az ölelések, az illatok, a megpihenés ideje. Hangolódjatok velünk és a mesékkel az ünnepekre, gyertek el élőszavas, zenés meseestünkre, és hagyjátok, hogy a mesék átmossák a lelketeket, feldíszítsék az ünnepre! Felnőtteknek szóló meseestünkön Vaskor Gréta és Szirtes-Szabó Kata meseterapeuták mondanak mesét fényről, reményről, szeretetről, összetartozásról.

Karácsonyi kézműves foglalkozás gyerekeknek – december 18., 10:00-16:00

Idén a Belvárosi Közösségi Térbe, a Mérleg utca 9-be várunk benneteket kézműves karácsonyi programunkkal, ahol készíthettek majd karácsonyfa díszeket, mézeskalácsot, apró ajándékokat. Lesz még üvegfestés, lufihajtogatás és arcfestés is. Idén csak V. kerületi lakcímkártyával rendelkező családokat tudunk fogadni az eseményen! Bejelentkezni nem kell, de 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges! Kérjük, hogy a zárt térben 6 éves kortól viseljetek maszkot és használjátok a kézfertőtlenítőket is! Szeretettel várunk benneteket, készüljünk együtt az ünnepekre!

Várjuk a cipősdobozba rejtett ajándékokat! – december 17-ig

Idén első alkalommal csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójához a Belváros Önkormányzata tulajdonában álló, a Belvárosi Közösségi Teret működtető Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft. A cipősdobozok december 17-ig adhatók le a Mérleg utca 9. címen működő Segítő Kezek irodai recepcióján hétfőn 8-18, kedden 8-16, szerdán 8-16.30, csütörtökön 8-16, pénteken pedig 8-13.30 óráig. További részletek itt.

Kávézónk ünnepi kínálata

A Belvárosi Közösségi Tér családbarát specialty kávézójában igazi ünnepi hangulattal, mézeskaláccsal, fűszeres forró csokival és karácsonyi mesekönyvekkel várunk titeket decemberben. Készüljünk együtt az év legszebb időszakára!

Ünnepi készülődés a Meseerdőben

A Meseerdőben decemberben az ünnepeké lesz a főszerep. Együtt készülünk a Mikulással való találkozásra, ismerkedünk a karácsonyi szokásokkal. Ugyan a világban ebben a hónapban mindenki rohan, intézkedik, mi megpróbálunk lecsendesedni, lelassulni, és különböző technikákkal, módszerekkel átadni az ünnep valódi élményét. A következő hétre mindig vasárnap estig tudtok bejelentkezni itt.

Ünnepi hangulat, apró meglepetések a Belvárosi Közösségi Térben

Itt a december, a csodák hónapja! A Belvárosi Közösségi Térben idén is megérkezik kandallója mellé a nagyszakállú Mikulás, a legkisebbek adventi kalendárium segítségével számlálhatják a karácsonyig hátralévő napokat, és minden nap megajándékozzuk a hozzánk látogatókat egy-egy adventi mesével.

Téli szünet a Belvárosi Közösségi Térben

Intézményünk idén december 23-áig tart nyitva. December 24-e és január 2-a között zárva vagyunk2022-ben január 3-ától várunk benneteket. Az Órarendben megtaláljátok az aktuális időpontokat!

EGYÉB KERÜLETI PROGRAMOK

Közös hangolódás az ünnepekre – családi programok a Belvárosban

Az adventi időszak, a karácsony és az esztendő végének közeledte mindig kiváló alkalom a közös élményekkel való feltöltődésre, az ünnepi hangulat átélésére. Belváros Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy hozzájáruljon a belvárosiak közösségének örömteljes ünnepéhez: kerületünk díszkivilágításával, közösségi programok szervezésével – mint az Adventi Gyertyagyújtó Ünnepség, az Adventi Hangverseny vagy a Szent Miklós Napi Ünnepség –, továbbá a kedvezményes fenyőfavásár megrendezésével. Az idei esztendő újdonságaként mind ezek mellett ingyenes korcsolyázásra is hívják a belvárosiakat. Részletek itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.