Aktuális, Havi programajánló
Hozzászólás

Decemberi programok az advent jegyében

Decemberben rengeteg jó ünnepváró programmal készülünk számotokra. Ellátogat hozzánk a Mikulás, készíthettek velünk karácsonyi dekorációkat és mézeskalácsot a Karácsonyi kézműves foglalkozáson, sőt ismét lesz Apa meg én program is. Az év legsötétebb napjain sokat mesélünk majd gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Érdemes megnézni adventi kandallónkat és megkóstolni a kávézóban mézeskalácsos forró csokinkat is.

Apa meg én – keressétek meg együtt a Mikulás manóit!

Még van néhány helyünk a november 30-ai, egész napos közös apa-gyerek programunkra! A Belvárosi Közösségi Tér és az Apa meg én programján közösen kell megkeresnünk az elveszett segítőket és meg kell őket tanítanunk az ünnepi előkészületek legfontosabb lépéseire, mint a mézeskalács sütés vagy az adventi koszorú készítés. Bejelentkezés és részletek itt.

Családszervezetek IV. Adventi Vására

Családi hangulat, örömteli, meghitt várakozás és jótékony segítség. Ezek a Családszervezetek Jótékonysági Adventi Vásárának jellemzői, ami immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre december 1-jén 10 és 18 óra között a MOM SPORT Rendezvényközpontban. Idén is csatlakozunk az eseményhez, és kézműves foglalkozással várunk benneteket! Részletek itt.

Adventi családi mesedélután szenior mesemondókkal

December 4-én ismét elrepítjük az egész családot a mesék birodalmába. Idős mesemondóink várják a  gyerekeket és felnőtteket egy meghitt hangulatú, ünnepi programra. Bár a foglalkozás 3 éves kortól ajánlott, természetesen a kistestvéreket is szívesen látjuk! Bejelentkezés és részletek itt.

Várjuk együtt a Mikulást!

December 6-án délután ismét ellátogat a Mikulás a Belvárosi Közösségi Térbe, hogy megajándékozza a gyerekeket. Közös énekléssel várhatjátok a Nagyszakállút, amelyben segítségetekre lesz Venczel Móni. Már csak várólistás helyeink vannak itt.

Kismaszat újra!

December 9-én hétfőn 10 alkalmas KisMaszat foglalkozás indul, ahol 3-5 éves gyermekekkel és szüleikkel közösen mesélünk, énekelünk, mondókázunk, játszunk és alkotunk. A közös élményen és a felhőtlen szórakozáson túl, a foglalkozás a korosztályi igényeknek megfelelően fejleszti a gyerekeket. Bejelentkezés és részletek itt. Hétről hétre minden alkalommal be kell jelentkezni a hétfői foglalkozásokra!

Kávéházi meseest felnőtteknek

Gyere el december 10-én este 18 órakor a Belvárosi Közösségi Tér kávézójába, ahol a télről, fagyról, sötétről, fényről és az emberi kapcsolatok erejéről mesélünk majd. Tapasztald meg te is az élőszavas mesemondás különleges élményét! Ingyenes kávéházi programunk mindenki számára nyitott, nem csak kerületi lakosok számára látogatható, bejelentkezés nem szükséges!

Apa, ma játssz te is!

Karácsonyi és adventi dalokkal, mondókákkal hangolódhattok a karácsonyra Hazay Ancsával december 13-án délután. Bejelentkezés és részletek itt.

Adventi kandalló

Az év utolsó hónapjában ismét ünnepi kandallóval várunk benneteket. December 6-a előtt a Mikulás fogadására készülünk, utána már a karácsonyra. Gyertek el hozzánk és nézzétek meg!

Karácsonyi ízek a Kávézóban

Kávézónk is karácsonyi hangulattal és természetesen ünnepi kínálattal készül. Mindenképp kóstoljátok meg mézeskalács ízesítésű forró csokinkat! A november 19-én megjelent Mai Belvárosban 10%-os kupont is találtok! Részletek itt.

Karácsonyi kézműves foglalkozás

Advent 3. vasárnapján, december 15-én az Aranytízbe várunk benneteket, hogy együtt készüljünk a karácsonyra. Lesz mézeskalács sütés, díszítés, üvegfestés, karácsonyi díszeket és lapokat készíthetnek a gyerekek. A programra nem kell bejelentkezni. Fb esemény itt.

Világjáró mesekör

Mostantól a mese nem csak a gyerekeké! A Világjáró Mesekörre minden hónapban egyszer várjuk a mesét hallgatni és mondani szerető felnőtteket. December 18-án, az év utolsó Világjáró mesekörén természetesen az ünnepre hangolódunk majd. Bejelentkezés és részletek itt.

Állandó programjaink

Állandó foglalkozásainkon, zárt csoportjainkban, a Ringatókon, a Baba-mama klubunkban, mozgás óráinkon, a jóga foglalkozásokon az ünnepekre hangolódunk. Nézzétek meg az Órarendben programjainkat!

Egyéb kerületi rendezvények

Adventi ünnep a Bazilikánál január 1-jéig

Európa 4. legjobb adventi vására idén is minőségi termékekkel, gasztro standokkal, naponta esténként látványos 3D fényfestéssel, korcsolyapályával vár benneteket a belváros szívében.

Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren január 1-jéig

Népzene, világzene, jazz, utcazenészek, énekmondók, bábelőadások is várnak rátok a hétköznapokon (színpadi programok itt) is a Vörösmarty téren. Fűtött, ingyenes kézműves gyermekjátszó (részletes program itt) is lesz a gyerekeknek, ahol mézeskalácsot süthettek, írókázhattok, ajándékot készíthettek foglalkozásvezető pedagógus segítségével.

Fényvillamos

Idén is elindul az adventi időszakban többek között a 2-es villamos vonalán az ünnepi díszbe öltözött Fényvillamos.

Adventi Ünnepi Könyvvásár a Petőfi Irodalmi Múzeumban

November 22. és december 15. között az Első Ünnepi Könyvvásáron megveheted a szezon legsikeresebb újdonságait. Könyvújdonságokkal, beszélgetésekkel, felolvasással, családi programokkal és jelentős kedvezményekkel készülnek a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.