Aktuális, Havi programajánló
Hozzászólás

Decemberi programok

Az eseménydús novemberi megnyitó hét után decemberben elindulnak a Belvárosi Közösségi Térben zárt és nyitott, csoportos foglalkozásaink. December 3-án mi is ott leszünk a Családszervezetek Jótékonysági Vásárán a Millenárison, december 16-án karácsonyi kézműves programmal készülünk az Aranytízben, és ajánlunk egyéb V. kerületi ünnepváró eseményeket is.

Kiemelt programok

Családszervezetek Jótékonysági Vására – Millenáris, december 3., 10:00-18:00

Az idén 2. alkalommal megrendezésre kerülő jótékonysági vásáron a Belvárosi Közösségi Tér standját is megtalálják majd, emellett pedig színpadi programok és koncertek is várják az érdeklődőket az ingyenes rendezvényen. Fb esemény itt.

Világjáró mesekör – Belvárosi Közösségi Tér, december 6., 17:30

Mostantól a mese nem csak a gyerekeké! A Világjáró Mesekörre minden hónapban egyszer várjuk a mesét hallgatni és mondani szerető felnőtteket. Mesék kalandokról, szeretetről, gyűlöletről, félelemről és bátorságról, magáról az életről. Az eseményről bővebben itt olvashatnak. Előzetes regisztráció nem szükséges!

Karácsonyi kézműves foglalkozás – Aranytíz Kultúrház, december 16., 10:00-16:00

December 16-án az Aranytízbe várjuk a családokat, ahol lesz mézeskalács sütés és díszítés, üvegfestés, ajándék és karácsonyfadísz készítés, fémdomborítás, arcfestés és lufihajtogatás is. A programra regisztráció nem szükséges. A Fb eseményhez itt tudnak csatlakozni!

Gyermekfelügyelet decemberben is!

Minden héten más-más ünnephez kapcsolódó tematikus programmal készülnek gyermekfelügyeletünk munkatársai. Ha karácsony előtt még bőven akad intézni valója, jól jönne egy kis segítség, vegye igénybe szolgáltatásunkat. Pénteken 12 óráig lehet jelentkezni a következő hétre!

Állandó foglalkozásaink

December elején elindult a Kismaszat foglalkozásunk 3-5 éves gyerekeknek és szüleiknek, illetve a szerdai Totyogó és a csütörtöki Ringató a legkisebbeknek. A foglalkozásokra előzetes regisztráció nem szükséges! Zárt csoportos foglalkozásaink a Belvárosi meseműhely és a pszichodráma csoportok szintén decemberben indulnak, utólagos csatlakozásra nincs lehetőség. Részletek az eseménynaptárban.

Egyéb kerületi események

Mikulás ünnepség – Aranytíz Kultúrház, december 6., 17:00

December 6-án 17 órától Szalóki Ágival várhatják együtt a Mikulást az V. kerületi gyerekek. A programra december 1-jéig kell regisztrálni a mikulas@belvaros-lipotvaros.hu címen.

Kedvezményes fenyőfavásár – Fővám tér, Erzsébet tér, Szemere utcai Általános Iskola, december 16-án 8:00

A készlet elejéig kedvezményes fenyőfavásárral (500 Ft/fenyő) várják az V. kerületi lakcímkártyával rendelkező nyugdíjas, nagycsaládos vagy rendszeres gyermekvédelmi segélyre jogosultakat  három helyszínen a Belvárosban.

Adventi Ünnep a Bazilikánál – Szent István tér, november 26-ától

A Bazilikánál a street food különlegességek mellett vásár, korcsolyapálya (14 év alattiaknak, ingyenes) és fényfestés is szerepel az idei programban. Részletek itt.

Budapesti Karácsonyi Vásár – Vörösmarty tér, november 10-étől

Budapesten elsőként a Vörösmarty téri Karácsonyi Vásár nyitotta meg kapuit, ahol egészen január 1-jéig színpadi programokkal, kézműves foglalkozásokkal és vásárral várják a látogatókat. December 6-án 16 órakor Joulupukki, a finn Mikulás is ellátogat a térre.

Fényvillamos – a 2-es villamos vonalán

A hagyományokhoz híven idén is elindul a Fényvillamos a 2-es villamos vonalán. A fényárban úszó villamost egészen január 6-áig láthatják a kerületben, és normál jeggyel vagy bérlettel utazhatnak rajta.

Karácsonyi és szilveszteri mesék a Puskinban

December 23-án és 24-én 10 órától és december 31-én 10 órától karácsonyi-szilveszteri meseválogatás lesz a Puskin moziban, ahol megtudhatják a gyerekek, hogyan ünnepel a Nagy Ho-ho-horgász, A kockásfülű nyúl vagy a Frakk és a macskák.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.