Aktuális, Egyéb, Havi programajánló
Hozzászólás

Decemberi programajánló

Idén is eljött az év utolsó hónapja. Decemberben több ünnepre hangoló, kikapcsolódást nyújtó, lassításra ösztönző programmal készülünk számotokra, a legtöbb foglalkozás most az ünnepek köré szerveződik.

A gyerekek által talán leginkább várt esemény a Mikulás érkezése, ebben az évben nagyon sokan jelentkeztetek, hogy együtt várjuk őt. Fontos, hogy az esemény csak regisztrációval látogatható!
Jó hír, hogy a Mesejáró két alkalommal hosszabb lesz a tervezettnél. A legkisebbeket szülőkkel együtt hívogatja idén utoljára az Apa, ma játssz te is!, a kicsit nagyobbakat pedig közös alkotásra a Kismaszat.
A felnőttek decemberben számos mesés program közül válogathatnak: a Most én jövök! decemberi alkalmán a meseterápiát hozzuk közelebb hozzátok, majd Karácsonyi meseestünkön az élőszavas mesemondás kerül középpontba. Az évet és a karácsonyi készülődést egy egésznapos Kézműves foglalkozással zárjuk, amire szeretettel hívjuk a teljes családot!
Gyertek, készülődjünk, hangolódjunk együtt az ünnepekre!

Regisztrációval látogatható decemberi programjaink

Várjuk együtt a Mikulást! – december 6., 16.30 – 17.30

Alig néhány nap, és megérkezik a Mikulás! Várjuk együtt zenével, énekszóval december 6-án! A Mikulás csak a listáján szereplő gyerekeknek készül ajándékkal ezért kérjük, csak visszaigazolt jelentkezés után látogassatok el hozzánk! Az eseményre már csak várólistára tudtok jelentkezni, ezért különösen fontos, hogy aki nem tud eljönni, akár az utolsó napon is kijelentkezzen, ezzel átadva a helyet másnak. Köszönjük együttműködéseteket!

Most én jövök! – december 9., 16.30 – 19.30

Gyere, lassítsunk együtt! A december az anyák számára gyakran a készülődésről, teendők és feladatok végeláthatatlan listájáról szól. Engedd meg magadnak, hogy egy délutánra megállj, éld meg a pillanatot, érezd jól magad! Most a meséket hívjuk segítségül, hogy másképp tudjunk a világra tekinteni, és hogy díszbe öltöztessük a szívünket! Tegyünk együtt azért, hogy ez a meghittség kitartson az ünnepek után is! Most te jössz, itt regisztrálhatsz!

Mesejáró – december 7. és 14., 17.00 – 18.00

Még két alkalommal lesz decemberben Mesejáró, ahol a 6-10 éves gyerekek kortárs műmesék nyomán indulnak a világ felfedezésére. Fantasztikus kalandok, mesehallgatás, játék, alkotás várja őket szerdánként. Barangoljunk együtt a mesék világában! Bejelentkezni itt tudtok.

Kismaszat – december 5. és 12., 17.00 – 18.00

„Mikor jön a Mikulás? Hányat kell még aludni karácsonyig?” Ha 3-5 éves kisgyermekkel várod az ünnepeket, valószínűleg naponta (többször) elhangzanak ezek a kérdések. Hétfőnként együtt jöhettek el hozzánk, hogy mesével, alkotással, beszélgetéssel kicsit könnyebb legyen a várakozás, december 12-én pedig ünnepi alkalommal, téli mesével vár a Kismaszat! Jövőre folytatódnak az alkalmak, ám január 9-ig szünetelünk. Gyertek, idén utoljára maszatoljunk még egyet! Minden alkalommal külön regisztrálhattok itt.

Apa, ma játssz te is! – december 16., 17.00 – 17.45

Idén utolsó alkalommal vár benneteket a Családi Ringató. Már az ünnepre készül mindenki, nagy a sürgés-forgás, de a nagy sietségben se felejtsünk el játszani a gyerekeinkkel, valódi, törődő odafordulással, megélve a játék, a zene örömét! Most elsősorban az apákat várjuk, hogy átéljék a zenén keresztül kapcsolódás örömét, és hogy míg ti jól érzitek magatokat, anya is kikapcsolódhasson kicsit. Itt tudtok jelentkezni.

Induló zárt csoportjaink

Varázsmanó – Január 16-tól hétfőnként 9.00 – 10.00

Még várunk nagycsoportos óvodásokat, akik kipróbálnák a pszichodráma csodálatos világát! Történeteket alkotunk, jelmezbe bújunk, és együtt eljátsszuk mindenki meséjét! Várjuk azokat, akik izgulnak az új helyzetekben, akik nehezen barátkoznak, vagy éppen túl intenzívek, és nehezen kontrollálják érzelmeiket, indulataikat. Itt együtt vezetjük le a mindennapi feszültséget is, ám a módszer számos területen támogatja a gyerekek fejlődését. Erről itt olvashattok részletesebben.

Dráma Duó – Január 18-tól szerdánként 17.00 – 18.30
Januárban újra indul a nagysikerű Dráma Duó, ahol a 6-12 éves gyermekek valamelyik szülőjükkel együtt játszhatják el az itt megalkotott történeteket. Gyertek, és nézzetek rá a kapcsolatotokra a többi páros társaságában, tartsatok tükröt egymásnak, barangoljatok együtt a pszichodráma világában! Izgalmas történetek, kicsik-nagyok közös játéka, sok vidámság, meghitt pillanatok várnak benneteket január 18-tól. A csoportról többet is olvashattok honlapunkon, ahol már a regisztráció is elindult!

Egyéb decemberi programok

Karácsonyi meseest felnőtteknek – december 14., 18.15 – 19.15 – nem csak kerületieknek!

Közelegnek az ünnepek, és te riadtan kapkodsz, hogy minden tökéletes legyen? Próbáld ki, milyen az, ha egy este megengeded magadnak, hogy lazíts, leülj, mesét hallgass! – Csak egy órára szakadj ki a mindennapok pörgéséből, lassíts velünk, és hallgass meg néhány karácsonyi történetet! Engedd közel a meséket a szívedhez, hagyd, hogy simogassanak, melengessenek! Ezen a meseesten Szirtes-Szabó Kata mellé Papp-Huszár Anikó, gyermeknevelési szabadságon lévő szakmai vezetőnk is visszatér, hogy meséljen nektek, és meghitt zene is szól majd a kandalló mellett. Gyertek, öltöztessük díszbe a szívünket! Az eseményről itt olvashattok bővebben.

Könyvkuckó – december 5., 10.30 – 11.30 és december 7., 17.00 – 18.30

Marie Aubert novelláskötete bármikor aktuális, valamelyik története biztosan megszólít, elgondolkodtat, hat rád! Hétfő délelőtt V. kerületi lakosokat várunk, honlapunkon regisztrálhattok a Könyvkuckóra!
Szerda délutáni Kávéházi Könyvkuckónkat nem csak kerületi lakosok látogathatják, kérjük, e-mailben jelezzétek, ha ekkor érkeznétek, a szirtes.kata@segitokezek.com e-mail címen!
Decemberi könyvünk: Marie Aubert – Ha történne valami

Karácsonyi kézműves foglalkozás – december 17., 10.00 – 16.00

Gyertek, búcsúztassuk együtt az évet egy egésznapos kézműves foglalkozással! Ilyenkor a Belvárosi Közösségi Tér mézeskalács illatú alkotóházzá változik, minden helyiségben vár valami vidám, kreatív tevékenység, és a nap végén akár egy teljes karácsonyi csomaggal, saját ajándékokkal és díszekkel felszerelkezve térhettek haza. Készüljünk együtt a karácsonyra, éljük át együtt a lassítás, a várakozás örömét! A program csak kerületiek számára látogatható, nem szükséges bejelentkezni, ám részvételi szándékotokat eseményünk oldalán jelezhetitek.

Cipősdoboz akció – december 16-ig 8.00 – 20.00

December 16-ig várjuk idén is a szeretettel, gondosan összeállított ajándékokat. Egy nem használt cipősdobozba tegyetek olyan ajándékokat, aminek ti is örülnétek, vagy aminek hasznát vennétek! Csomagoljátok be, hozzátok el hozzánk mi pedig eljuttatjuk azokat a Baptista Szeretetszolgálathoz, akik rászoruló gyerekeknek továbbítják. Nagyszerű lehetőség a ti gyerekeiteknek is megtapasztalni, hogy adni és törődni örömet jelent! Hasznos, ha a dobozra tesztek egy kis cetlit, hogy milyen nemű, hány éves gyermek számára állítottátok össze a csomagot! Az akcióról honlapunkon tájékozódhattok.

Belvárosi programok


Számos izgalmas, érdekes eseménnyel, látnivalóval, vásárral, étellel-itallal, és korcsolyapályával vár mindenkit az Advent Bazilika, és a megújult Vörösmarty téri vásár is. A programokról többet innen tudhattok meg.


A Rutkai Bori Banda a Belvárosi Családi Piknik egyik közkedvelt fellépője, akik most egy különleges, bábos koncertszínházra hívnak. Az eseménynek a Puskin Kuckó ad otthont, december 18-án délelőtt.


10 éves kortól ajánlható az alábbi izgalmas workshop december 16-án, ahol igazán egyedi, UV-fényre reagáló festékkel bevont karácsonyfadíszeket lehet készíteni a Deák17 Galériában. A részvétel regisztrációhoz kötött!

Téli szünet a Belvárosi Közösségi Térben!

A nevelési-, oktatási intézmények működéséhez igazodva idén a Belvárosi Közösségi Térben is kicsit hosszabb téli szünetet tartunk. 2022. december 17-én a Karácsonyi kézműves foglalkozáson veletek együtt, vidáman búcsúztatjuk az évet, ezt követően 2022. december 19. és 2023. január 8. között a Belvárosi Közösségi Tér zárva tart, foglalkozásaink és programjaink is szünetelnek. 2023. január 9-én újult lendülettel várunk majd benneteket, a megszokott munkarendben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük