Aktuális, Havi programajánló
Hozzászólás

Decemberi programajánló

Elindult a decemberi visszaszámlálás! Mikulásig már csak pár napot kell aludni, de a karácsonyi várakozás még próbára teszi a gyerekek türelmét.
Hamarosan érkezik hozzánk a Mikulás, akivel sokan szeretnétek találkozni. Vendéglistája sajnos hamar betelt, és csak a regisztrált gyerekeknek készül ajándékkal. Betegség, távolmaradás esetén egy egyszerű leiratkozással esélyt adhattok más gyerekeknek, hogy együtt énekeljenek, ünnepeljenek velünk!


Decemberben sok programot szervezünk kicsiknek-nagyoknak, hogy könnyebb legyen a várakozás időszaka. December 11. és 16. között naponta más programmal várunk benneteket, többek között ünnepi kincskeresés, meglepetéskoncert, Családi Mesedélután, és egy szombati kézműves foglalkozás is várja az egész családot.
Az adventi időszakban jó egy kicsit lassítani, megpihenni, a felnőtteknek erre is biztosítunk alkalmat. Karácsonyi Meseestünk, és a zeneterápia eszköztárát bemutató Most én jövök! csak nektek szól, egy kis töltődést ígérve az ünnepi hajtásban.
Karácsony közeledtével a gyerekek azt is megtapasztalhatják, hogy nem csak kapni, de adni is öröm! Erre kínál lehetőséget minden évben a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciója. A Belvárosi Közösségi Térben már harmadik éve várjuk a bedobozolt ajándékokat, amiket aztán a Baptista Szeretetszolgálat rászoruló gyerekeknek ad át.
Hangolódjunk együtt az ünnepekre!
A Belvárosi Közösségi Tér december 22. és január 7. között zárva tart, foglalkozásaink január 8-án indulnak újra.

A Belvárosi Közösségi Tér foglalkozásait V. kerületi lakcímkártyával regisztráció után ingyenesen látogathatjátok!

Zárt csoportjaink

Zárt csoportjainkra való jelentkezés esetén vegyétek figyelembe, hogy az elköteleződés a teljes folyamatra szól! A foglalkozások tematikája egymásra épül, emiatt a rendszeres részvétel fontos.

Dráma Duó

6-12 éves gyerekeknek és szüleiknek
Hétfő 17.15-19.45
Már csak néhány hely van a januárban induló népszerű szülő-gyerek pszichodráma csoportunkon. Gyertek, töltsetek el együtt gyermeketekkel minőségi időt nálunk. Tapasztaljátok meg, hogyan kapcsolódik gyermeketek másokhoz, hogyan tudtok mások felé nyitni, másokkal játszani, történetet szőni! A csoport által erősödik a szülő-gyerek kapcsolatotok, miközben mások tükrében rácsodálkozhattok saját működésetekre, erősségeitekre. A csoportot szülőkonzultáció előzi meg, és a tízalkalmas folyamatot is ezzel zárjuk. Gyertek, játsszunk együtt a Dráma Duón!

Belvárosi Meseműhely

5-6 éveseknek
Szerda 8.30-9.30
Szerdai meseterápiás csoportunkon felszabadult néhány hely! Nagycsoportos óvodásoknak ideális első csoportélményt jelent a Metamorphoses Meseterápiás Módszerre épülő alkotó-fejlesztő mesecsoportunk. A foglalkozás számos készség fejlesztésével segíti az iskolára való felkészülést, támogatjuk a gyerekek beilleszkedési képességeit, oldjuk szorongásaikat, segítünk abban, hogy pozitív énképet alakítsanak ki, és megtalálják helyüket a világban. A Belvárosi Meseműhely szerdánként 8.30-tól mondókákkal, mozgással, a világ minden tájáról származó gyönyörű népmesékkel várja a nagycsoportos óvodásokat.

Varázsecset

8-12 éveseknek
Szerda 15.00-16.15
Alkotó-fejlesztő mesecsoportunkon 2.-5. osztályos korig várjuk a gyerekeket! Itt a gyerekek letehetik a mindennapi stresszt, megpihenhetnek, ellazulhatnak a fárasztó iskolai napok után. Minden héten más mesét hallgatnak meg, majd ezek mentén változatos eszközökkel alkotunk. Biztonságos közegben megoszthatják gondolataikat, érzéseiket, vágyaikat. Így oldódik a feszültségük, miközben megtaláljuk erőforrásainkat, önbizalmat merítünk, erősödünk. Még néhány résztvevőt várunk a januárban induló Varázsecsetre.

Világépítő Kamaszdráma

10-12 éveseknek
Csütörtök 17.30-19.00
Még tudtok jelentkezni a 4.-5. osztályosoknak szóló pszichodráma csoportunkba! Saját életünkből hozott helyzeteken, vagy kitalált történeteken keresztül megismerjük egymást és önmagunkat a pszichodráma, az alkotás és közös élmények mentén. Találjuk meg együtt a helyünket a folyamatos változásban! Elfogadó és biztonságos zárt csoportban várjuk januártól a gyerekeket csütörtök délutánonként a Világépítő Kamaszdrámán.

Nyitott csoportjaink, foglalkozásaink

 

Foglalkozások gyerekeknek és családoknak

  • Hogyan köthetsz le egy mindig aktív óvodást? Hogyan tudtok minőségi időt eltölteni a hideg téli napokon? Hétfőnként erre is kaptok ötleteket. Gyertek el, hallgassunk együtt mesét, mondókázzunk, énekeljünk, alkossunk! Csupa olyan dolgot mutatunk, amit aztán otthon is könnyedén megcsinálhattok. Megtudhatod, milyen meséket, dalokat ajánlunk ennek a korosztálynak, és a gyerekekkel kapcsolatos kérdéseidre is válaszolnak szakembereink. A KisMaszat december 4-től tíz hétfőn át várja a 3-5 éves gyerekeket és szüleiket!
  • A megszokottól eltérő időpontban lesz decemberben a Csicsergő és a Kék Katica! December 6-án a foglalkozások elmaradnak, ám december 13-án és 20-án várjuk az óvodás korosztályt vidám, téli alkalmainkon! A Csicsergő énekes óvoda a kisebb, 3-4 éves óvodásokat és szüleiket együtt várja énekelni, mondókázni, játszani. A Kék Katica az 5-7 éveseknek mutatja be a hagyományokat, megzenésített kortárs versek segítségével, játékosan, vidáman. A jó hangulat garantált, a felszabadult játék és zene hatására a gyerekek képességei, társas készségei észrevétlenül fejlődnek!
  • Még két alkalommal, december 11-én és 18-án, hétfőn 17.15-től digitális kalandozásra hívjuk a 9-10 éveseket! Vajon tisztában vannak az internet veszélyeivel? Milyen applikációk vannak a telefonjukon, hogyan kommunikálnak másokkal? Biztonságosan tudják ezeket használni? Egyáltalán, mit jelent a biztonságos és felelős kommunikáció az online térben? Dr Baracsi Katalin internetjogász segítségével járhatnak körbe ilyen és ehhez hasonló témákat a gyerekek, még két alkalommal a Digitális kalandokon.
  • December 14-én a karácsonyi készülődés és várakozás megkönnyítésére vállalkozik Családi Mesedélutánunk, ahol szenior mesemondónk mesél kicsiknek-nagyoknak, majd a gyerekeket a témához kapcsolódóan alkotni hívjuk. Decemberben mi más is lehetne a téma, mint a Karácsony, az ünnepek? Mesével, mondókákkal, dalokkal és alkotással várunk szeretettel minden 3-9 éves gyereket és családjaikat!

Foglalkozások felnőtteknek

  • Az ünnepi készülődés a szülők számára olykor amennyire örömteli, annyira fárasztó is. Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, ha megpihennél, szakíts egy órát magadra, és gyere el hozzánk feltöltődni! December 13-án 18.30-tól kávéházi meseestünkön a téli mesék között élő zene- és énekszó teszi a hangulatot még meghittebbé, karácsonyi varázst idézve kávézónkba. A Téli Meseest nem csak kerületieknek szól, nyugodtan hozhatsz magaddal barátokat, rokonokat, hogy akár egy finom tea vagy kávé mellett szívetek-lelketek megmelegedjen.
  • A Most én jövök! december 15-i foglalkozásán a zeneterápia eszközeit hívjuk segítségül, hogy megtapasztaljuk, mit is jelent nekünk a kontroll. Zenés-mozgásos játékokat, a közös zenélést, a saját hangunkat és sok-sok egyéb zenés eszközt használunk majd arra, hogy önmagunkhoz és egymáshoz kapcsolódjunk, irányítsunk vagy irányítva legyünk. A foglalkozáson való részvételhez zenei előképzettség nem szükséges! Most te jössz, szánj magadra időt, és tudd meg, ki irányít!

Decemberi programjaink

 

Várjuk együtt a Mikulást!

December 7. 16.30-17.30
Már csak néhány nap, és megérkezik a Mikulás! Várjuk együtt zenével, énekszóval december 7-én!
A Mikulás csak a listáján szereplő gyerekeknek készül ajándékkal. Kérjük, csak visszaigazolt jelentkezés után látogassatok el hozzánk, csak ebben az esetben áll módunkban fogadni benneteket!
Ha pedig mégsem tudtok eljönni, azt nagyon sajnáljuk, de ne felejtsétek el törölni a jelentkezéseteket a rendszerből, mert sokan még a várólistán reménykednek! Köszönjük együttműködéseteket és megértéseteket!

Meglepetés ünnepi Klárisok koncert!

December 12. 17.00-18.00
A Klárisok zenekar a hazai népzenei-világzenei paletta egyik legnépszerűbb, (nemcsak) gyermekeknek szóló zenét játszó formációja. Korzenszky Klára gyermekpszichológus, énekes és kiterjedt népzenei ismereteikre, széleskörű hangszeres tudásukra támaszkodó zenésztársai mesekoncertjein a fantáziára, a szerepjátékra és a mintha-élményre helyezve a hangsúlyt közös énekléssel, játékkal, interaktív módon, a közönséggel együtt alkotják meg a mesét. Gyertek, játsszatok ti is velük! December 12-én, kedden, vendégünk lesz a Klárisok zenekar, akik korábbi családi napunkon már kicsiket-nagyokat elbűvöltek zenéjükkel, és a hangulattal, amit teremtenek.

Varázslatos Karácsonyi Hét

December 11-16.
Az advent a várakozás időszaka, decemberben a gyerekek izgatottan nyitogatják adventi zsákocskáikat, kalendáriumuk kis ablakait, a felnőttek pedig igyekeznek számukra varázslatos pillanatokat teremteni.
Mi is szeretnénk részesei lenni a készülődésnek, megkönnyíteni számotokra a várakozást. Egy egész héten át varázslatos ünnepváró programokkal készülünk számotokra! Kicsik és nagyok, kalandvágyók és csendre áhítozók egyaránt megtalálhatják nálunk a kedvükre való tevékenységet! Varázslatos Karácsonyi programjainkról részletesen honlapunkon olvashattok.

Karácsonyi Kézműves Foglalkozás

V. kerületi családoknak
December 16. 10.00-16.00
Karácsonyi Kézműves Foglalkozásunk évről évre segíti a családokat abban, hogy a nálunk készült meglepetésekkel, díszekkel még ünnepibb, még szebb lehessen otthonotok! Ebben az évben december 16-án 10 órától várunk benneteket a közös családi hangolódásra, ahol együtt adhatjátok át magatokat az alkotás örömének. Az, hogy pontosan miket tudtok készíteni, legyen meglepetés, de egy biztos: a mézeskalácsillat, jó hangulatunk és alkotókedvünk egész nap velünk lesz! Gyertek, készüljünk együtt az ünnepekre! A legszebb ajándék mindig az, amit saját magunk készítünk szívvel-lélekkel, szeretettel.

Egyéb programlehetőségek a Belvárosi Közösségi Tér termeiben

 

A Belvárosi Közösségi Térben egyre több olyan szolgáltatással találkozhattok, amit külső szakemberek tartanak intézményünkben, ám nem a mi szakmai szervezésünkben. Ezek olyan, nem csak kerületi lakosok számára elérhető csoportok, amiket térítés ellenében vehettek igénybe. A foglalkozásokról mi is hírt adunk, ajánljuk figyelmetekbe!

  • A Hópárduc Alapítvány egyórás fejlesztő falmászó csoportjai segítik a gyerekeket jobb teljesítmények elérésében, életre szóló élményekhez juttatva őket. Az alapítvány szakemberei várják a 4-7 éves gyerekeket keddenként 16 és 19 óra között. Bejelentkezni a Hópárduc Alapítvány honlapján tudtok. V. kerületi lakosként a foglalkozások árából 10% kedvezményt kaphattok!
  • Juhász Szilvia jógaoktató 90 perces Hatha jóga foglalkozásán a klasszikus jógapózokat gyakorolhatjátok eszközök segítségével. Keddenként 17 órától a mozgás segítségével engedjétek el a napi feszültséget, tapasztaljátok meg a belső nyugalmat, a testre és a légzésre koncentrálva! Jelentkezni Juhász Szilviánál telefonon (+36 30 293 5430), valamint e-mailben tudtok: juhasz.szilvia@segitokezek.com
  • Tornáznál, de nincs kire bíznod kisgyermekedet? Csütörtökönként 9 órától hathetes-kétéves korú gyermekeddel együtt tornázhattok a FitMom baba-mama tornán. Ha a babák épp nincsenek fizikai kapcsolatban szüleikkel, akkor egymással és a teremben lévő játékokkal tudják jól érezni magukat. Az edzések bemelegítéssel kezdődnek, majd keringésfokozó gyakorlatok után a kritikus női zónákra kerül a hangsúly. A terhesség alatt a testben esetleg kialakult sérült területek visszaállítása az egyéni állapot figyelembevételével történik. Jelentkezni Szabó-Szenczi Zsuzsánál a zsuzsi.szenczi@gmail.com e-mail címen vagy telefonon (+36 30 581 6417) tudtok.

Aktuális

 

Cipősdoboznyi szeretet

December 18-ig hétköznap 8.00-20.00
Adni épp olyan jó, mint kapni! Tapasztaljátok ezt meg ti is, vonjátok be a gyerekeiteket is, és készítsetek együtt ajándékcsomagot rászoruló gyerekeknek!
A Belvárosi Közösségi Térben immár harmadik alkalommal várjuk a dobozokba rejtett ajándékokat. Egy jó állapotban lévő cipősdobozba tegyetek különböző ajándékokat, csomagoljátok be szépen, és írjátok rá, milyen korú lánynak vagy fiúnak szánjátok! Az ajándékot a Baptista Szeretetszolgálat rászoruló gyerekeknek juttatja el még karácsony előtt.
Az adományok december 18-ig adhatók le, hétfőtől péntekig 8 és 20 óra között.
2022-ben a közösség összefogásának eredményeképpen összesen 112 dobozt tudtunk elszállítani a Baptista Szeretetszolgálatnak, ebben az évben talán még ezt is felülmúlhatjuk!
További részleteket honlapunkon olvashattok, információt pedig Palotás Pétertől kaphattok a +36 30 817 30 66-os telefonszámon.

Téli szünet a Belvárosi Közösségi Térben

December 23-január 7.
December 18-tól nem minden foglalkozásunk lesz megtartva. A legtöbb csoportvezető ezt már jelezte felétek, de kérünk benneteket, hogy indulás előtt mindenképpen nézzétek meg órarendünket!
A nevelési-, oktatási intézmények működéséhez igazodva a Belvárosi Közösségi Térben is kicsit hosszabb téli szünetet tartunk. December 23. és január 7. között intézményünk zárva tart, foglalkozásaink és programjaink is szünetelnek. 2024. január 8-án újult lendülettel várunk benneteket, a megszokott munkarendben.

Belvárosi hírek

 

Szent Miklós-napi ünnepség – újabb időpont

Belváros Önkormányzata a Szent Miklós-napi ünnepség iránti nagy érdeklődésre tekintettel idén a megszokott két – immár teltházas – időpont mellett egy harmadik alkalmat is meghirdetett december 6-án 15:00 órára, az Aranytíz Kultúrházban (Arany János u. 10.).
A program a Kaláka együttes koncertjével indul, ezt követően kerületünk legifjabb lakói személyesen a Mikulástól vehetik át a jól megérdemelt ajándékcsomagjukat. A rendezvényen való részvételt 14 éves korig ajánlják, és szívesen fogadják a gyermekek felnőtt kisérőit is. Korlátozott létszámban, a jelentkezések beérkezési sorrendjében, a férőhelyek erejéig december 5. kedd reggel 8:00 óráig tudják fogadni a jelentkezéseket.
A jelentkezés regisztrálásáról e-mailben küldenek visszajelzést. Jelentkezés itt: https://www.belvaros-lipotvaros.hu/szt-miklos-nap

Belvárosi programok

Szívmelengető programok a Bazilikánál

Már november közepe óta látogatható a karácsonyi vásár a Bazilikánál! Idén is színes programkínálattal, fényfestéssel, korcsolyázási lehetőséggel, pazar látványelemekkel, ínycsiklandozó ételekkel vár az Advent Bazilika. December 7-ig egy szavazattal ti is hozzájárulhattok, hogy az Advent Bazilika idén is elnyerhesse az Európa Legszebb Karácsonyi Vására címet, amit eddig háromszor zsebelhettek be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük