Aktuális
Hozzászólás

Csudamadár – lelki feltöltődés felnőtteknek havonta 1 alkalommal

2020 nyarán a programok tervezésekor volt egy olyan álmunk, hogy a gyerekprogramok mellett
szeretnénk felnőtteknek is szórakoztató, zenei élményt nyújtani. Önfeledt kikapcsolódást. Miért?
Mert jó lenne, ha a napi felelősségteljes feladatok, kötelességek, szolgálatok mellett magunkra is
gondolnánk. – Hazay Annamária írása.

Olyan sokat adunk magunkból, ezt az energiát valahogy pótolni is kell. Szülővé válni, szülőként megfelelni sosem volt könnyű. Régen talán kicsit egyértelműbb volt, amikor még csak a szűk környezetünktől, édesanyánktól, nagymamánktól leshettük el, ők hogyan tartották melegen a
családi tűzhelyet. Manapság amikor a világhálónak köszönhetően belelátunk abba, hányféle útja
lehet egy gyereknevelésnek, sokszor elbizonytalaníthat bennünket.

A legjobbat keressük, az egyetlen legjobbat… pedig sok jó megoldás létezik. Mennyi aggódás, félelem, stressz is társul a legszebb hivatás mellé, ugye…? A szülők nagyon sokszor, ha végre tudnak egy kis időt szakítani magukra, azt is inkább azzal töltik ki, hogy különféle előadásokra, fórumokra járnak, cikkeket, blogokat, és vlogokat olvasnak és hallgatnak, hogy jobb és jobb nevelőkké váljanak. Amit mi látunk, hogy a szülők kevés időt fordítanak a saját lelki feltöltődésükre. Ebben szeretnénk mi egy kicsit segíteni.

Havonta egyszer, egy órára, lélektöltő találkozásra hívunk Benneteket, kedves Édesanyák, Édesapák, Nagyszülők! Ez az egy óra, míg kizárjuk a hétköznapok zűrzavarát, hosszú napokra feltölt. A közös éneklés, daltanulás, a pihentető, felnőtteket elgondolkodtató mese, a játékos zenei feladatok a jelenben tartanak minket. Kutatások is bizonyítják, amikor énekelünk, olyan biokémiai folyamatok mennek végbe, melyek során a stresszoldásért felelős hormonok (endorfin, szerotonin, oxitocin, dopamin) jóval intenzívebben termelődnek.

Töltekezzetek velünk egy kicsit, szakítsátok ki magatokat a mókuskerékből, bízzátok ránk magatokat! A komfortzónátokból nem kell kilépni, akinek éppen csak hallgatni van kedve, az hallgat, aki dúdolni szeretne, dúdol, aki új szólamban érzi jól magát, megtanulja. Várunk titeket a Csudamadár foglalkozásokon!

Itt tudtok bejelentkezni a programra, melyre Hazay Annamária és Szirtes-Szabó Kata tartanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.