Aktuális, Tábor
Hozzászólás

Csodálatos állatok, csodálatos élmények mesetáborunkban

Véget ért a Belvárosi Közösségi Tér Csodálatos Állatok mesetábora. Az óvodások jókedve betöltötte intézményünket, majd hazatérve felszabadultan meséltek szüleiknek az itt megélt kalandokról.

A tábor során minden nap más mesebeli helyszínen jártunk, ahol a gyerekek bajba jutott állatokon segíthettek közös erővel, akik hálából mesével, illetve egy-egy képességgel ajándékozták meg őket.

Volt, amikor átváltozott kisrókával találkoztunk, akit vissza kellett varázsolni eredeti alakjába, volt, hogy egy kutya sebeit gyógyítottuk meg, máskor egy szomorú papagájnak segítettünk az elnémult dzsungelbe visszavarázsolni a hangokat. A gyerekek megélhették hatékonyságukat, azt, hogy micsoda erők, képességek rejlenek bennük, amikkel másokat támogathatnak.

A mesében megélt élményeket az alkotó foglalkozások során különféle művészeti eszközökkel dolgoztuk fel. Sokat rajzoltunk, ragasztottunk, festettünk, a mesehallgatás élményeit kreatívan átdolgozva. Az alkotásokat mindenki a saját kis kincsesládájába gyűjtötte, amit a végén megkaptak, hazavihettek.

A mozgásos és dramatikus játékok sem maradhattak el, a drámajáték segítségével megelevenítettük a különböző természeti elemeket, mint tűz, víz, föld és levegő.
A tábor végén minden gyermeket mesevándorrá avattunk, akik tovább barangolhatnak a mesék birodalmában, immáron felvértezve olyan csodálatos tulajdonságokkal, mint bátorság, kitartás, okosság, jószívűség.

A tartalmas, élményekben és mesékben gazdag hét bensőséges hangulatú ünnepséggel záródott, ahol a szülők is bepillantást nyerhettek a tábori hétköznapokba. A családi próbatételek után a kis mesevándorok kincsesládáikkal, élményekkel gazdagodva, feltöltődve tértek haza otthonukba.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.