Aktuális
Hozzászólás

Belvárosi kutyafesztivál a Családi Pikniken!

vigyel_haza_02

Május 7-én a Belvárosi Családi Pikniken a Vigyél Haza Alapítvány és a Belváros összefogásával Kutyabarátok és örökbefogadók családi találkozójával várják az érdeklődőket 10 és 18 óra között az Olimpia Parkban.

„A fővárosban, átlagosan minden második családban gondoskodnak legalább egy házi kedvencről. A családban tartott kutya nem csupán rengeteg szeretetet ad, de gyermekeinket felelősségre, rendszerességre, toleranciára is neveli. Egy örökbefogadott árva állat pedig emberségünkről, szeretetünkről, felelős gondolkodásunkról tesz tanúbizonyságot, így példát mutat családunknak, környezetünknek, embertársainknak is.”

Ezért is példaértékű a Vigyél haza Alapítvány, és a Belváros- Lipótváros Önkormányzatának összefogása, hogy közös családi programokkal tegyék emlékezetessé ezt a napot, ugyanakkor szórakoztatóan hívják fel a figyelmet a felelős kutyatartásra és az árva állatok örökbe fogadására.

Az izgalmas programokon, – melyre minden állatbarátot szívesen látnak –, számos közismert művész és sportoló segíti a rendezvény sikerét. Eljön Radics Gigi, találkozhatnak a női-és férfi vízilabda válogatott tagjaival, és népszerű, meglepetésvendégek segítik az önkéntesek munkáját.

A felelős gazdiknak jó hír, hogy az alapítvány jóvoltából az első 100 jelentkező, kutyusa nevével és a gazdi adataival gravírozott kutyabilétát kap ajándékba. A nagyon kutyás eseményen azokat is tartalmas programokkal várják, akiknek még nincsen házi kedvencük. Kutya Sétáltató Nap keretében – az alapítvány önkéntesei segítségével – mindenki kipróbálhatja, milyen érzés lehet egy kedves kutyus gazdájának lenni.

vizslafotozas

Az egész napos rendezvényen, minden szolgáltatás ingyenes:

  • Kutya-gazdi fotózás
  • kutyakozmetika
  • állatorvosi tanácsadás
  • kutya-elsősegély és fizioterápia
  • bemutatók
  • mikrochip leolvasás- és regisztráció
  • kutyakereső alkalmazás
  • kutyás ügyességi játékok
  • belvárosi kutyabarát éttermek, kávézók bemutatkozása

Emellett számos, a felelős kutyatartást népszerűsítő esemény várja az érdeklődőket.

szabad_a_gazdi

A Szabad a Gazdi – a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felelős állattartást népszerűsítő programja –, kvízjátékokkal, ajándékokkal várja azokat, akik szívesen felmérik és bővítik kutyatartással kapcsolatos tudásukat. Vendégük Radar, a NÉBIH Látótárs Projektje keretében örökbefogadott leendő vakvezető kutya és nevelőgazdája, akit a kölyöknevelésről kérdezhetnek.
Az idén nyolc éves alapítvány külön szeretettel várja, azt a 700 családot, akik közreműködésükkel árva kutyát fogadtak örökbe az elmúlt 8 évben, és azokat az állatbarátokat is, akik Illatos úti Állategészségügyi Szolgálat telepéről választották kedvenceiket. Azokat az önzetlen családokat, akik korábban árva állatot fogadtak örökbe, és eljönnek kutyájukkal együtt, külön meglepetések is várják. Az első 50 jelentkező kutyáit, – akik korábban az Illatos útról fogadták kedvencüket örökbe, és ezt a kutya érvényes oltási könyvével igazolják – az alapítvány ingyenesen ivartalanítja. (További részletek hamarosan az alapítvány honlapján és Facebook oldalán.)
A számtalan kutyás programot, az alapítvány sátrainál, akusztikus zenét, klasszikusokat és magyar népzenét játszó fiatal zeneművészek is színesítik.
Az árva és sérült kutyák örökbeadását népszerűsítő eseményt, egy példamutató gesztus teszi emlékezetessé. A segítségre szoruló, árva állatoknak azok a fiatalok is segítenek a helyszínen, akik maguk is segítségre szorulnak.

premier_kult_cafe

A Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány, idén létrehozta önálló munkahelyét a Premier Kultcafét, ahol a dolgozók jelentős része megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő személy. Miután a nemrégiben elnyerték a „Kutyabarát” kávézó minősítést, a csapat elhatározta, hogy a családra, szerető gazdira vágyó kutyusok ügye mellé áll, legyenek akár lelkileg, testileg sérültek, nekik is fontos, otthont, szeretetet adni.

A Vigyél Haza Alapítványon kívül a színvonalas programot segíti, a NÉBIH Szabad a Gazdi program, Vizslafotózás.hu és Hollósi Zsófi, a Kutyabarát.hu, a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaság, Pásztohy Panka, a Mentsük meg a kiskutyám mesekönyv alkotója, valamint az EBOVO Egyesület, és a Hangya Közösség is. A rendezvénnyel párhuzamosan, a Belváros önkormányzata szervezésében, az Olimpiai parkban Belvárosi Családi Pikniket is tartanak, egész napos, gyerekprogramokkal, így a két esemény nagyszerűen kiegészíti egymást. A pikniken óriás torta, zenei programok, kézműves foglalkozások, mutatványosok, játszótéri programok, cirkuszi sátor és sportprogramok várják az érdeklődő, gyerekes családokat.

Az esemény fővédnökei: Szentgyörgyvölgyi Péter Belváros-Lipótváros polgármestere, és Dr Bognár Lajos helyettes államtitkár, országos főállatorvos
Főtámogató: Belváros-Lipótváros Önkormányzata

Kedvezőtlen időjárási viszonyok esetén, a rendezvényeket, egy héttel később, május 14-én (szombaton) tartják meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.