Aktuális, Egyéb
Hozzászólás

Belvárosi Fesztivál családi programokkal

Május 26-28- án immár 11. alkalommal rendezi meg Belváros Önkormányzata a Belvárosi Fesztivált! A belvárosi közösség ünnepének idén is elmaradhatatlan része a Családi Nap, amely koncertekkel, bábelőadással, bakonyi fajátékokkal, kézműves foglalkozásokkal, kosaras körhintával, állatsimogatóval és ugrálóvárral várja a legifjabb belvárosiakat.

Az elmúlt évben jubileumát ünneplő fesztivál két jelentős díjat is elnyert, hiszen Budapest Főváros Önkormányzata Budapestért díjjal tüntette ki a Belvárosi Fesztivál közösségét, a Budapest Nightlife Awards keretében pedig a 2. legjobb budapesti fesztivál címét szerezte meg a BelFeszt. A sikertörténet idén folytatódik, hiszen az eddig megszokott 3 helyszín (Erzsébet tér, Szabadság tér, Zrínyi utca) kiegészül a Szervita téri Klasszikus Zenei Színpaddal és a Belvárosi Piac Zenés Gasztro Helyszínével, így immáron 5 különböző tematikájú helyszín fogadja a fesztiválozókat.

A családok számára is számos meglepetést tartogat a fesztivál. A már hagyományossá vált Szabadság téri Családi Nap idén éppen gyermeknapra esik, ezért ez alkalomból az Önkormányzat olyan kiváló programokkal ajándékozza meg a gyermekeket, mint Rutkai Bori és Szalóki Ági koncertjei, valamint a Paprika Jancsi bábelőadás. Az évről-évre nagy népszerűségnek örvendő kézműves foglalkozások, kosaras körhinta, népi fajátékok és állatsimogató mellett idén ugrálóvár és lovacskázó is várja a kerület „apraját”.

Tavaly első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal a fesztivál közössége egy közös, jó cél mellé állt a Nem Adom Fel Alapítvány meghívásával, amely kölcsönösen új élményekkel ajándékozta meg az alapítvány tagjait és a fesztiválozókat egyaránt. Idén ez a kezdeményezés is folytatódik, ezúttal a Fiatal Családosok Klubjával ismerkedhetnek meg személyesen a fesztivál látogatói közösségi játékok és előadások által.

Mindezen felül 2017-ben a fesztivál történetének legszínesebb zenei palettája került összeállításra, hiszen Magyarország legnépszerűbb pop, rock, alternatív és világzenei előadói mellett idén először a klasszikus zene és a jazz is helyet kapott a kínálatban. Az V. kerületben olyan kiváló előadók koncertjeivel indul a nyár, mint Szakcsi-Lakatos Béla, Hegedűs Endre és Szilasi Alex zongoraművészek, a Góbé együttes, a Kerekes Band, Kovács Kati, Varga Miklós, Szabó Balázs Bandája, az Irie Maffia, a Péterfy Bori & Love Band és még sokan mások.

Belváros Önkormányzata szeretettel várja az egész családot – a gyermekeket, a szülőket és a nagyszülőket –, hogy mindnyájan együtt ünnepeljük az V. kerületet május 26-28-ána Belvárosi Fesztiválon!

A programokról további információ a BelFeszt Facebook oldalán található.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.