Aktuális
Hozzászólás

Programkavalkád az Olimpia parkban – Ilyen volt a Belvárosi Családi Piknik

2017. május 6-án az Olimpia parkban ismét megrendeztük Belváros-Lipótváros Önkormányzatának támogatásával tavaszi családi piknikünket. Rengetegen megtiszteltek bennünket jelenlétükkel, a parkba ezen a napon kb. 4000-5000-en látogattak ki, hogy részt vegyenek a színes programkavalkádon.

A gyönyörű napsütéses tavaszi napot a MárkusZínház előadása nyitotta meg, akik Az égig érő fa című meséjükkel nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek arcára is mosolyt varázsoltak. Természetesen a mese végére mindenki elnyerte méltó jutalmát.

Az eseményt Jeneiné Dr. Rubovszky Csilla alpolgármester nyitotta meg, aki köszöntötte a résztvevőket, és csokis-puncsos-citromos-vaníliás mignon-tortával vendégelte meg a születésnapra érkezőket.

Az árnyas fák alatt a zöld fűben Danny adta elő A fán lakó gyermekek című afrikai mesét, és bemutatta a balofon nevű különleges hangszert, amelyet az előadás végén ki is lehetett próbálni.

A többek között kortárs magyar gyerekverseket feldolgozó Eszter-lánc Mesezenekar interaktív koncertjén mindenki jól szórakozott.

Közben az asztaloknál egész nap készültek a színes szélforgók, Judit és Timi segítségével, – akik a Belvárosi Közösségi Tér alkotós programjait is tartják –, illetve többek között újrahasznosított pénztárcák és füzetborítók a Cellux Csoporttal.

A füvön is egész nap programok várták a családokat. Nagy kedvenc volt Bartha Tóni Bábszínháza.

A rendezvényeinken már többször is fellépő Kabóca Bábszínház ezúttal Kinizsi Pál történetét hozta el a parkba.

Egész nap népi játékok szórakoztatták a gyerekeket, ahol kipróbálhatták a kosaras körhintát, a csúzlit, a diótörőt és még megannyi izgalmas régi játékot.

Idén is nagy sikert aratott az ugrálóvár.

Sálálá bohóc a parkban száguldozott „lábautójával”, és akivel találkozott, garantáltan mosollyal az arcán távozott.

A Langaléta Garabonciások gólyalábas vásári komédiája igazi közönségsiker volt.

Délután a legkisebbek és szüleik a Ringató csapatával énekelhettek, játszhattak közösen a nagyszínpad előtt.

Paprika Jancsi az indiánok földjén tett kalandozása után Rákóczi katonájaként is kipróbálta magát.

A napot a Rutkai Bori Banda vidám koncertje zárta, akik az őszi rendezvény után a parkban is bemutatták a Sárkányjárgány és a Pizsamátor című albumok dalait.

Egész nap a park melletti sétányon zajlott a Belvárosi Kutyafesztivál is, ahol szintén rengeteg négylábú és gazdi fordult meg.

Köszönjük, hogy velünk voltak az Olimpia park ünnepén! Találkozzunk ősszel a Károlyi-kertben is!

A 2018-as Belvárosi Családi Piknik részletes programját itt olvashatjátok!

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.