Bányainé Makói Judit – gyermekfoglalkozás vezető, gyermekfelügyeleti koordinátor, óvodapedagógus, tanító

banyaine_makoi_judit_mg_8294

Több,mint 30 éve dolgozom pedagógusként. A Bem József Óvónőképző Szakközépiskolában 1983-ban végeztem, majd 1986-ban diplomáztam a Budapesti Tanítóképző Főiskola speciális tagozatán. 1984-ben kezdtem napközis nevelőként. Későbbiekben tanítónőként,majd óvodapedagógusként nevelgettem a jövő nemzedékét. 2008-tól még tagóvodavezető helyetteseként is tevékenykedtem.

Pedagógus pályám során több alkalommal tovább képeztem magam a hatékonyabb nevelői munka érdekében. Fejlesztőpedagógiai képzés során megtanultam, hogyan ismerhető fel a kortársaitól eltérő képességű gyermek, illetve hogyan fejleszthető játékos tevékenykedtetés segítségével. Megismertem és munkám során alkalmazom a 3-8 éves, egyedi fejlődésmenetű gyermekek nevelését különféle mozgásos játékokkal. Elsajátítottam, hogy mi a játék szerepe az idegrendszer fejlődésében és a szocializációban, így eszközként tudom alkalmazni a gyermekek egyéni és közösségi fejlesztésében. Elvégeztem az autista alapképzést, melyet nevelői munkám során, illetve személyes tapasztalataim alapján aktívan alkalmaztam, jártasságot szereztem az érintett gyermekek autizmus-specifikus viselkedésének felismerésében, támogatásában, megsegítésében. A Vadaskert Alapítvány Tanulásmódszertani képzését elvégezve szeretném megtanítani az iskoláskorú gyermekeknek, hogy miként lehet élvezetes és eredményes a tanulás.
Örömmel tölt el, hogy 2016.szeptemberétől a Segítő Kezek lelkes csapatában én is aktív tagja lehetek (kolléganőmmel, Horváth Tímeával) a következő gyermekfoglalkozások vezetőjeként:
Tanulásmódszertan felsőtagozatosoknak és középiskolásoknak, Családi Alkotódélután, Minimanó Torna

Foglalkozásom sosem tartottam munkának, mert nagyon szeretek gyermekek között lenni!

Távlati célom, hogy az intézmény szolgáltatásainak bővítésében-szakképesítésemnek és tudásomnak megfelelően-aktívan részt vegyek.

Tel: +36-30-293-4803
e-mail: makoi.judit@segitokezek.com

Judit által vezetett foglalkozások: Járd el a táncot, MiniManó tánc, Tanulásmódszertan, táncház, Családi alkotódélután