Aktuális, Belváros-Lipótváros Önkormányzata
Hozzászólás

Babaköszöntő csomag a belvárosi újszülötteknek

ajándék babacsomag belváros

Belváros Önkormányzata az idei esztendőtől ajándékcsomaggal üdvözli kerületünk legifjabb lakóit. A születés örömhírét a gyermek lakóhelyére kihelyezett babazászló hirdeti.

Az V. kerületi gyermekek, családok nap mint nap tapasztalhatják, hogy az Önkormányzat minden életszakaszban, élethelyzetben mellettük áll. A gyermek születésekor babakötvénnyel, a felcseperedés során az ajánlott védőoltások költségeinek átvállalásával, a diákévek alatt tankönyvtámogatással, tanulmányi ösztöndíjakkal, a tömegközlekedési bérlet finanszírozásával és a családok életében fontos eseményekkor (húsvét, beiskolázás, karácsony) Erzsébet-utalvánnyal gondoskodik a mindennapok megkönnyítéséről.

Az idei esztendő újdonsága, hogy az újszülötteket babaköszöntő csomaggal ajándékozzák meg, amely olyan praktikus kellékeket tartalmaz, mint a partedli, a sapka, a törülköző, az étkészlet és a Károlyi-kert kedvencére emlékeztető nyuszis alvókendő. A kerület logója egyedi, mosolygós formában került az ajándékokra, amelyek vidám mintázatú, jellegzetes belvárosi látképét ábrázoló dobozban kerülnek átadásra.

 Az első csomagot Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester adta át az immáron 4 gyermeket nevelő Dér családnak, köszöntve a januárban született Hedviget. Egyúttal az első rózsaszín babazászló is kihelyezésre került a Molnár utcában, hírül adva, hogy Belváros közössége mindnyájunk örömére egy kislánnyal bővült.

A csomagot az V. kerületi lakcímmel rendelkező és életvitelszerűen itt élő családok igényelhetik a védőnő segítségével kitöltött formanyomtatvánnyal, amit a baba születésétől számított 180 napon belül szükséges benyújtani az Önkormányzat Népjóléti Osztályához.

Reméljük, hogy Belváros utcáin sétálva minél több kék és rózsaszín gólyás zászlóval találkozhatunk és sok család számára szerez majd örömet a babaköszöntő csomag!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.