Aktuális, Mai Belváros
Hozzászólás

Baba-mama klubtól a meseműhelyig

A Mai Belváros 2016-ban megjelent cikksorozatában olyan családokat mutatott be, akik részt vettek a Belvárosi Közösségi Tér foglalkozásain és programjain. Íme a 2. rész, amelyben bemutatkozik az Tálos család.

Ismét egy olyan család engedett be minket az otthonába, akik előszeretettel használják ki a Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft. nyújtotta ingyenes programokat. Megérkezésünkkor a gyerekek és Dudi cica fogadtak minket, akik a polgári stílusú lakásba invitáltak. A Tálos családról nem túlzás azt állítani, hogy ők igyekeznek minden lehetőséget megragadni, amit a Belvárosi Közösségi tér kínál. Erre azért adódik lehetőségük, mert Tálos Győzőnek és Tálosné Vass Katalinnak négy gyermekük is van. A legidősebb Tímea (6) volt az első, aki Segítő Kezek programon részt vett, tavaly a Meseműhely bemutató foglalkozásán debütált. Később a Tűzmadár mesetábort próbálta ki, ami annyira megtetszett neki, hogy idén is ellátogatott ide. Sorban a második gyermek Attila (4,5) a Kismaszat foglalkozáson vett részt, a kisebbik fiú Csaba (3) a Totyogón, a legkisebb gyermek Eszter, aki fél éves, édesanyjával a Babamasszázs tanfolyamra jár. Emellett az édesanya és az édesapa többször is megtekintette a Szülők Akadémiája egy-egy előadását és ezt a jövőben is tervezik.

A Tálos család együtt él a nagymamával, Tálos Mihálynéval, aki a Sétáltató szolgáltatást veszi igénybe. Az anyuka elmondta, hogy ezen felül a Baba-mama ruha börzét is nagyon kedveli, ilyenkor sok hasznos dolgot talál a négy gyereknek.

– A Segítő Kezek programokon nem csak a mi gyermekeink érzik jól magukat, de az ott résztvevő többi gyerek is, illetve mi is megismerkedünk más szülőkkel, akikkel jó kapcsolatot alakíthatunk ki – mondta a Tálos anyuka.

Az édesapától megtudtuk, hogy igazi belvárosi, hiszen születése óta itt él, ide járt óvodába és iskolába is, feleségével 2009 óta laknak a Falk Miksa utcában. Nagyon szeretik az V. kerületet, mert minden közel van számukra. Ha tehetik, minden belvárosi közösségi eseményen részt vesznek, legyen az Olimpia parkban, vagy az Aranytíz Kultúrházban. Hálásak az önkormányzatnak az egyedülálló szociális ellátó rendszerért. Elmondásuk szerint sok terhet vesz le a vállukról a számos támogatás, legyen az karácsony­fa, burgonya vagy bármi más.

A cikk a Mai Belvárosban jelent meg 2016. augusztus 4-én.
Szerző: Kurkó Gyula Fotó: Assay Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.