Aktuális, Tábor
Hozzászólás

Az égig érő csodafa varázslatos világa

Július végén a 7-9 éves gyerekeké volt a Belvárosi Közösségi Tér. Az Égig Érő Fa Pszichodráma táborban egy héten át vidám nevetés, luficsaták, kalandozások, alkotások, felderítések töltötték ki a gyerekek napjait.

A gyermekpszichodráma módszerén alapuló táborban a gyerekek minden nap megalkottak egy saját történetet, melyben először azt találták ki, hogy ők kik lesznek, mi történik velük, majd azt is, hogy ezek a szálak hogyan kapcsolódnak egymáshoz.

Ebben a csodavilágban bármi megtörténhet: az Antarktiszon bolyongókat megmentheti egy kis teknős, a tengődő rablókból szuperhősök lehetnek, akik megmentik az Eiffel tornyot. Az egész délelőtt tartó történetek után délutánonként közösen alkottunk.

A tábor egy csodafa köré szerveződött, melyet közösen festettünk meg, és napról napra egyre színesebbé varázsoltunk. A csodafa körül varázslatos lények éltek, mint a csodakő, kutyafóka, királylány, egy jó Darth Vader, vagy éppen Marvel szuperhősök, akik egymással barátságot kötve közös erővel, szuper képességeikkel legyőzték a rosszakat. A győzelmet nagy lakomával vagy tánccal ünnepeltük meg, és olykor a király is kitüntette a bátor segítőket.

Minden nap végén a legjobb élményeket üvegbe zártuk, a nehéz érzéseket kiírtuk magunkból, és eltettük őket a süllyesztőbe, hogy senki ne menjen nehéz érzésekkel haza.

Mindezen játékos gyakorlatokkal a gyerekek érzelmi intelligenciája fejlődött, jobban tudtak egymásra hangolódni, valamint az érzéseiket azonosítani, kifejezni.

A tábor zárásaképp a gyerekek szüleikkel együtt élvezhették a közös játékokat, majd egy sorversenyre is kihívták a felnőtteket, de az abszolút kedvenc a szülőkkel vívott luficsata lett.
Nevetéssel, küzdelemmel, beöltözéssel és összekacsintásokkal ért véget a Belvárosi Közösség Tér 5. nyári tábora 2022-ben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.