Aktuális, Havi programajánló
Hozzászólás

Áprilisi programok

Végre megérkezett a tavasz, nemsokára húsvét, mi pedig ehhez híven igyekszünk ünnepi témákkal és kézműveskedéssel segíteni a ráhangolódást. Ebben a hónapban több foglalkozásunkon is színes mesevilágba kalauzoljuk az érdeklődőket, érdemes figyelni Órarendünket!

Családi mesedélután – április 7-én

Áprilisi mesedélutánunkon már a húsvétra készülünk a gyerekekkel évkörhöz illeszkedő mesével és alkotással. Szeretnétek elősegíteni, hogy kisgyermeketek jobban megismerje az idősebb generációt? Szenior mesemondóink havonta egyszer mesélnek, együtt játszanak, énekelnek és kézműveskednek a gyerekekkel. A családias hangulatú mesedélutánokon a gyerekek és felnőttek is megtapasztalhatják a régimódi, élőszavas mesemondás szívderítő élményét. A foglalkozást a 3-8 éves korosztálynak és szüleiknek ajánljuk. Itt találhatóak a részletek.

Csudamadár – április 13-án

Havonta egyszer egy órára lélektöltő találkozásra hívunk benneteket, kedves felnőttek! Ez az egy óra, amíg kizárjuk a hétköznapok zűrzavarát, hosszú napokra feltölt. A közös éneklés, daltanulás, a pihentető, felnőtteket elgondolkodtató mese, a játékos zenei feladatok a jelenben tartanak minket. Töltekezzetek velünk egy kicsit, szakadjatok ki a mókuskerékből, bízzátok ránk magatokat! A komfortzónátokból nem kell kilépni, akinek hallgatni van kedve, az hallgat, aki dúdolni szeretne, dúdol, aki új szólamban érzi jól magát, megtanulja. Szívesen látunk titeket a Csudamadár foglalkozásokon, itt tudtok jelentkezni!

Húsvéti kézműves foglalkozás – április 9-én

Április 9-én, szombaton 10 és 16 óra között a húsvéti hagyományokba szeretnénk elkalauzolni a gyerekeket: lehet vidám ünnepi dekorációt készíteni és tojást festeni, de természetesen a mindig népszerű arcfestés és lufihajtogatás sem maradhat el. A további részleteket itt találjátok.

Apa, ma játssz te is! – április 22-én

Áprilisban is megtartjuk az érdeklődő apukáknak a havi egy pénteken zajló, kisgyermekükkel közös zenés foglalkozást. Ez az alkalom az édesapák számára enged bepillantást az anyukák heti rendszerességű Ringatójába, ahol játékosan, együtt vezethetik rá a kicsiket a zene szeretetére és az alapokra. Ha szeretnétek jelentkezni, itt tudjátok megtenni!

Kék Katica – április 6-án és 20-án

Kéthetente szerdán tartott Kék Katica foglalkozásunkon Németh Róbert kortárs költőnk gyerekeknek írt, megzenésített verseit fűzzük meseláncokra. Ezekbe mindig beleszőjük az adott évszak hagyományait és jellemzőit: áprilisban a húsvéti ünnepek és népszokások kerülnek majd fókuszba. A programmal az a célunk, hogy fejlesszük az 5-7 évesek zenei képességét és kreativitását, a csapatmunka segítségével pedig erősíteni szeretnénk proszociális viselkedésüket. Itt lehet rá jelentkezni.

Világjáró mesekör – április 20-án

Ti hogyan küzdötök meg a szembejövő nehézségekkel? Honnan merítitek erőt, hogy újra meg újra megvívjátok harcaitokat? Lakik-e bennetek egy hős, aki képes mindig talpra állni, és a maga eszközeivel győzedelmeskedni a hétköznapok szürke szörnyetegein? Áprilisi mesekörünkön egy norvég mese rendhagyó hősén keresztül arról fogunk beszélgetni, kinek milyen megküzdési módszerei vannak, hogyan lehetünk mi magunk saját életünk hősei. A Világjáró mesekörre várjuk a meseszerető felnőttek jelentkezését itt, akik szeretnének kikapcsolódni, elmélyülni, és a mesék tükrén át megszemlélni saját életüket.

Belvárosi programok

Több érdekes gyermekprogramot is tartogat a belváros a hónapban. Az Eötvös10 Meseszínház egy népmesei ívre épülő, de csillagközi vándorlással összekötött zenés-táncos-cirkuszi előadással vár benneteket a Dancetination előadásában, Csillagpásztor címmel. A led-zsonglőrködés és a kísérletező fénytánc mellett vetítéssel és a fényekkel való kreatív játékkal igyekeznek megteremteni az intergalaktikus népmese atmoszféráját. További információ itt, jegyet az Eötvös10 jegypénztárában vagy a jegy.hu oldalon tudtok venni.
Az Aranytíz Kultúrházban április 10-én mesedélelőttön lehet részt venni a Rozsnyói Meseszínház társulat szervezésében: a Mese a juhászbojtárról c. húsvétváró, zenés-bábos interaktív előadás közben a kicsiknek lehetőségük van megtapasztalni a játék lényegét, és a mese részeseivé válni. Az esemény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amelyről itt találtok információt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.