Aktuális, Havi programajánló
Hozzászólás

Áprilisi programajánló

Nektek mit jelent az április, milyen jelzőkkel illetnétek? Gyakran hallani, hogy ez a hónap bolondos, szeszélyes, időjárás szempontjából megbízhatatlan. Mi a Belvárosi Közösségi Térben igyekszünk ezt kicsit ellensúlyozni: ha az időjárás olykor meg is tréfál bennünket, mi állandó programokkal, megbízható színvonallal vagyunk jelen az életetekben!

Akár hiszitek, akár nem, már a tanév vége felé közeledünk, nyakunkon a nyári szünet. Áprilisban programjaink tekintetében még veszünk egy nagy lendületet, és néhány sikeres korábbi foglalkozásunkat ismét elindítjuk. Felnőtteknek szóló zárt csoportjainkban kicsit megpihenhettek, töltődhettek, készülhettek a nyári szabadságra.
Az édesanyákra gondolva ismét lesz Anyamesék, ahol nyolc héten át az anyaság szépségei mellett annak nehézségeiről is beszélünk. Ha pedig a munka világában vágysz új tapasztalatokra, éppen visszatérsz, vagy váltani szeretnél, sok segítséget kaphatsz az újrakezdéshez Útkereső foglalkozásunkon.
Mindig aktuális, visszatérő tanfolyamunkon Velkei Évával a baba- és kisgyermek elsősegély legfontosabb kérdéseivel foglalkozunk, legyen szó egy kisebb játszótéri balesetről, vagy újraélesztésről, itt gyakorlati tapasztalatot szerezhettek, hasznos tudással lehettek gazdagabbak!
Márciusi rendkívüli hírlevelünk hatására nyári táborainkban szinte rögtön túljelentkezés alakult ki. Hamarosan, április 10-én visszajelzést kaptok arról, hogy gyermeketek melyik táborban vehet majd részt a nyáron. Napkerekítő Rekreációs Élménytáborunkban még vannak szabad helyek. Reméljük, minél többen szabaddá tudjátok majd tenni magatokat erre a három napra, hiszen ki ne vágyna arra, hogy míg ő jól érzi magát, töltődik, alkot, addig 5-14 éves gyermekeit is biztonságban tudja?!
Erről sem érdemes lemaradni, ahogyan további foglalkozásainkra is érdemes regisztrálni, kicsiket, nagyokat szeretettel várunk egy kis feltöltődésre!

Zárt csoportjaink

Zárt csoportjainkra való jelentkezés esetén vegyétek figyelembe, hogy az elköteleződés a teljes folyamatra szól! A foglalkozások tematikája egymásra épül, emiatt a rendszeres részvétel fontos.

Anyamesék

Felnőtteknek

Április 15-től hétfőnként 17.30-19.00

Gyertek velünk, beszéljünk az anyaság szépségeiről, és ne féljünk felvállalni nehézségeinket se! Ki tudja? Talán kiderül, hogy nem vagyunk egyedül. Itt leszünk egymásnak, mesélünk, alkotunk, beszélgetünk és hallgatunk. Keressük együtt a válaszainkat nyolc héten át, kövessük a mesék bölcsességét!
Az Anyameséken valódi közösség kovácsolódik az útkeresésben, hogy aztán együtt, összekapaszkodva tudjuk egymást erősíteni a mindennapokban.

Útkereső

Felnőtteknek

Április 10-től szerdánként 10.00-13.00

A munka világának útvesztőjében olykor nehéz megtalálni a kiutat. Te megtaláltad, vagy még úton vagy? Honnan, hová tartunk, milyen az út, amin haladunk?
Hat szerdán keresztül készüljünk együtt a változásokra, lépjünk együtt egy új útra!
Mit jelent a döntés- és változásmenedzsment, milyen eszközökkel, hogyan támogathat utunkon? Hogyan segíthet a kommunikáció abban, hogy szorongató helyzetekben is önazonosak maradjunk?
Térképezzük fel együtt motivációinkat, tudatosítsuk a kommunikációs stratégiákat, próbáljuk ki, mi történhet egy állásinterjún! Keressük együtt az utunkat az Útkeresőn!

Baba és kisgyermek elsősegély tanfolyam

Várandósoknak és szülőknek a gyermek 3 éves koráig

Április 26. és május 3. 16.00-19.00

Te tudod, mikor kell mentőt hívni? Mit teszel, ha valaki félrenyeli az asztalnál az ételt? Hogyan állítod el az orrvérzést? Mi a teendő égési sérülés, forrázás esetén? Milyen hasznos applikációkat érdemes letölteni a mobiltelefonunkra, hogy szükség esetén ne a pánik legyen az első reakciónk?
Ehhez hasonló hasznos, életbevágó kérdésekre kaphatsz választ Baba- és kisgyermek elsősegély tanfolyamunkon.
Kétszer három órát érdemes erre a fontos témára szánni, hiszen gyakorlatias képzésünkön kipróbálhatod az újraélesztést, gyakorolhatod a stabil oldalfektetést, és a végén garantáltan magabiztosabban és tettre készen távozhatsz!
Kérünk, csak akkor jelentkezz, ha mindkét alkalommal végig jelen tudsz lenni! Egy regisztrációval egy fő kísérő (szülőtárs, nagyszülő) jelenléte megengedett!

Nyitott csoportjaink, foglalkozásaink

Az alábbi csoportokhoz bármikor csatlakozhattok, ám minden alkalommal regisztrálni szükséges honlapunkon, a foglalkozás oldalán!

Foglalkozások gyerekeknek és családoknak

 • Családi Mesedélutánunkon szenior mesemondónk mesél a családoknak, így kávézónkban újra több generáció találkozhat! Április 11-én, csütörtökön, 16.30-tól a 3-9 éves gyerekeket hívjuk mondókázni, énekelni, alkotni. Áprilisban is várjuk a családokat, töltsünk együtt egy vidám mesés estét!
 • A Csicsergő énekes óvoda az első olyan foglalkozásunk, amin a 3-4 évesek szülői kíséret nélkül is részt vehetnek. A gyerekek minden szerdán 16.30-tól megtapasztalhatják az önállóságot, az első perctől kezdve jól érzik magukat Hazay Ancsával és a vidám szerepjátékokkal, dalokkal, mondókákkal.
 • Április 17-én 17.15-től, a Csicsergő után, a Kék Katica Venczel Mónival kiegészülve hívja az 5-7 éveseket, hogy megzenésített kortárs verseken keresztül ismerkedjenek az adott évkör hagyományaival, szokásaival.
 • Minden csütörtökön 10.00-10.30-ig és 10.45-11.15-ig, a kicsik napirendjéhez igazítva, egymás után két foglalkozáson is várja a 6 hetes–4 éves gyermekeket és szüleiket a Belvárosi Ringató. Itt oldott, szeretetteli légkörben együtt énekelünk, zenélünk, játszunk a kicsikkel, így a szülők példát kapnak a legkisebbek zenei nevelésére.
 • Ha a Belvárosi Ringató időpontja nem illeszthető be a család napirendjébe, havonta egyszer péntekenként az Apa, ma játssz te is! foglalkozásain együtt megtapasztalhatjátok a Ringatók hamisíthatatlan hangulatát! Gyertek el április 26-án 17 órától Családi Ringatónkra 0-4 éves gyermeketekkel, hogy együtt énekeljünk, mondókázzunk, játsszunk, mókázzunk majd’ egy órán át!

Csoportos foglalkozások felnőtteknek

 • Kenguru baba-mama tornánk minden hétfőn 9.30-tól várja a mozgással feltöltődni vágyó kisgyermekes szülőket! Hozzátok magatokkal 0-3 éves kisgyermeketeket, akik együtt, vagy a kikészített játékokkal is jól érezhetik magukat, amíg mi tornázunk, erősödünk, regenerálódunk!
 • Ha szívesen kapcsolódsz ki mozgással, sporttal, a Lendülőn minden hétfőn 10.30-tól együtt indíthatjuk a hetet, míg a gyerekeinkre más vigyáz! Hozd el őt Meseerdő Gyermekfelügyeletünkbe – az időpontot ne felejtsd el időben lefoglalni számára!
 • Április 17-én 18.15-től a mesekedvelő felnőtteket várjuk, nem csak a kerületből! A Világjáró Mesekörön minden alkalommal meghallgatunk egy mesét, majd ehhez kapcsolódva beszélgetünk bátorságról, félelmekről, szeretetről, gyűlöletről, ami csak eszünkbe jut a történetről. Üljünk körbe minél többen, és elevenítsük fel a régimódi mesemondás hagyományait!
 • Április 19-én a Most én jövök! aktuális témája: Szerepeink körforgásában. Nő, anya, barát, társ, házvezető, a család lelke… Sokféle szerepben vagyunk jelen családunkban. Gyakran nehéz ezek között megtalálni önmagunkat. Hogyan jönnek létre a szerepek a családokban? Ezek a szerepek vajon merevek, vagy alakíthatóak? Mi kell ahhoz, hogy változni tudjanak? Nézzünk rá ezekre a kérdésekre a szociodráma eszközeivel!
 • Áprilisi Szülőklubunk témája ismét a ti kérdéseitek mentén alakul. Hogyan választjuk ki a szülőket elárasztó számtalan elvárás közül mindazt, aminek nem akarunk, nem tudunk megfelelni? Bár mindannyian tudjuk, hogy az élet összes területén nem lehet tökéletesnek lenni, mégis előfordul, hogy megpróbáljuk. Ti hogy vagytok ezzel? Április 24-én 17 órától osszuk meg egymással gondolatainkat, és beszélgessünk szakemberek kíséretében témákról, amik minden szülőt érintenek!

Egyéni foglalkozások felnőtteknek

 • Már várandós kortól számos programot kínálunk nektek. A Hangolódón és a Baba- és kisgyermekhordozási tanácsadáson Segesdi Edina szinte bármilyen, a várandóssággal és a szülői léttel kapcsolatos kérdéskörben segítséget tud nyújtani. Jelentkezni e-mailen a segesdi.edina@segitokezek.com címen, vagy telefonon tudtok: +36 30 604 0482
 • A legtöbb ember életében vannak olyan időszakok, amikor úgy érzi, elakadt, megbillent addigi egyensúlya. Tapasztaltál már hasonlót? Kérdésed van önmagaddal, gyermekeddel, kapcsolataiddal összefüggésben? Vagy csak szeretnéd, hogy valaki meghallgasson? A Belvárosi Közösségi Térben lehetőséget biztosítunk arra, hogy pszichológus szakemberrel konzultálj! A tanácsadás keretében a hozott probléma feltárása, a belső energiaforrások megkeresése, és azok segítségével a nehézségek megoldásának támogatása történik, a lelki egyensúly visszanyerésének érdekében. Az 1-5 alkalmas konzultációkra bejelentkezni, időpontot egyeztetni közvetlenül munkatársunknál tudtok, telefonon: +36 30 198 4701, vagy e-mailen keresztül: koller.eva@segitokezek.com

Egyéb programlehetőségek a Belvárosi Közösségi Tér termeiben

A Belvárosi Közösségi Térben egyre több olyan szolgáltatással találkozhattok, amit külső szakemberek tartanak intézményünkben, ám nem a mi szakmai szervezésünkben. Ezek olyan, nem csak kerületi lakosok számára elérhető csoportok, amiket térítés ellenében vehettek igénybe. A foglalkozásokról mi is hírt adunk, ajánljuk figyelmetekbe!

 • A Hópárduc Alapítvány szakemberei keddenként 16 és 19 óra között egyórás fejlesztő falmászó foglalkozásokat tartanak 4-7 éves gyerekek számára a Bíbola csoportszobában. Kiscsoportos foglalkozásaik segítik a gyerekeket a jobb teljesítmény elérésében, miközben életre szóló élményekhez juttatják őket. V. kerületi lakosként a foglalkozások árából 10% kedvezményt kaptok! Jelentkezés a Hópárduc Alapítvány honlapján https://hoparduc.hu/jelentkezes/
 • Keddenként 17 órától, a 90 perces csoportos Hatha jóga órákon a klasszikus jógapózokat gyakoroljuk eszközök segítségével. Mindenki a saját képességei szerint haladva tudja megérezni a pózok hatékonyságát. Miközben a testünkre és a légzésünkre koncentrálunk, a mozgás segítségével elengedjük a napi feszültséget, megtapasztalva elménk csendjét és a belső nyugalmat. Jelentkezni Juhász Szilvia jógaoktatónál tudtok: +36 30 293 5430.
 • Csütörtökönként 9 órától a FitMom baba-mama tornán 6 hetes – 2 éves korú gyerekeinket is bevonjuk az edzésekbe, akik ha épp nincsenek fizikai kapcsolatban velünk, akkor egymással és a teremben lévő játékokkal tudják jól érezni magukat. Az edzések bemelegítéssel kezdődnek, majd keringésfokozó gyakorlatokat végzünk álló helyzetben, ezután a kritikus női zónákra helyezzük a hangsúlyt. A terhesség alatt a testünkben esetleg kialakult sérült területek visszaállításán is dolgozunk, az egyéni állapotra is figyelmet fordítva. Jelentkezni a zsuzsi.szenczi@gmail.com e-mail címen vagy a +36 30 581 6417 telefonszámon tudtok.

Aktuális

Nyári táboraink

Közeledik április 10., amikor kiderül, ki melyik táborban kapott helyet ebben az évben. A gyerekeknél elsődleges szempont, hogy az adott napközis táborba elsősorban azok tudnak bekerülni, akik az előző években abban még nem vettek részt. Másodlagos szempontként a jelentkezés sorrendjét vesszük figyelembe. Némely táborokba többszörös túljelentkezés alakult ki, de hamarosan kiderül, hogy a ti gyermekeitekkel találkozunk-e táborainkban.
Ajánljuk figyelmetekbe egyedülálló rekreációs táborunkat, ahol három napon át úgy vehettek részt szülőként, hogy közben 5-14 éves gyermekeitekre lelkes szakemberek és önkéntesek vigyáznak, feltöltő, vidám programokkal gondoskodva szórakozásukról. Ugye jól hangzik? A július 2-4-ig tartó Napkerekítő rekreációs- és élménytáborba itt tudtok jelentkezni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük