Aktuális, Egyéb, Tábor
Hozzászólás

Ahol nem ismerjük a lehetetlent – Varázskavics tábor a Belvárosi Közösségi Térben

A Belvárosi Közösségi Tér nyári táborainak sorát idén a Varázskavics pszichodráma tábor zárta. A 9-11 évesek kiélvezték az együtt töltött idő minden percét.

Ahhoz, hogy jól és biztonságban érezzük magunkat, bizonyos szabályokat be kell tartanunk. Így van ez a nagyon laza és jó hangulatú nyári táborokban is. A kezdeti ellenállás és próbálkozások után – „Legyen az a szabály, hogy nincs szabály!” – még a lázadásra hajlamosabb nagyfiúk-nagylányok is belátták, hogy bizony itt megéri szerződést kötni, mert cserébe felejthetetlen élmények, új barátságok és kalandok várják őket.

A szerződés megkötése és betartása végül nem okozott nehézséget. A hét folyamán minden a tervek szerint haladhatott, ám ha mégsem, a felnőttek mindent úgy alakítottak, hogy a gyerekek csupa jó élménnyel töltődjenek. A két táborvezető mellett segítőkész önkéntesek lesték a gyerekek minden kívánságát, önfeledten játszottak, alkottak ők is, miközben mindenben segítették a gyerekeket.

A reggeli érkezéskor a táborozók társas-és kártyajátékokkal alapozták meg játékos kedvüket, izgatottan várták az aznapi drámajátékot.
Táborvezetőként minden napra terveztünk valami meglepetést is, amitől a történetbe került egy kis csavar. A gyerekek eszén persze nem sikerült túljárni. Nem állhatott útjukba a sötétség, minden megtettek, hogy visszaszerezzék a Napot, vagy hogy a csodatévő forrás vizét megmentsék. Ha harcra került sor, egészen biztosan számíthattunk rájuk, ők pedig tudták, hogyan állítsák helyre a világ rendjét.

A pszichodrámában az a legjobb, hogy bármi megtörténhet. Bárkinek bármilyen csodálatos képessége lehet, és a legkisebb állat is hasznosnak bizonyulhat, hatalmas erőt fejthet ki, ha a Föld megmentése a tét. Állatok és emberek, gépek és mesterséges intelligencia szövetségre lépnek a gonosz legyőzése érdekében.

Délutánonként mozgással, játszóterezéssel, végül kreatív tevékenységgel ráztuk fel a csapatot. Bízunk benne, hogy mindenki élményekkel telve tért haza, és büszkén viseli majd első saját tervezésű tornazsákját! Köszönjük ezt a felejthetetlen hetet, a Varázskavics visszavár!

A gyerekek az utolsó napon egy rövid indulót is írtak, fogadjátok szeretettel:
„Ez a Varázskavics nagyon varázslatos,
Ott önmagadnak választhatsz bűbájos szerepet,
Ott bármi megtörténhet, amit csak szeretnél és elképzelsz.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük